Влез в акаунта си

Евтини прости идеи за озеленяване на предния двор

Как да проектирате и озеленявате предния си двор от нулата с тези евтини и прости идеи за озеленяване на предния двор с ниска поддръжка.thconsulting

Търсите ли евтини и прости идеи за озеленяване на предния двор? Чудите се как можете да създадете красив преден двор, като озеленявате от нулата? Надявате ли се, че можете сами да озеленявате двора си, но всъщност не сте го правили досега? А искате ли също така дворът ви да не изисква особена поддръжка?

Почти във всяка къща, в която сме живели, сме започвали озеленяване на предния двор от нулата. По този път научих няколко съвета и трикове, които искам да споделя с вас. Някои от тях идват от опит, други от четене и учене, а трети – от грешките, които съм допускал.

 Но не е нужно да правите същите грешки! Тези евтини прости идеи за озеленяване на предния двор ще ви помогнат да проектирате и инсталирате красив преден двор, като същевременно се придържате към бюджета. Освен това тези идеи са достатъчно лесни за поддръжка, за да не прекарвате всичките си скъпоценни летни дни в поддържане на двора.озеленяване и дизайн на градини

Изберете оформление

След като озелених 5 различни къщи почти или напълно от нулата, научих няколко неща за дизайна и оформлението. Аз лично обичам да се съсредоточавам върху лехата точно пред къщата. След това, в зависимост от разположението на двора, то може да се пренесе отстрани на двора и да се спусне отпред.

Миналата година по това време се заех с озеленяването на предния двор на сегашната ни новопостроена сграда, докато съпругът ми работеше извън града, като изненада за него за Деня на бащата. 

Тъй като имаме доста малък преден двор с размерите на поделение, реших да създам леха за озеленяване с храсти, дървета и многогодишни растения, която да минава точно пред верандата ни и след това да се спуска от едната страна на двора чак до улицата.мулч

В нашата къща край езерото добавяхме озеленяване в продължение на няколко години, като накрая завършихме с градина по цялата предна, странична и пътна част на имота ни. орхидея

А в нашата къща в гората се съсредоточихме върху прости лехи с декоративни треви непосредствено пред къщата и след това между тротоара и пътя. Просто имайте предвид, че колкото по-голяма е площта на градината, толкова повече са грижите и поддръжката (и разходите), така че е добре първоначално да се съсредоточите върху областите, където ще получите най-много пари за своите пари.

 Една прекрасна леха точно пред къщата може да е всичко, от което се нуждаете. Островна леха с дърво и няколко храста може да ви помогне да разчупите по-голям преден двор, без да правите бордюр около целия.

Научете повече за „зоната“ на вашата градина 

Преди да отидете в разсадника, трябва да знаете няколко неща. Първо, в коя зона на градината се намирате? Искате да сте сигурни, че купувате растения, които са издръжливи за вашата зона, защото в противен случай има вероятност да ги изгубите през зимните месеци. В по-голямата си част разсадниците във вашия район ще доставят дървета, храсти и многогодишни растения, които са издръжливи, но понякога имат и такива, които са на ръба.

 Ние живеем в зона 7, но някои растения в разсадниците в града и в близките градове са в зона 8, което означава, че има вероятност да пострадат или дори да загинат по време на тежка зима. Не искате да полагате целия този труд и разходи, за да загубите растенията си.ти ейч консултинг

Колко светлина получавате?

Друго важно нещо, което трябва да разгледате, преди да отидете в разсадника, е кои части от планираната градинска площ получават сутрешно слънце, следобедно слънце, целодневно слънце или малко или никакво слънце. Наблюдавайте двора за един ден, докато слънцето е навън.

 Записвайте времето, в което всяка зона е на слънце, за да можете да добиете добра представа за това колко часа получава всяка зона за един ден. Растенията, които избирате, трябва да са съобразени с количеството слънце в района, където планирате да ги поставите, така че е важно да сте наясно с конкретните условия.

В нашата къща край езерото имахме страна на двора, която беше доста сенчеста, така че избрахме растения, които са щастливи при по-слаба светлина. Можете да прочетете и тази статия за вдъхновяващи идеи за сенчести градини.

Извивки? Или прави? Какъв стил искате?

Аз лично обичам извивките и меките ръбове, дори когато насажденията, които избирам, са модерни (например маса от треви).  Обикновено използваме криви в озеленяването, за да омекотим ръбовете и да привлечем погледа напред и наоколо. Подобно на изкуството; плавната линия кара окото ви да я следва, за да се приземи в крайната точка. Но… ако домът ви е наистина модерен, може да предпочетете прави линии в озеленяването.