Влез в акаунта си

Какви са различните видове завеси?

Завесите са полезни за много повече от просто затваряне на света за добър сън. Те са стилна изящна част, която с правилния стил на окачване може да превърне безжизнена стая в интригуващо и незабавно шикозно пространство.щори пердета

От елегантни плисета до еднакви гънки на капси, има огромна гама от стилове на завеси, от които да избирате. Единственият въпрос е: кой стил ще допълни най-добре вашия декор?

Тук се намесваме ние. За да научите повече за най-популярните стилове на завеси и да видите кои ще изглеждат перфектно във вашата подложка, прегледайте нашето полезно ръководство.

Какво представляват завесите тип молив?

Един от най-популярните стилове на завеси, завесите с плисе молив (наречени така, защото рационализираният им вид наподобява линия моливи) предлагат подреден и приветлив вид на салони, спални и трапезарии.магазин за пердета софия

Със своите отличителни заглавия, красиви гънки в А-линия и нежно сгъваща се материя, те допълват домовете с традиционна или еклектична естетика. Най-доброто от всичко е, че те са гъвкави в начина, по който висят; завесите тип молив могат да бъдат окачени или на релси, или на стълбове, а за официален вид можете да съберете плисетата си плътно една до друга или можете да ги разпънете, ако работите около модерен декор и смели шарки.

ТОП СЪВЕТ: Въпреки че можете да изберете да окачите вашите молив плисе завеси или на релси, или на стълбове, първите обикновено се използват за по-традиционен външен вид, докато стълбовете са предпочитани за съвременни домове.

Какво представляват завесите с плисе?
Както подсказва името, завесите с плисе с прищипване имат характерно „щипване“ близо до горната част на заглавната лента. Всяка щипка е подравнена на една и съща височина, така че подредени, дълбоки гънки да изтичат от всяка купчина. Резултатът е официална, но занижена естетика, която изглежда страхотно както в традиционните салони, така и в зоните за хранене.детски пердета

За разлика от други видове завеси, има плисирани „пръсти“, които трябва да имате предвид, преди да изберете пердета с плисета. Като цяло има четири варианта: плисета с два, три, четири и пет пръста („пръстите“ се отнасят за това колко гънки има в купчината плат, преди да бъде прищипан).

Тези, които искат да украсят традиционен декор или които искат да излъчват луксозен вид, трябва да изберат плисета с пет пръста, докато минималистичните домове подхождат на завеси с по-малко плисета.

ТОП СЪВЕТ: Ако окачвате тежки затъмняващи завеси, плисетата са идеален избор; техният здрав стил на окачване е идеален за плътни тъкани с дълбоки гънки.

Какво представляват завесите с капси?
Най-простият – и често най-евтиният – стил на завеси, пердетата с капси са лесни за окачване; всичко, което трябва да направите, е да прекарате стълба за завеси през прикрепените метални халки.пердета

Нещо повече, няма кабели или тромави куки, с които да се справяте, когато отваряте и затваряте вашите завеси – това ги прави чудесен избор за натоварени стаи, като спални и дневни.

Освен че са лесни за инсталиране, пердетата с капси са добре известни със своите дълбоки, вълнообразни гънки, които, независимо дали са окачени свободно или свити в връзки за перде, са лесни за окото.магазини за пердета софия

ТОП СЪВЕТ: Пердетата с капси са идеални за детски спални, тъй като прикрепените метални пръстени предотвратяват дърпане и разкъсване на тъканта.