Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Идеи за обзавеждане на всекидневна

Идеи за обзавеждане на всекидневна

Независимо дали вашият стил е традиционен или модерен, спокоен или официален, смел или приглушен, всекидневната ви трябва да бъде място, където можете да се чувствате комфортно и да прекарвате качествено време с приятели, семейство или само със себе си. Има различни тънкости, за да направите всекидневната си страхотно място за вас. Така че, преди да се потопите в редизайн на всекидневната си, ние от „Interiordesigners.bg“ ви предлагаме да се запознаете с нашите идеи.

Смесете светло и тъмно

Ако всекидневната е изцяло бяла и ярка, може да се почувства твърде „чиста“ и недостъпна. Когато всичко е тъмно, може да се почувства като пещера. Смесването на тъмни и светли цветове създава динамичен вид, който има дълбочина и баланс. Дизайнът на всяко пространство се възползва от включването на поне малко бяло и малко черно.

Игра с текстура

Текстурите са лесни за пренебрегване при декориране на всекидневна, особено след като не ги виждаме толкова, колкото ги докосваме. Но те са важни, за да направят всекидневната уютна. Това могат да бъдат плюшени текстури, които се харесват на допир и по-твърди, които добавят контраст. Включете кожа, памук, вълна, метал, камък, стъкло, растителност и колкото можете повече други текстури. Намерете интериорен дизайнер, който да ви помогне да украсите всекидневната си. Възглавниците са чудесно начало, особено ако декорирате всекидневна с ограничен бюджет. Потърсете други аксесоари и обзавеждане, за да добавите нови материали към палитрата дори и в малки дози.

Смесете вашата тапицерия

Разбира се, повечето мебелни магазини ви дават възможност да закупите цял хол в подходяща тапицерия, но това не означава, че трябва да го направите. В официалната зона за сядане подходящата тапицерия може да даде усещане за зрялост и ред, но ако искате всекидневната да се чувства уютна и приветлива, смесете и съчетайте различни тапицерии, за да придадете на дизайна малко повече индивидуалност.

Изберете практични тъкани

Говорейки за тапицерия, особено важно е мястото във всекидневната да бъде не само удобно, но и издръжливо. Какво означава това, ще зависи само от вашето семейство. Може да имате бебета, малки деца, или домашни любимци, а те може да са разхвърляни, но могат да са и подредени. Като цяло тъканите със среден цвят са най-сигурният избор, тъй като светлите или тъмните нюанси лесно показват мръсотията и износването. Кожата е чудесен материал за избягване на петна, защото може лесно да се избърше, когато се появи зацапване. Обикновено обаче се драска по-лесно от повечето тъкани, така че може да не издържа.

Добавете шарени килими

Килим с шарки носи предимства на „петата стена“, едновременно осигурявайки кът за сядане и давайки усещане за живот на цялата стая. Дори ако вече имате килими, помислете дали да не добавите килим към зоната си за сядане. Първия път, когато го навиете, за да го изперете след изцапване, ще се радвате, че сте го имали.

Изберете подвижни маси и табуретки

Леки маси, табуретки и дори странични столове, които могат лесно да се преместват, правят всекидневната много по-удобна, давайки на вас и вашето семейство много възможности за ежедневно поставяне на крака, напитка или настаняване на допълнителен гост.

Закачете модерното изкуство

Стенното изкуство е чудесен начин да добавите голямо изявление в минималистичната всекидневна. Не заема никакво повърхностно пространство, но наистина може да трансформира естетиката. Използвайте красиви картини, портрети или гоблени.

След тези малки идеи за обзавеждане на хол, остава само да решите, кои от тях ще използвате и кога ще направите ремонт, за да превърнете стаята си в една нова и практична всекидневна.

Прочетете още: Идеи за обзавеждане на детската стая

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *