Влез в акаунта си

Драперия Топ стилове и ръководство за заглавие

Стилът на горната част се отнася до начина, по който вашите завеси са плисирани (или не са плисирани) в горната част. Различните видове стилове на плисетата могат да променят външния вид на вашите завеси и начина, по който те функционират.пердета

Когато обмисляте вариантите на горния стил, вземете предвид външния вид, който искате да постигнете. Нещо традиционно, нещо модерно или нещо небрежно?магазин за пердета

Ако планирате да имате напълно функционални завеси, изберете стил, който позволява на завесите да се подреждат назад и да се движат свободно по лентата (чудите се какво означава „подреждане назад“? Вижте нашия удобен речник на термините).perdeta-miltonia.bg

Възможностите могат да бъдат претрупани, затова по-долу представяме различните стилове:

Плисета за притискане:
Плисетата са разположени равномерно по целия панел и са „притиснати“ на 4″ или 6″ под горната част в зависимост от дължината на панела (това може да бъде персонализирано!). Добро правило е: по-дълъг панел – по-голямо притискане. Плисетата създават пълнота и осигуряват равномерни гънки. Можете да изберете двойно или тройно прищипване.miltonia
Стил: Класически, традиционен (но все пак съвременен)
Известен също като: Плисета с два пръста, плисета с три пръста, френски плисета
Забележка: Някои много дебели материи не могат да бъдат прищипвани, но ние можем да ви помогнем със съвет.щори пердета

Горни плисета с прищипване:
Плисетата са разположени равномерно по целия панел и са „прищипани“ в горната част, което позволява на плисето да се разгъне. Плисетата създават пълнота и осигуряват равномерни гънки. Можете да изберете двойна или тройна горна притискаща плисе.

Стил: Традиционен, по мярка
Известен също като: Евро плисета, ветрилообразно плисе
Забележка: Някои много дебели материи не могат да бъдат прищипвани, но ние можем да ви помогнем със съвет.

Обърнати плисета:
Обърнатата плисе позволява да се създаде пълнота с плисетата, но има по-обтекаем вид. Плисетата се зашиват отзад, като се получава плоска предна част.
Стил: Модерен, съвременен
Каре плисета

Плосък панел:
Плоският панел няма гънки, сгъвки или джобове. Това е икономичен избор и може да изглежда изчистено и модерно. Необходимо е малко регулиране, за да се постигне равномерно разположение на вълните и обема на плоския панел.
Стил: Прост, небрежен
Забележка: Все още добавяме пълнота към плоския панел, за да не изглежда като чаршаф, когато е затворен, все още ще имате вълни и гънки.

Втулки:
Можете да изберете втулки вместо традиционните халки за драперии, които придават възвишен вид. Обемът и драпировката ще бъдат подобни на плосък панел.
Стил: Непринуден, индустриален
Забележка: Панелите ви ще се простират над драперията. Това пространство трябва да се вземе предвид при инсталирането на височината на пръчката.

Вълнообразно сгъване:
Вълнообразната сгъвка е по-малко известен стил, но е много харесван от архитекти и дизайнери. Той има характерна „S“ сгъвка. Горната част е изработена с лента, която се прикрепя към релсата. Това позволява много гладко плъзгане. Обковът е минимален, което позволява на окото да се съсредоточи върху плата. Често се използва, когато завесите се прибират в тавана, като напълно се премахва гледката към обкова.
Стил: Минимален, елегантен, хотелски шик
Известен също като: Сгъвка S
Забележка: Панелите Ripplefold изискват специален обков.

Джоб за полюс:
Това е много бюджетен вариант, тъй като няма нужда от халки или куки за драперии. Просто се зашива джоб в заглавната част, който ви позволява да плъзнете панела по пръта. Той ще създаде органично гънки и събирания. Ако планирате често да отваряте и затваряте завесите си, не препоръчваме този стил, тъй като панелите няма да се плъзгат толкова лесно по пръчката, колкото другите стилове на горната част. Препоръчва се за пана, които ще бъдат неподвижни през по-голямата част от времето.
Стил: Непринуден, семпъл
Забележка: За да демонтирате панела, ще трябва да извадите пръчката от скобите.