Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Идеи за обзавеждане на детската стая

Идеи за обзавеждане на детската стая

Интериорният дизайн на детската стая е забавен на теория, докато не дойде време да създадете цялостна дизайнерска схема. Има толкова много начини, по които можете да украсите стаята на вашето дете. Докато идеите ви за дизайн на детска стая са чисто субективни, има няколко особености, които е полезно да знаете, независимо каква тема ще изберете за детската стая. Ние от „Interiordesigners.bg“ ви предоставяме няколко идеи, които да ви помогнат за проектирането на функционална детска стая.

Изберете тема за детската стая

Идеите за декориране на детската стая обикновено се въртят около централна тема. Тя често включва животно или специална сцена (например: динозаври, еднорози, сафари или стопански двор). Тези теми са пълни със забавление и невинност. Те ще подхранят въображението на вашето дете, докато се развива. Но не е нужно темата да е толкова ясно изразена, включвайки тематични тапети, спално бельо, килими и аксесоари. Този начин на декориране трябва да се балансира и така детската стая ще стане 100 % по-стилна. Темата за детска стая също може да бъде съсредоточена върху цвят или дизайнерско движение, точно както другите стаи във вашия дом.

Инвестирайте в удобно място за сядане

Това е от основна важност за детската стая. Твърде лесно е да се съсредоточите върху креватчето, което е несъмнено най-съществената мебел в цялата стая. Но вашето дете не е единственият човек, който ще използва пространството ден след ден. Изберете удобно място за сядане за вас, когато приспивате детето или четете любимата му приказва вечер. Важното е да изберете стол, който да се хареса и в естетически смисъл. Така ще искате той да остане, когато детска стая се трансформира в детска спалня след години.

Изберете подходящи цветове

Вероятно вече имате някои идеи, ако се отнася до цветовете на детската стая. Синьото често оглавява класациите като унисекс детска идея поради конотацията между морето, небето и тяхната асоциация с чувство на спокойствие и откритост. Сивите тонове също са популярни, особено когато са съчетани с меко бяло или доста розово, за да им придаде малко топлина. Ако предпочитате да боядисате с по-ярък цвят в детската стая, потърсете аксесоари, които лесно можете да смените, ако вкусовете ви се променят. Друг начин да използвате по-игрив и весел цвят е да комбинирате пастелни такива с по-ярки цветове. Портокалът става кайсия, лаймът става градински чай, а жълтото може да бъде набрано до иглика.

Изберете големи шкафове за съхранение

Наличието на място за всяка принадлежност улеснява родителството. Складирането на дрехи, играчки, одеяла и памперси ще бъде полезно, ако инвестирате в повече мебели за съхранение. Традиционните скринове създават рамката на детска стая, а и така вашето малко дете ще има свое собствено място.

Използвайте по-меко и приглушено осветление и имайте предвид прозорците си

За да предотвратите интензивна светлина, която да наруши съня на бебето, използвайте мека светлина и акцентни лампи, които могат да се регулират и изключват сами. Използвайте щори или завеси за прозорците, така че бебето да получи същата защита от външна светлина. Що се отнася до прозорците, покритието е по-скоро предпазна мярка, отколкото дизайнерско решение. Това е така, защото предотвратява натрупването на твърде много топлина в помещението и намалява риска от развитие на Синдромът на внезапната детска смърт (SIDS).плочки за стена

Изберете функционално легло

Тъй като децата растат толкова бързо, много родители намират за полезно да изберат декор и мебели, които да растат заедно с децата им. А именно детско креватче, което е кошара, а на по-късен етап може да стане малко легло. Въпреки че не променя формата си, то ще служи за различни цели. Когато децата пораснат, това може да бъде място за четене, релакс или игра.  

Макар че детето ви най-вероятно ще спи във вашата спалня през по-голямата част от годината, добра идея е детската стая да бъде украсена и подготвена за всякакъв развой на събитията. Стените на детската стая са празно платно за окачване на декор, което ще направи пространството да се чувства лично за вас и вашето дете. Потърсете идеи за детска стая и вдъхновение, изберете дизайни, които означават нещо за вас, а след това действайте.

Архитектура ренесанс

Прочетете още: Свежи идеи за малка баня

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *