Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Интериор за спалня – уютна и компактна

Интериор за спалня – уютна и компактна

Интериор за спалня – идеи за вдъхновение.

За какво си мечтаете след дълъг работен ден в офиса? Вечеря, хубав филм и най-вече пълноценен сън в красивата и уютна спалня. Голяма част от семействата днес живеят малки жилища и не разполагат с голямо пространство за вещите си.

Ето защо едно от най-важните неща при избора на интериор за спалня е да се спрете на максимално функционални мебели, с които да оптимизирате простанството максимално. За щастие минималистичния стил е все още актуален и в търговската мрежа може да откриете чудесни предложения за малка и компактна спалня, но ако това което се предлага не ви устройва, тогава не се колебайте да си поръчате мебелите, за които мечтаете.

Ние от Interior designers ви съветваме да не правите компромис с нищо, защото все пак това е вашата най-лична стая и заслужава най-доброто.

Ето и някои много интересни идея за вдъхновение:

Кът за четене | Интериор за спалня

Обособяването на подобен тип зона е подходящо за семейства в чиято спалня има ниско разположен прозорец. Непосредствено под него може да поставите сандък тип диванче. В него ще може да съхранявате различни вещи като одеала, кърпи или дрехи, а отгоре на мека тапицерия може да седите с книга в ръка докато навън вали. Само при мисълта за подобно кътче ви стана уютно, нали?плочки за стена

Функционална спалня

Тук не говорим за самото легло, а за пространството, което остава под матрака. Повечето хора избират да поставят амортисьори под него и да го повдигат всеки път, в който искат да поставят нещо отдолу. Ние, обаче сме почитатели на една друга интериорна идея. Става въпрос за спални с издъпващи се чекмеджета за съхранение на вещи. За нас този тип легло е много по-функционално, компактно и модерно. Амортисьорите на матрака се износват докато другият тип системи са съхранение са много по-издръжливи във времето.

П-образен модул на леглото | Интериор за спалня

Подобен тип мебели са не само чудесен начин да съхранявате вещите си по компактен начин, но и придават изюзията, че в спалнята има ниша и правят пространството много разчупено и интересно. С добавяне и на скрито осветление във вътрешната част на мебелите уюта е гарантиран.

Голям гардероб или дрешник.

В случай, че нямате обособено място за дрешник е добре да си направите такъв спрямо пространството, с което разполагате. Единият варинат е да си закупите или поръчате голям гардероб висок до тавана с достаъчно фукционални рафтове, чекмеджета и пространство за закачалки.

Интересно предложение за по-нестандарта спалня е изграждане на ниша и обособяване на отделен дрешник. За оптимално пестене на място може да монтирате врата тип хармоника или такава с плъзгащ се механизъм.

Цветовете | Интериор за спалня

Предполагам се досещате, че за да изглежда стаята оптически по-голяма е добре да заложите на светлите цветове както за мебелите така и за стените. Цветните акценти може да присъстват върху пердетата и завесите или ковертюрата на спалнята.

Минимализъм в декорацията.

Наред с основните мебели една стая става наистна уютна, когато е декорирана по интересен начин. Във вашия случай заложете на минималистични елементи. Най-добре окачете малка картина или няколко рамки със снимки. Намерете място за някоя красива ваза с изкуствени цветя или интересна статуетка.

Малките меки килимчета от двете страни на леглото ще придадат на спалнята ви много уют, а и ще са ви много полезни през студените месеци, когато ставате от леглото и не искате да стъпвате директно на студената подова настилка.

Мини работен кът | Интериор за спалня

Днес повечето от нас работят от дома и е добре да имаме кътче отредено за работните ни задачки. За целта изберете сгъваемо бюро и стол, който да разпъвате само при нужда. Масичката може да бъде 2в1 бюро и тоалетка. Този варинат не винаги е особено удачен, но когато нямате достатъчно място е приемлив.

Малката спалня може да бъде достатъчно фукционална с правилно подбрания интериор. Преди да поръчате мебелите помислете добре кои вещи ще съхранявате в тази стая и какви предвиждате да имате вбъдеще. Това е изключително важно при ремонта, на което и да е от помещенията в апартамента. Така ще обзаведете спалнята си по възможно най-компактния начин без да се затрупвате с нищо излишно.

Прочетете още: Свежи идеи за малка баня

Препоръчваме още

Comments (1)

  • Zay
    юли 27, 2022 at 3:18 pm Reply

    Чудясе какво да правя с новата ми спаля, идеята за работен кът ми харва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *