Влез в акаунта си

Основни рискове, свързани с инвестициите в недвижими имоти

Инвестициите в недвижими имоти винаги са били гореща тема. Хората са проявили интерес да инвестират големи суми в жилищни и търговски имоти. Но най-важният факт, който се премълчава, е правилната процедура за покупка, тъй като тя гарантира успешна инвестиция. Трябва да научите за няколко риска, които не са ви известни.инвестиране в недвижими имоти

Секторът на недвижимите имоти привлича най-много инвеститорите, когато става въпрос за инвестиции. Секторът на недвижимите имоти е надежден вариант за инвестиране на вашите трудно спечелени пари. Въпреки че, подобно на други инвестиции, този сектор също включва някои рискове. Би било полезно, ако обмислите всички рискови фактори, преди да решите дали сте купувач за първи път или опитен. Надникнете в основните рискове, свързани с инвестициите в недвижими имоти.

Финансов риск
Няма съмнение, че инвестирането в недвижими имоти може да бъде много доходоносно, защото хората поемат огромни дългове за инвестиране в имоти. Хората най-често пренебрегват факта, че използването на дълг увеличава инвестиционния риск. Да, този риск е правопропорционален на размера на взетия дълг. Освен това лихвените проценти никога не са постоянни и това несъответствие може да доведе до повишаване на разходите за финансиране, което със сигурност не е удобно за вас. Инвеститорите в търговски и жилищни имоти са засегнати от финансов риск. По този начин, преди да направите сделка с недвижим имот, трябва да вземете предвид финансовия риск, за да вземете по-добро решение.брррр

Ликвиден риск
Един от основните рискове при инвестициите в недвижими имоти е, че имотите са неликвидни, което означава, че не можете лесно да ги конвертирате в пари. Освен това продажбата или покупката на имот не е нито бърза, нито лесна. Ако има малко купувачи и продавачи, един имот става предизвикателство за продажба или покупка. Човек трябва да подценява имота или да чака цяла година за невероятна цена при тези обстоятелства. Ето защо е важно да разберете стабилността на пазара на недвижими имоти, преди да инвестирате в имоти. Човек не може да пренебрегне „ликвидния риск“, когато пазарът е нестабилен.

Управленски риск
Този вид риск зависи от способностите на ръководството. Тези управленски способности включват как да се реагира на икономическите условия, поддържане на собствеността и договаряне на лизинг. Търговските и жилищни имоти са засегнати от този риск. Освен това инвеститорите срещат трудности да се сдобият с имотите си поради остарелите закони за наемателите. Следователно ръководството трябва да се задоволи с регистрирани договори за наем както на жилищни, така и на търговски имоти.болгар капитал

Законодателен риск
Освен това съществува значителен риск, свързан със законови разпоредби като закони за наематели, процедури за регистрация, ограничено използване на имоти и няколко други ограничения, наложени от държавни агенции. Разумно е да вземете предвид тези фактори, преди да инвестирате. Вземете тези предпазни мерки, за да защитите инвестициите си в недвижими имоти, в противен случай може да понесете големи загуби.

Риск от местоположението
Преди да закупите инвестиционен имот, винаги трябва да вземете предвид местоположението му. Това определя способността ви да печелите от инвестицията си в имот и повишава потенциала за поскъпване на имота. Най-общо казано, най-ценното местоположение е това, което ще генерира най-висока възвръщаемост за кратък период от време. Поради това е изключително важно да придобивате имоти само на удобни места.

Как да намалим тези рискове за по-безопасни инвестиции в недвижими имоти
Първо, най-ефективният начин за избягване на финансов риск е чрез провеждане на анализ на пазарно проучване. Освен това изчислете приходите и разходите си, преди да купите инвестиционен имот. Във връзка с това се уверете, че местоположението на имота под наем е първокласно, което носи положителен паричен поток и висока възвръщаемост на инвестицията.

Креативно решение за финансиране е да се инвестира, когато лихвеният процент е нисък, което е добра стратегия, ако имотът не е надценен. Намаляването на плащанията с нисък лихвен процент ще увеличи паричния поток и ще намали финансовия риск.bolgar capital

За смекчаване на ликвидацията, увеличаването на стойността на даден имот чрез подобрения ще увеличи собствения капитал и ще доведе до по-големи печалби при ликвидация на актива.

Преди да вземете каквото и да е решение, помислете за извършване на проучване, за да намерите идеално местоположение и цена на имота под пазарната цена.

За да сведете до минимум риска от възбрана, трябва да извършите пазарен анализ и анализ на инвестиционни имоти, преди да платите 20% намаление. Ако планирате да инвестирате, трябва да имате фонд за спешни случаи, да изплатите ипотеката си и да избягвате вземането на заеми, които може да не са подходящи за вашата инвестиция.cashflow игра

Ето защо, преди да вземете каквото и да е решение за инвестиция в недвижими имоти, трябва да говорите с консултант по недвижими имоти, тъй като те имат задълбочени познания за пазара и местоположението, както и познания за това как действат правителствените правила и разпоредби в недвижимите имоти.