Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Свежи идеи за малка баня

Свежи идеи за малка баня

Идеи за малка баня – едно от най-важните помещения във всеки дом. За максималния ни комфорт тя трябва да е уютна, с интересен интериор и приятно осветление. Съвременните апартаменти са изключително маломерни за разлика от тези в панелените блокове, което често предполага изключително малко помещение отредено за баня.

В крайна сметка човек почти винаги трябва да направи компромис с поне едно от изискванията си, когато си купува дом в жилищна сграда и често любимото санитарно помещение е един от тях. Малката баня, обаче може да бъде много практична, красива и модерна.

За целта, ние от Interior designers, днес ще ви дадем няколко идеи, които може да включите в интериора си.

Светли цветове | Идеи за малка баня

Едва ли ще ви изненадаме с първото ни предложение за уютна и оптически раширена малка баня. Спрете се на светли цветове, тъй като е всеизвестен факт, че тъмното затваря пространството и го прави да изглежда по-малко отколкото е в действителност. Ние не искаме това, нали така? Тук не става въпрос да наблегнете непременно на бялото. Изберете светъл нюанс от любимия си цвят и го съчетайте с малък цветен акцент. Разбира се, няма нищо лошо в това и да се спрете на бялото, но за по-модерна визия изберете релефни плочки, които пречупват светлината по интересен начин.

Огледала | Идеи за малка баня

Огледалото е може би един от най-важните елементи в интериора на банята без значение от нейните размери. Заложете на голямо по размер огледало и го окачете на една от стените в унисон с останалите вещи. Това решение оптически ще разшири пространството и ще прдаде по-модерен вид на помещението.

Ниша в стената | Идеи за малка баня

В голямата част от баните зоната над тоалетната чиния често стои празна и повечето хора избягват да поставят шкаф точно е там. Е, ние попаднахме на едно много интересно решение, което със сигурност ще ви заинтригува. Вместо да оставяте стената празна направете ниши подобни на рафт от гипсокартон. По този начин няма да закачате допълнителна мебел, няма да отнемате от пространството, а в същото време ще разполагате с отлично място за съхранение.

Използвайте ъглите

Ъглите в помещението могат да бъдат изключително функционални, ако заложите на правилните мебели. Там е чудесно място за разполагане на основен или допълнителен шкаф дори и за тоалетната чиния. В онлайн пространството и списанията може да откриете чуседни предложения.плочки за стена

Осветлението | Идеи за малка баня

Добре осветената баня е просторна баня. Изберете интересни осветителни тела, а за максимално усвояване на площта заложете на скрито осветление. То може да е около шкафовете или по ръбовете на тавана. Всичко зависи изцяло то вашите предпочитания.

Душ кабина вместо вана.

След дълъг работен ден няма по-релаксиращо нещо от взимането на топла вана. То, обаче заема изключително голяма пространство в банята и ако се стремите не само към оптически, но и към реален простор то най-добре се откажете от нея. Душ кабината е много по-модерна, комфорта и практична за интериора на малката баня.

Изобилието от идеи в интернет ни служат не само за вдъхновение, но и ни пестят разходи от услугите за интериорен дизайнер. Чудесно е, ако всички можехме да си позволим да работим с подобни специалисти, за да оптимизираме максимално пространството в малкия си дом, но се радваме, че са споделили част от идеите си онлайн, за да ни бъдат от полза.

Прочетете още: Спалнята – уютна и компактна

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *