Влез в акаунта си

Silestone срещу Technistone – Кой е най-добрият кварц за вас?от администратор | април 26, 2022 | Кварц

Гранитна кухненска масаПри наличието на толкова много различни видове камък може да се почувствате обезкуражени, когато става въпрос за обновяване на вашата кухня или баня. Silestone и технически камък са първокласни марки кварц. Те имат много общи черти и често изборът ви зависи от наличността, но някои разлики могат да повлияят на решението ви.

Производство
Silestone се произвежда от испанската компания Cosentino, която от 1979 г. насам има богат опит в предоставянето на висококачествени иновативни повърхности в световен мащаб. Те са пионери не само в производството на Silestone, но и на други водещи марки като Dekton и Sensa by Cosentino.

Technistone, първоначално известна като Bohemia Stone, е базирана в Чешката република и наскоро беше придобита от американската компания Wilsonart Engineered Surfaces, откъдето компанията демонстрира солидна дистрибуторска мрежа в десетки страни.

Непорьозен
Както Silestone, така и Technistone са непорьозни, което ги прави устойчиви на петна. Това е от полза, тъй като означава, че течностите, разлети върху повърхностите, не се абсорбират и следователно могат просто да бъдат избърсани, без да оставят петна, стига разливът да бъде отстранен незабавно.

Хигиенично
Непорьозният характер на Silestone и Technistone ги прави изключително хигиенични. Тъй като по повърхността няма пори, бактериите няма къде да се задържат, за разлика от по-порестите повърхности като дърво.

Разнообразие от цветове
Популярността на кварца расте и една от причините за това е широката гама от цветове и модели. Въпреки че както Silestone, така и Technistone имат невероятен избор от цветове, Silestone има повече – над 71 различни цветови варианта в сравнение с 52-те на Technistone. Лесно е да откриете цвят, който да допълва вашата стая.

Ниска степен на поддръжка
Когато почиствате кварцов работен плот, е по-добре да не използвате агресивни химикали, а да изберете мек, не избелващ и неабразивен сапун. Преобразяване на вашата баня Това се отнася както за Silestone, така и за Technistone, като свойствата на кварца означават, че те са устойчиви на петна, но не и на зацапване. Това означава, че разливите трябва да бъдат отстранени възможно най-скоро.

Издръжлива дългосрочна инвестиция
Не всички кварцови плочи са еднакви, а намаляването на разходите за монтаж и разходите може да доведе до необходимост от подмяна по-рано от очакваното. Silestone и Technistone са висококачествени кварцове с добра репутация. Стига да изберете майстор за монтаж на новите плотове, те могат да издържат повече от 15 години. Това зависи и от разположението, тъй като кварцът може да се повреди, когато е изложен на пряка слънчева светлина.

Silestone срещу Technistone
Silestone и Technistone са висококачествени кварцове, като Silestone има леко предимство по отношение на цветовата палитра. Но в повечето случаи изборът ви ще се основава на наличността и доставките. Полезно е да се свържете с опитен майстор на камъни и да разберете какъв кварц има на разположение.

Ако не знаете от къде да си закупите технически камък за Вашия дом, може по всяко време да се свържете с „AR Commerce