Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Идеи за обзавеждане на малки пространства

Идеи за обзавеждане на малки пространства

Понякога обзавеждането на малки пространства може да изглежда невъзможна задача. Ако сложите много неща, може да накарате малкото пространство да изглежда хаотично и затрупано. Но то може да изглежда голямо, колкото стая с по-големи размери, когато подберете правилните мебели и декорации. Независимо дали обзавеждате студио, или таван, не е нужно да жертвате стила си. В тази статия ние от „Interiordesigners.bg“ събрахме идеи за обзавеждане на малки пространства, които да ви помогнат да се справите с вашето малко жилище.

Инвестирайте в интелигентни мебели

Не е нужно да полагате големи усилия, за да добавите организационни елементи към стаята си. Изберете мебели, в които има вградено място за съхранение. По този начин няма да се налага да добавяте допълнителни шкафове, докато се борите с проблемите с пространството.

Дръжте пода чист

Дори и най-перфектно обзаведената малка стая не работи, ако не можете да ходите в нея. Опитайте да сложите рафтове и нощни шкафчета, за да предпазите земята от препятствия и да създадете място за допълнително съхранение отдолу, ако е необходимо. Изберете стенни лампи, а не подови, за да разширите мястото си.

Фокусирайте се върху осветлението

Малките пространства често могат да се чувстват тъмни поради малки или несъществуващи прозорци. Възстановете липсата на естествена светлина, като добавите много източници на светлина във всяка стая, от кухнята до спалнята. Комбинирайте таванни тела, красива висулка или елегантно осветление за окачен таван, като по този начин ще създадете уютна и ярка атмосфера.

Изберете правилния килим

Килимът е единственият артикул, с който определено не бива да се пестите. Малък килим ще накара стаята да се чувства еднакво малка. Изберете настилка, която е достатъчно голяма, така че повечето мебели да седят върху нея, или да бъде от стена до стена.

Използвайте големи огледала

Очевидно огледалата могат да направят стаята ви по-голяма. Те създават илюзия за дълбочина, докато отразяват светлината дълбоко в стаята. Поставете големи огледала върху големи празни стени, за да разширите визуално ограниченото пространство.ашваганда

Изберете мебели с ниска височина и профил

Обикновено, лесно достъпните мебели на пазара имат стандартни размери. Така че, ако не можете да персонализирате дивана си с по-малък размер, изберете диван с ниска височина и профил, за да осигурите на малкото си пространство по-голяма визуална свобода. Изберете диван, който няма подлакътници, тъй като често е лукс, който е по-добре да бъде пропуснат, когато обзавеждате малко пространство.плочки за стена

Закачете изкуство на стената

Стените, които са покрити с картини и други стенни завеси, са склонни да накарат пространството да се чувства затворено, тясно и заето, така че просто окачете едно или две големи произведения на изкуството върху стените си, за да направите стаята по-широка и по-просторна. Избягвайте да окачвате снимки, тъй като те просто ще подчертаят дисбаланса. Вместо това изберете изкуство, което може да седи широко, но ниско над дивана например, за да понижи нивото на очите и да накара пространството да изглежда по-широко.

Създайте фокусна точка

Когато обзавеждате малка стая, създайте фокусна точка. Една област или функция, която ще привлече погледа, така че да има по-малко акцент върху оформлението на пространството. В хола фокусната точка може да бъде масичката за кафе, затова се уверете, че тя е звездата на стаята.

Можете да извлечете максимума от вашето малко пространство, като създадете илюзия за пространство с тези идеи за декориране на малък апартамент. Доколкото е възможно, поддържайте малките пространства минимални и прости, но не се ограничавайте само с минималния стил, защото винаги можете да експериментирате, за да покажете своята индивидуалност в малкия си апартамент. Имайте предвид, че светлата цветова палитра може да помогне за увеличаване на вашето малко пространство. Можете да боядисате стените си в бяло и след това да добавите цвят за акцент. Смесването на различни елементи със сигурност ще разшири външния вид на малки пространства. Декорирането на малки пространства ще бъде толкова забавно, ако включите част от себе си в това.

Малки плочки за кухня

Архитектура ренесанс

Прочетете още: Интериор за спалня – уютна и компактна

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *