Влез в акаунта си

Инвестиции в имоти

Обмисляте ли да инвестирате в недвижими имоти? Не забравяйте да следвате тези десет съвета за инвестиране в недвижими имоти!

Инвестирането в недвижими имоти може да бъде един от най-доходоносните начини за печелене на пари на текущия пазар. Въпреки че има други обичайни начини за подпомагане и печелене на пари за пенсиониране, включително чрез акции, облигации и взаимни фондове, инвестирането в недвижими имоти е добра идея, тъй като предлага много предимства, като същевременно диверсифицира инвестиционния ви портфейл.

Въпреки че е силно конкурентен, има конкретни стъпки и съвети, които да следвате, които ще ви помогнат да постигнете успех. Двойни пердета Независимо дали сте начинаещи в инвестирането в недвижими имоти или искате да освежите уменията си, следването на тези съвети може да ви помогне да предложите най-добра възвръщаемост и да ви отличи от другите инвеститори в недвижими имоти.

В тази статия ще обсъдим следното:

Защо да инвестираме в недвижими имоти?

Стъпки, които трябва да предприемете, преди да инвестирате в недвижим имот

Различни начини за инвестиране в недвижими имоти

Съвети за инвестиции в недвижими имоти

Често задавани въпроси за инвестиции в недвижими имоти

Защо да инвестираме в недвижими имоти?

Инвестирането в недвижими имоти носи много предимства. Независимо дали инвестирате в еднофамилни къщи, многофамилни къщи или друг вид собственост, инвестирането в недвижими имоти може да донесе така необходимия допълнителен доход всеки месец. Въпреки че някои инвестиции в недвижими имоти може да не винаги се изплащат, потенциалните награди понякога си заслужават риска. Ето някои от най-добрите причини да инвестирате в недвижими имоти.

Печелете пасивен доход

Една от най-добрите причини да инвестирате в недвижими имоти е увеличаването на месечния доход. Независимо дали сте едноличен собственик или сте част от група, получаването на пасивен доход обикновено е основната цел за всеки инвеститор в недвижими имоти. Отдавайки под наем жилищни или търговски имоти на наематели, инвеститорите ще имат възможност да получават месечен доход, което е постоянен паричен поток. Преди да наемете вашия имот, проверката на историята на плащанията на потенциални наематели е от съществено значение, за да намалите вероятността наемателите да пропуснат месечните плащания.

Недвижимите имоти са материални

Недвижимите имоти са една от най-добрите форми на активи, предавани от поколение на поколение. Тъй като недвижимите имоти са осезаема инвестиция, собствениците на жилища често оставят имотите си в завещание за своите деца и семейство.

Диверсификация

Докато повечето хора са склонни да фокусират всичките си инвестиции върху фондовия пазар, някои от най-успешните инвеститори, които правят най-много пари, имат диверсифицирано портфолио, което включва недвижими имоти. Тези, които избират да диверсифицират своите инвестиции, обикновено имат най-голям шанс за успех в дългосрочен план. Инвестирането в различни активи в недвижими имоти може да увеличи шансовете ви за по-висока дългосрочна възвръщаемост, като същевременно намали общия ви риск.

Дългосрочна сигурност

Тъй като недвижимите имоти са дългосрочна инвестиция, те осигуряват чувство за сигурност за инвеститорите, тъй като оценяват и увеличават стойността си всяка година.

Данъчни предимства

Недвижимите имоти предлагат значителни данъчни стимули за всички видове имоти, от отдаване под наем до търговски. Инвеститорите в недвижими имоти са склонни да харесват тази инвестиционна полза, по-специално предоставянето на инвеститорите на данъчни облекчения върху данъци върху собствеността, ипотечни лихви, такси за управление на собственост, застраховка на собственост, поддръжка и ремонти. Да не говорим, че след като имотът бъде продаден, всяка печалба ще се облага като капиталови печалби, които обикновено идват с по-ниски данъчни ставки от дохода.

Защита срещу инфлация

Инвестиционните имоти рядко губят стойност; ако има, то обикновено е само за кратък период, поради което имотите са една от най-сигурните инвестиции. Тъй като недвижимите имоти не губят стойност от инфлацията, те са склонни да се представят по-добре, без значение как се развива жилищният пазар през тази година. Тъй като цените на стоките и услугите се повишават поради инфлацията, притежаването на инвестиционни имоти ще осигури на инвеститорите допълнителен месечен доход, за да ги защити финансово.

Изпълнение

Притежаването на недвижими имоти е финансово изгодно и удовлетворяващо, тъй като позволява на инвеститорите в недвижими имоти да направят разлика за общността и да осигурят домове за наемателите.

Стъпки, които трябва да предприемете, преди да инвестирате в недвижими имоти

Въпреки че инвестирането в имоти може да бъде изключително възнаграждаващо, то не идва без риск, така че е наложително да проучите и разберете рисковете, преди да изберете да инвестирате. Тъй като индустрията за недвижими имоти може да бъде предизвикателен и конкурентен бизнес, който изисква отдаденост, знания, постоянство, организация и работа в мрежа, трябва да се предприемат няколко стъпки, за да се гарантира успех. Ето няколко стъпки, които трябва да предприемете, преди да решите да инвестирате.

Правя план

Първо, направете бизнес план, който позволява на инвеститорите да визуализират голямата картина и да се съсредоточат върху важни цели. Тъй като инвестирането в недвижими имоти може да бъде объркващо, наложително е да имате обмислен план, който да помогне на инвеститорите да останат организирани и да изпълняват задачите си.

Останете образовани

Най-добрите инвеститори в недвижими имоти непрекъснато се актуализират относно терминологията, правилата, законите и разпоредбите в индустрията. Инвеститорите в недвижими имоти могат да вземат най-добре обоснованите решения относно покупката и продажбата на имот, като се съобразяват с всички промени в правилата или икономическите тенденции.

Познайте пазара

Обърнете внимание на текущите тенденции, потребителските навици на харчене, ипотечните лихви и нивото на безработица, което може да помогне на инвеститорите да планират бъдещето и да се подготвят за предстоящи възможности за инвестиране.

Имайте ниша

Тъй като индустрията за недвижими имоти може да бъде конкурентно място, идеалното е инвеститорите да отделят време, за да овладеят определен пазар. Някои примери за ниши за недвижими имоти включват жилищни имоти от висок клас или ваканционни имоти под наем на луксозни места.

Разберете рисковете

Въпреки че инвестирането в недвижими имоти идва с възможността да се направят много пари, много рискове също трябва да бъдат признати. Някои от най-добрите инвеститори в недвижими имоти разбират тези рискове и извършват бизнес по такъв начин, че да намалят тези рискове.

Помоли за помощ

Не се страхувайте да поискате помощ от други опитни инвеститори в недвижими имоти. Вместо да се справяте сами с предизвикателен проблем, често е най-добре да потърсите ментор, адвокат или приятел, който знае какво да прави.

Изградете мрежа

Препоръките са от съществено значение при инвестиране в недвижими имоти. Инвеститорите могат да се срещнат с опитни бизнес партньори и клиенти чрез изграждане на професионална мрежа.

Различни начини за инвестиране в недвижими имоти

Има различни варианти и начини за инвестиране в недвижими имоти. Подобно на много неща, които трябва да имате предвид, когато купувате дом, закупуването на имот, който отговаря на вашите инвестиционни цели, е задължително. Като една от най-добрите опции за дългосрочна инвестиция, има много начини, по които човек може да инвестира в недвижими имоти, без просто да стане наемодател. С много възможности за заеми и ипотеки, налични за инвеститорите, няма по-добро време за инвестиране в недвижими имоти от сега. По-долу са четири от най-добрите методи за инвестиране в недвижими имоти.

Имоти под наем

Едни от най-популярните инвестиционни имоти, които се оказват и най-доходоносни, са имотите под наем. Обикновено еднофамилни или многофамилни жилищни имоти се купуват с ипотечен заем и след това се отдават под наем на наематели, тъй като инвеститорите чакат парцелът да поскъпне, преди да го продадат с печалба.

Тръстове за инвестиции в недвижими имоти

Наричани още REIT, тръстовете за инвестиции в недвижими имоти са идеални за инвеститори, които не искат да поддържат или управляват физически сгради. Тъй като REIT са компании, които притежават недвижими имоти, инвестирането в REIT означава, че купувате дял от тези имоти, подобно на инвестиране в акции.

Обръщане на къщи

Обръщането на къща е предпочитаният ход за инвеститорите, които искат да направят пари бързо. Инвеститорите могат да направят печалба незабавно, като закупят жилище на по-ниска цена и го реновират бързо, за да добавят стойност към къщата.

Инвестиционни групи за недвижими имоти

Съставени от множество партньори или частни акционери, инвестиционните групи за недвижими имоти се фокусират върху закупуването, реновирането, продажбата и финансирането на имоти с цел печалба.

Съвети за инвестиции в недвижими имоти

Недвижимите имоти постоянно се разглеждат като разумна инвестиция, тъй като могат да бъдат отличен източник на стабилен доход. Въпреки че жилищният пазар непрекъснато се променя, той често осигурява по-добра възвръщаемост от фондовия пазар. Инвеститорите в недвижими имоти за първи път със сигурност ще се почувстват претоварени, когато решат откъде да започнат, когато се ангажират да инвестират. Ето защо е жизненоважно да започнете да обръщате внимание на някои от най-добрите инвестиционни съвети, които експертите и проспериращите инвеститори следват. Ето няколко съвета, които трябва да имате предвид, когато започнете да инвестирате в недвижими имоти.

1. Инвестиции в разнообразие

Обмислете инвестиции в недвижими имоти в други градове и щати, за да разнообразите инвестициите. Инвеститорите могат да увеличат потенциала за печалба, като търсят по-добри възможности в голяма географска област.

2. Търсене на имоти в нововъзникващи квартали

Някои от най-добрите квартали все още предстои да бъдат открити. Тъй като нововъзникващите области предлагат възможности за растеж и данъчни стимули за купувачите, това е чудесен начин за максимизиране на печалбите.

3. Разберете нивото на престъпността

Ако инвестирате в имот под наем, важно е да обърнете внимание на нивото на престъпност в района, за да осигурите ниски нива на незаетост.

4. Присъединете се към група за работа в мрежа

Намерете ментори и останете образовани, като се присъедините към местна група за инвестиране в недвижими имоти. Това е чудесен начин да се учите от опитни инвеститори и да се срещате с нови хора със сходни интереси.

5. Коригирайте всички проблеми с поддръжката

Отстраняването на всякакви проблеми с поддръжката, преди да се превърнат в голям проблем, е чудесен начин да спестите пари в дългосрочен план.

6. Имайте фонд за дъждовни дни

Не забравяйте да заделите пари за покриване на непредвидени бъдещи разходи. Важно е винаги да сте подготвени в случай, че възникне нещо. Сумата пари, която трябва да се съхранява в този фонд за черни дни, ще се различава в зависимост от вида на имота и нуждите на инвеститора.

7. Запознайте се с данъчните си закони

Бъдете информирани и бъдете в крак с настоящите данъчни закони, така че инвеститорите да знаят как да подадат документи за правилните данъчни облекчения въз основа на щата, окръга и града.

8. Очаквайте свободни работни места

Най-добре е да приемете, че не всички месеци през годината ще донесат доход. Като се подготвят за загуба на приходи, инвеститорите ще избегнат всякакви проблеми и прекъсвания на паричния поток, които ще създаде свободно място.

9. Научете за теорията на пазарния цикъл

Теорията на пазарния цикъл е термин, който се отнася до тенденции и модели, които се появяват по време на различни пазари или бизнес среди. Инвестирането в правилната фаза на пазарния цикъл и разбирането на цените на недвижимите имоти през следващите пет години може да доведе до значителни капиталови печалби.

10. Не е нужно да се стремите към „най-доброто“

Не се страхувайте да отделите бюджет, когато инвестирате в имоти под наем. Не е необходимо акцентите и елементите в дома да са прекалено скъпи, стига да изглеждат хубаво и модерно.


препоръчваме ви:

Инвестиции в недвижими имоти

Партньорско инвестиране

Безплатен персонализиран инвестиционен план

Инвестиционни Имоти България

Партньорско Инвестиране България

Болгар Капитал

Защита Срещу Инфлацията

Несравними Данъчни Облекчения