Влез в акаунта си

Помага ли морският мъх при акне?

Когато става въпрос за лечение на кожни заболявания – особено акне – съм установила, че естествените съставки са най-ефективни за отстраняване на кожни проблеми, без да създават нови.зелен чай

 Независимо дали става въпрос за пиене на билкови чайове или използване на етерични масла, естествените продукти често осигуряват изобилни антиоксидантни и противовъзпалителни ползи, без да натоварват кожата с тежки, комедогенни съставки или груби абразиви.

 Днес ще говоря за морския мъх, който е известен със своите хидратиращи и антиоксидантни свойства. Но помага ли морският мъх при акне? Нека разберем.

Какво представлява морският мъх?

Морският мъх е вид червено водорасло, което често се използва като съставка на суперхрана заради богатите си на минерали и витамини свойства. дафинов лист

В днешно време морският мъх може да се открие в съставки за грижа за кожата, като овлажнители и серуми, където помага на кожата да остане хидратирана, като същевременно предлага редица антиоксидантни ползи. 

Морският мъх предлага както ползи за здравето, така и ползи за грижата за кожата, което го прави идеален универсален продукт за всяка рутинна грижа за кожата или антиоксидантен хранителен режим.

Морският мъх не е единствената съставка, открита в морето, която може да помогне при акне – както вече обясних, ламинарията и водораслите могат да се похвалят с мощни антиоксидантни ползи и са чудесни естествени алтернативи на продуктите, произведени в магазина. пчелен прашец ползи

Ползи за кожата от морския мъх

Морският мъх предлага следните ползи за кожата:

Морският мъх действа като чудесен естествен хидратант и често се използва в хидратиращи кремове и серуми, като помага на кожата да запази влагата си.

Защитава дермата на кожата – морският мъх е богат на различни витамини и минерали, които помагат на водораслите да виреят в екстремни подводни условия. Тези витамини и минерали, особено естествената сяра в морския мъх, го правят антимикробен и са чудесно средство за защита на дермата на кожата от инфекции и бактерии.биопедия

Регулира и контролира производството на мазнини – съдържащата се в морския мъх сяра може да помогне и за регулиране на производството на мазнини

Ползи за здравето от морския мъх 

Когато се поглъща, консумира, приема като добавка или се смесва в смути, морският мъх предлага следните ползи за здравето:

Подпомага поддържането на имунната система силна и здрава

Може да се използва за лечение на някои видове инфекции, както и на хранителни отравяния като салмонела 

Подпомага здравословното храносмилане

Може да помогне за подобряване на настроението, тъй като е богат на калий 

Най-добри продукти от морски мъх за акне

Когато става въпрос за морски мъх и продукти за грижа за кожата, трябва да сте сигурни, че купувате продукт с автентичен, висококачествен екстракт от морски мъх. biopedia.bg

Някои производители се съобразяват с тенденциите в грижата за кожата и използват възможно най-малкия екстракт от морски мъх, като същевременно зареждат продукта си с други възпаляващи акнето и комедогенни съставки.

Както винаги, не забравяйте да проверите етикета. По време на моето проучване открих няколко продукта, които си заслужава да бъдат споменати и които горещо препоръчвам, ако искате да изпробвате морски мъх за вашето акне.

Гел от морски мъх Infinite Age

Докато тествах продукти от морски мъх за тази статия, два от тях се откроиха като най-ефективни. Първият продукт, който наистина ме впечатли, беше Гел от морски мъх на Infinite Age Co, компания за грижа за кожата и хранителни добавки, специализирана в производството на натурални съставки. 

Това, което ми се стори интересно за този гел, е, че той може да се използва както локално, така и да се приема перорално – за първи път го изпробвах, като го погълнах чрез домашно приготвено смути (рецепта по-долу). За първия ден или около това, ще призная, че не видях разлика. 

На третия ден обаче наистина започнах да забелязвам разлика както в кожата си, така и в енергийните си нива: кожата ми се усещаше по-малко мазна, като в същото време изглеждаше по-светла, отколкото беше преди използването на гела. Бях развълнувана, че продължавам да виждам резултати, и дори на няколко пъти замених сутрешното си кафе със сутрешна чаша смути от морски мъх – а всички знаете колко много обичам кафе. 

Започнах да добавям по малко от гела в нощния си овлажнител и забелязах, че на сутринта кожата ми е супер хидратирана, без да се усеща мазна. Ако имате кожа, склонна към акне, горещо ви препоръчвам този продукт.

SKIN&CO Масло за терапия с трюфели

Ако искате да използвате само локални средства, установих, че маслото за терапия с трюфели на SKIN&CO е много полезно, когато става въпрос за хранителни вещества, които подсилват кожата.

 Това, което най-много ми хареса в това масло, беше матовото покритие – ако имате кожа, склонна към акне като мен, знаете колко неприятни могат да бъдат серумите, които само засилват усещането за лепкавост и омазняване на вече мазната ни кожа. 

Това масло, обогатено с морски мъх, осигурява матов завършек, който наистина ми хареса. Макар че е малко по-скъпо, горещо го препоръчвам на читателите си, които трудно намират добър хидратиращ серум за мазната си кожа.

Как да използвате морски мъх за акне

Ако искате да се възползвате от всички предимства на морския мъх за кожа, склонна към акне, трябва да използвате продукт, който се задържа върху кожата, т.е. не продукт за отмиване като маска или почистващ продукт.

 Най-добрият начин да използвате морския мъх при акне е да го включите в хидратиращата част на рутинната си грижа за кожата, за предпочитане чрез некомедогенен серум или овлажнител, като серума, който предложих по-горе. 

Можете също така да се насладите на пълния спектър от антиоксиданти от морски мъх, като пиете смути с морски мъх, което ще стимулира имунната система на целия организъм. 

Рецепта за смути от морски мъх

Ако искате да изпробвате смутито, което си направих, когато проучвах морския мъх за тази статия, по-долу съм изложила рецептата, която използвах. Във всичките си смутита използвам само щадящи акнето, невъзпалителни съставки – можете да разгледате електронната ми книга „Разкриване на акнето“ за пълен списък с храни, подредени и оценени според свойствата им да възпаляват акнето. 

Смути от морски мъх на Сам:

1 чаша кокосово мляко

¼ чаша замразени малини

¼ чаша замразени боровинки

¼ чаша замразени ягоди

3 супени лъжици гел от морски мъх Infinite Age

Можете да пиете това смути сутрин или следобед за страхотен енергиен заряд – то е супер питателна, щадяща акнето заместителна закуска.

Използване на морски мъх локално

Ако искате да почувствате ползите от морския мъх върху кожата си по-бързо, нанасянето на продукт от морски мъх директно върху кожата ви е правилният начин. 

Морският мъх е нежна, естествена съставка, което означава, че можете да го използвате ежедневно, без да има опасност той да бъде абразивен за кожата. 

Ако вече имате овлажняващ крем, който обичате, бих ви препоръчала да добавите малко гел от морски мъх към сместа и да го нанасяте преди лягане. Ако предпочитате да си купите готов овлажняващ крем, обогатен с морски мъх, винаги проверявайте етикета за наличие на комедогенни съставки.