Влез в акаунта си

Какви съоръжения можете да намерите в спа центъра?

Основните видове спа центрове са сухи спа центрове, които предлагат само процедури, и мокри спа центрове, които допълнително разполагат с набор от съоръжения за отдих. Те могат да включват:масажи софия

– плувен басейн

– гореща вана/джакузи

– парна баня и/или сауна

– хидротерапевтичен басейн.спа в софия

– стаи за релакс

– фитнес или фитнес зала

– допълнителни термални съоръжения (като ледена пещера или кална камера Rasul/Rhassoul)

Спа центровете също ще разполагат с една или повече стаи за процедури, в които можете да се насладите на процедури за лице, масаж, педикюр, маникюр и др. Вижте повече за това в нашите ръководства за лечение.Secret Spa

Какъв тип спа трябва да изберете?

Решаването къде да прекарате първото си спа преживяване може да бъде трудно. Съоръженията и процедурите, които се предлагат, варират в различните спа центрове и правилният избор ще зависи от това какво искате от вашето преживяване. Идеи за детска стая Това може да са няколко часа релаксиращо време „аз“, уикенд, събиране с приятели или романтично бягство. Вашите основни избори са:

Хотелски спа център

В днешно време много хотели разполагат със спа център с няколко стаи за процедури и селекция от съоръжения за отдих. Хотелските спа центрове са най-добрият вариант, ако искате да комбинирате спа почивка с други неща, като изискани ресторанти и голф . Въпреки това, Къща на Дърво не е нужно да сте нощуващ гост, за да се насладите на хотелски спа център – повечето хотели приемат дневни гости в своите спа центрове и предлагат пълни и полудневни пакети.

Дневен спа център

Дневните спа центрове предлагат широка гама от процедури и съоръжения за отдих, но без настаняване. Можете да резервирате пълен или полудневен пакет в тези спа центрове. Повечето ще имат съоръжения за хранене, така че можете да се насладите на освежителни напитки като част от вашето спа изживяване. Пример за дневен спа център е The Beauty Island Sanctuary в Западен Съсекс.secretspa.bg

Здравен спа център

Здравните спа центрове (или минерални извори по дестинации) обикновено са много по-големи от хотелските/дневните спа центрове, с много стаи за процедури и допълнителни съоръжения. Фокусът ще бъде върху цялостното здраве, така че наред с процедури като масажи и процедури за лице, тези спа центрове често предлагат по-дълги уединения, Кварц които включват диета и фитнес. Пример за това е Champneys Henlow Grange Health Spa в Бедфордшир.

Здравен клуб

Много фитнес зали и здравни клубове вече включват спа процедури и съоръжения. Можете да комбинирате фитнес със спа изживяване или просто да се насладите на лечение. Пример за това е групата от клубове за здраве Bannatyne , които можете да намерите в цялата страна.спа център софия

Какви видове спа пакети се предлагат?

Типовете спа пакети, които можете да резервирате, варират от полудневни изживявания до спа почивки за една нощ.

Мини спа дни

Тези пакети обикновено включват лечение и няколко часа използване на съоръженията за отдих. Времето за пристигане може да бъде сутрин, следобед или вечер , Технически камък  в зависимост от пакета, който сте избрали. Тези пакети понякога включват храна и напитки, както и безплатен халат/кърпа под наем.видове масажи

Спа дни

Спа дневните пакети са същите като описаните по-горе, но могат да включват допълнителни процедури и използване на съоръженията за по-дълъг период от време. Времето за пристигане често е 9 или 10 сутринта, така че можете да се насладите на много релаксация.масаж за бременни

Спа почивки

В допълнение към включенията по-горе, пакетите за спа почивка включват една или повече нощувки, обикновено с вечеря и закуска. Можете да намерите тези почивки в градски, крайбрежни и провинциални спа хотели в Обединеното кралство, което ги прави чудесен начин да се отпуснете и да разгледате някои забележителности.

Спа пакети за мъже

Повечето спа центрове приветстват мъже (има няколко спа центъра само за дами) и предлагат персонализирани пакети със специализирани процедури и използване на съоръженията за отдих. Научете повече в нашето СПА ръководство за мъже .

Специализирани спа изживявания

Ако очаквате бебе , планирате моминско парти или празнувате специален повод, например, има спа пакети, съобразени с вашите специфични нужди. По същия начин, ако искате да резервирате групово спа изживяване , можете да намерите пакети, подходящи за няколко гости.

Кои са най-добрите процедури за спа за първи път?

Повечето спа центрове предлагат широка гама от процедури. Имайте предвид обаче, че ако резервирате пакет, ще бъдете ограничени в избора си. Например, може да има включени определени лечения или може да имате избор от меню с опции.

Най-често срещаните спа процедури са масажи, маникюр/педикюр и процедури за лице. Възможно е обаче да видите и предлагани процедури като скраб/ексфолиация на тяло, пилене и лакиране на пръстите на ръцете или краката (като мини маникюр или педикюр) или масаж на скалпа. Научете повече в нашите ръководства за лечение.

Когато става въпрос за избор на спа лечение, нещата, които трябва да имате предвид, включват:

– Колко удобно се събличате? Някои лечения ще изискват да се съблечете частично или напълно (повече за това по-долу). Ако това е малко плашещо, Създаване на вашата мечтана спалня придържайте се към нещо като масаж на главата или лице!

– Бременна ли си? Има специални съображения, когато става въпрос за спа и бременност . Това означава, че някои процедури и спа съоръжения ще бъдат ограничени.

– Искате нежен или по-силен масаж? Предлагат се много различни масажи, вариращи от лек масаж на гърба, шията и раменете до по-силен дълбок масаж на тъканите. Направете проучване, като разгледате нашите ръководства за масаж, преди да резервирате.