Влез в акаунта си

Образованието в Обединеното кралство срещу САЩ

Когато става въпрос за образование на всички нива, както САЩ, така и Обединеното кралство са известни в световен мащаб с качеството на това, което предоставят. Следователно и двете са много популярни дестинации за международни студенти.математика без граници

Между тях обаче има ясни разлики, особено що се отнася до висшето образование. От цена до учебна програма – има много за разглеждане!
В тази статия изследваме образователната система в двете страни и някои от разликите и приликите, когато става въпрос за обучение на университетско ниво.образователен център

Образование във Великобритания
В образователната система на Обединеното кралство децата обикновено започват формализирано училищно обучение на четиригодишна възраст, по-рано отколкото в САЩ, и с по-голям ранен фокус върху академичните среди.

учебна програма

В Обединеното кралство (Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия), Англия, Уелс и Северна Ирландия следват националната учебна програма с някои разлики. Шотландия обаче има своя собствена система.avigea.net
Националната учебна програма започва в държавните начални училища и продължава в държавното средно образование, в което децата преминават на възраст над 11 години.
Прегледи

Първите официални изпити на ниво средно образование са GCSE, които учениците полагат на 16 години след двугодишна програма GCSE (Общо свидетелство за средно образование).
В училищната система на Обединеното кралство, след като ученикът навърши 16 години, той може да започне 2-годишна програма, която води до изпити на ниво A (Напреднали). Студентите се специализират в 3 или 4 предмета, които обикновено са подходящи за специалността, която възнамеряват да следват в университета. Нивата A са държавни изпити и се признават от всички университети в Обединеното кралство и от институции по света.школа по математика пловдив
Тези, които искат да изучават повече от 3-4 предмета, могат да продължат обучението си по по-голям брой предмети с International Baccalaureate, който се предлага от някои частни училища.
Академичната учебна година в Обединеното кралство започва от началото на септември и продължава до средата на юли, когато учениците имат 6-седмична лятна ваканция.

Образование в САЩ
В САЩ повечето деца посещават някакво предучилищно заведение на непълно работно време, но осигуреното от държавата образование не започва преди детска градина (еквивалентно на 1-ва година в Обединеното кралство), а в много области детската градина все още се предлага на непълно работно време.образователен център пловдив

Снимка от CDC на Unsplash

Системата на САЩ обикновено е разделена на три нива:

Основно: Основно училище (K – клас 5)
Средно училище (6-8 клас)
Гимназия (9–12 клас)
Учебна програма и изпити

В ранните години има силен акцент върху социализацията, както и върху развитието на основни английски и математически умения; децата се улесняват в академичните изследвания.
Американската система набляга по-малко на изпитите и учениците остават „общи“ до края на средното училище, когато завършват с диплома за средно образование в края на 12 клас (еквивалент на 13 година в Обединеното кралство).математическа занималня пловдив
В края на гимназията американските ученици кандидатстват за колеж въз основа на редица елементи: оценките им през всичките четири години на гимназията, осреднени като GPA (Grade Point Average), резултати от различни изпити, мнения на учители и лични постижения и извънкласни/доброволчески дейности.

Американските училища имат три летни месеца ваканция. Учебната година обикновено продължава от август или началото на септември до края на май или началото на юни.
Точка за сравнение №1: Университети
САЩ и Обединеното кралство са две от най-добрите световни дестинации за международни студенти. И двете страни доминират в международните класации на институциите за висше образование, но техните университети и образователните системи, които управляват, са много различни.

Изображение на университета в Кеймбридж
Снимка от Julius Dūdėnas в Unsplash
Великобритания
В Обединеното кралство има над 150 университета. Университетът Кеймбридж и Оксфордският университет (често наричан Оксбридж) обикновено се считат за най-добрите университети в Обединеното кралство, като университетът Сейнт Андрюс, UCL и LSE също често са високо класирани.
24-те университета на Russell Group също са признати за своя ангажимент към водещи в индустрията изследвания и изключителен опит в обучението. Сред тази група от най-добри университети са Durham University, Imperial College London и University of Bristol.
Висшите учебни заведения в Обединеното кралство се спазват строги стандарти от правителството.
Постоянно високото качество на образованието в Обединеното кралство му помага да остане в челните редици на глобалните изследвания. Според Британския съвет, въпреки че представлява само 0,9 процента от световното население, Обединеното кралство произвежда 14 процента от най-често цитираните научни изследвания в света.
НАС
САЩ имат една от най-големите образователни системи в света, с над 4000 висши учебни заведения. Вероятно най-известните са тези в Ivy League; осем университета в Североизточна Америка, които са известни със своите академични постижения, социален елитаризъм и селективност на приема. Те включват световноизвестния Харвардски университет, както и Принстън, Браун, Дартмут, Корнел, Колумбия, Йейл и Университета на Пенсилвания.
В много страни институциите след средното образование се наричат уни