Влез в акаунта си

Подходящо ли е времето за покупка на имот в България през 2024 г.?

Мислите ли да инвестирате в имот в страната на розите? Интересува ли ви дали цените са в оптимална точка?first.bg

Хората са на различни мнения по отношение на пазарния момент. Българският агент по недвижими имоти, когото познавате, може да предполага, че в момента е добър момент за покупка на имот, но вашият приятел от детството, който живее в София, предлага да изчакате още няколко месеца.

В Инвесторпа, когато създаваме статии или актуализираме нашия пакет от документи, свързани с пазара на недвижими имоти в България, ние разполагаме с факти и данни, които са подкрепени с доказателства, а не само с мнения или слухове.покупка на имот

Внимателно проучихме официални доклади и статистически данни от правителствени уебсайтове и сега разполагаме с надеждна база данни с важна информация. Ето какво открихме, което може да ви помогне да решите дали е добра идея да закупите недвижим имот в България.

Приятно време за четене!

Какъв е пазарът на недвижими имоти в България в момента?
Днес България е широко призната като стабилна страна
Положителен

Стабилността е необходимо условие при инвестиране в недвижими имоти, тъй като способства за стабилни приходи от наем и потенциални капиталови печалби. Това е информация, от която се нуждаете като чужденец, който купува имот в България.софия апартаменти под наем

Да, България е страна със стабилна среда. Последният индекс на нестабилната държава, отчетен за тази страна, е 51,6, което е изключително задоволително число.

България е широко призната за стабилна държава поради постоянния си икономически растеж и надеждната си политическа система, които са налице през последните няколко години. Освен това България е твърдо решена да спазва принципите на правовата държава и да защитава правата на своите граждани.first estates

Инвестициите в тази страна почиват на солидна основа. След това нека анализираме икономическата прогноза.

България ще продължи да расте през следващите 5 години
Положителен

За да разберете дали сега е подходящият момент за покупка на имот, започнете с проверка на това колко добре се развива икономиката на страната.

В съответствие с прогнозите на МВФ България ще приключи 2023 г. с темп на растеж от 1,4%, което е окуражаващо. Що се отнася до 2024 г., експертите твърдят, че той ще бъде 3,5%.

Темпото дори ще се ускори, тъй като се очаква икономиката на България да се увеличи с 12% през следващите 5 години, което ще доведе до среден темп на растеж на БВП от 2,4%.агенция за недвижими имоти

Очакваният устойчив темп на растеж в България е положителен знак за инвеститорите в недвижими имоти, тъй като показва, че икономиката на страната е в добро състояние и че стойността на имотите вероятно ще се увеличава с течение на времето. Това дава на инвеститорите увереност, че техните инвестиции ще бъдат сигурни и печеливши.

При все това има и други показатели, които трябва да се следят.