Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Защо да наемем интериорен дизайнер?

Защо да наемем интериорен дизайнер?

Интериорен дизайнер – имам ли нужда от такъв професионалист?

Имате нов дом или искате да преобрзите този, в кой живеете? Това е чудесно! Знаете ли от къде да започнете? Избор на цветове, мебели, настилка, декорация. Това са само малка част от нещата, които трябва да направите, за да се радвате на един красив и уютен дом.

На първо място, обаче всяко едно жилище трябва да бъде максимално функционално. Важно да оптимизирате пространството, с което разполагате. Тази задача изглежда на пръв поглед лесна, но всъщност е изключително трудна. Изисква не само добре развито въображение и пространствено мислене.

За целта трябва да имате познания по математика, геометрия, строителство, бюджетиране и още куп умения, за да изготвите сами интериорния проект на вашия дом.

Е, тук на помощ идва интериорен дизайнер. Разполагат с набор от знания и опит необходими за проектирането на вътрешния интериор на вашата къща или апартамент. Днес, ние от Interior designers, ще представим какво представлява тяхната работа и защо да наемем интериорен дизайнер, ако имамаме тази възможност.

С какво точно се занимава един интериорен дизайнер?

Първоначалната работа на интериорния дизайнер е да изготви идеен проект спрямо вашите насоки и пространството, с което разполагате. Той трябва така да позиционира цялата съвкупност от мебели, осветителни тела, врати и т.н., че да бъдат максимално функционални за нуждите на вашето домакинство.

Когато говорим за новопостроена жилищна сграда, архитекта и интериорния дизайнер могат да работят съвместно относно необходимите инсталации за ток, вода и парно. В идейния проект трябва да са отбелязани местата, на които трябва да бъдат поставени контактите, за да ви бъдат удобни както в кухнята така и в останалите помещения от дома.

След като е координирал работата относно инсталациите интериорния дизайнер трябва да проектира дизайна на таваните. Спрямо избора си да избере правилните осветителни тела според желанията и нуждите на клиента.плочки за стена

Цялостното цветообразуване също е негова задача, за да може спрямо него да избере стилът и материалът, от който ще бъдат изработени мебелите.

Идва ред и на подовата настилка на всяко едно помещение. Тук отново се избират цветове, материали и цялостна стилистика на пода за максимална функционалност на дома. Взима се под внимание вида на отоплението и това дали семейството има деца или не.

Дизайнерът представя на клиента най-добрите решения за врати спрямо помещенията и тяхната функционалност.

Представя план за декорациите на дома от цялата му завършеност.

Накрая идва ред на бюджетирано с конкретика относно това какви суми са необходими в различните етапи на изпълнение на интериорния план.

Каво трябва да знем ние преди да потърсим услугите на интериорен дизайнер?

Първото и най-важното нещо, което трябва да знаете е с какъв бюджет разполагате. Имайте предвид, че всяка една част от интериора изисква определено финансиране. Един дизайнер трябва да знае границите, в които може да разпростре своя проект. Когато сте му задали точните параметри той може да прецени кое от желанията ви е възможно да се осъществи и кое не в зависимост от бюджета, с който разполага.

Трябва да знаете, че интериорния дизайнер ще бъде плътно до вас до осъществяването и на най-малкия детайл от проекта. А, за да бъде той максимално успешен е добре да му разкажете повече за себе си и останалите членове на семейството. Запознайте го с вашите навици и ежедневие, за да може той да проектира дома ви според индивидуалните нужди на всеки един от домакинството.

Професионалистите могат да ви предложат решения, които са изключително подходящи за вас, но до момента дори не сте сте сещали за тях. Добрият интериорен дизайнер е и добър психолог, който знае какво иска клиентът му преди дори да му го е казал.

Проектирането и завършването на интериора на един дом изисква време. Трябва да знаете, че нещата трудно ще се случат за седмица, две или месец. Имайте достатъчно търпение, за да се радвате на дома на мечтите си.

Работата на интериорния дизайнер е от ключово значение за създаването на един красив, функционален и уютен дом. Той ще ви помогне да направите дори малкото жилище максимално комфортно и стилно. Не подценявайте работата на професионалистите и при възможност използвайте услугите им.

Прочетете още: Тенденции в интериорния дизайн – как да бъдем в крак са модата?

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *