Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Материали за декоративни стени

Материали за декоративни стени

Когато дойде време за декориране на стените, е лесно да поставите няколко снимки, но понякога не е това, което сте искали. Ако желаете наистина да направите разлика в дома си, тогава предлагаме да използвате различни декоративни материали за стени както текстилни, така и строителни. Има толкова много различни възможности, които осигуряват текстура, цвят и характер на вашия дом и същевременно вдъхновят цялата посока на вашия интериорен дизайн. Дървеният материал може да осигури селско усещане, докато мраморът е абсолютният връх на елегантността. Важно е да направите внимателен избор на материалите за декориране на стени. Ние от „Interiordesigners.bg“ ще ви представим някои от материалите, които може да използвате за декориране на стените у дома.

Тапет | Материали за декоративни стени

Тапетите се считат за най-популярното покритие за стени. Широка гама от различни цветове, шарки и текстури могат да украсят всяка стая. Разнообразието от видове тапети е наистина голямо – винилови тапети, тапети за тензух, тапети за снимки, фототапети, 3D тапети и т.н. Сравнително ниска е цената, както и тяхната поддръжка. Използват се в почти всяка стая в дома – хол, спалня дори и баня.

Мрамор | Материали за декоративни стени

За нотка на богатство не можете да не преминете покрай мрамор. В продължение на векове мраморът представлява изтънченост. С високия си блясък и зашеметяващите шарки, осигурени от естественото зърно, любовта към него никога не е отслабвала. Поради своята цена мраморът е най-добре да бъде използван за стени, добавяйки грандиозно измерение към декора, за да допълни по-съвременните бетонни панели.

Бетонни тухли | Материали за декоративни стени

Бетонните тухли не винаги получават дължимото, но с нарастващата популярност на декорите в индустриален стил те стават все по-желани.  Хората са склонни да боядисват бетон, но ние предлагаме да се опитате да ги използвате в естественото им състояние.

Камък

Каменното покритие за стени е един от най-традиционните и оригинални начини за декориране и трансформиране на интериора на вашия апартамент или къща. Декоративните каменни стени имат специална привлекателност, а модерните каменни облицовки за стени могат да бъдат намерени в голямо разнообразие. Независимо дали избирате естествен камък, или декоративен изкуствен камък, ще се възползвате от текстурите, формите и цветовете. Покритието от каменни стени се използва в много стилове на дизайн – селски, , модерен, съвременен, средиземноморски и други.

Материали за декоративни стени

Зелена стена

Вертикалните градини са най-добрият начин да впишете колкото се може повече растения в едно пространство, освежавайки въздуха и придавайки на вашата цветова палитра изблик на жив зелен цвят. Едно от най-често използваните растения при този вид декорация е скандинавски мъх. А ако не искате да добавяте толкова много растителност по стената си, винаги може да си направите сами картина от скандинавски мъх, благодарение на „Mossaika.com„.

картини от скандинавски мъх, скандинавски мъх, картина от скандинавски мъх, 3d картина от скандинавски мъх

Дървен материал

Дървесината е друг материал, който можете да се възползва от естествените вариации в цвета и зърното, за да се декорират стени. Контрастът на тъмните и светли нюанси от рециклираните дървени ламели придават едно много приятно усещане.

Текстил

Текстилното покритие за стени е алтернатива на тапета и включва класически тъкани като коприна и лен, но пазарът предлага и от памук, вълна и други. Покритието от плат добавя специална топлина и комфорт, и има дълъг живот. Тафтованите стенни панели от висококачествени материали изглеждат поразително красиви и се използват в изключителни интериори, които впечатляват с изтънченост и стил.

Кожа | Материали за декоративни стени

Коженото покритие за стени често се среща в интериори, които са проектирани да направят изявление. Кожените стени създават усещане за изключителност, интериор от висок клас и работят перфектно с естествено дърво, кожа, както и бронзови и медни елементи. Кожата е мека, екологична и издръжлива. Това е дишащ материал, много топъл и не абсорбира миризми. Има отлични шумоизолационни свойства.

Мазилка | Материали за декоративни стени

Мазилката е едно от най-старите известни стенни покрития. Съвременната декоративна мазилка има отличителен вид, простота, ефективност и оригиналност. Мазилката може да се използва като окончателно покритие по стените или като посредник за друг материал преди нанасяне. Материалът предоставя неограничени декоративни решения и творчески идеи за декориране. След като бъде нанесен, той може да бъде боядисан. Можете да нанесете сатенено покритие върху определен модел или друго покритие, така че да отговаря на вашия интериор в дома.

Материали за декоративни стени

На наше разположение са толкова много различни материали за декориране на стените, така че изберете нещо, което наистина ви харесва и привлича.плочки за стена

Малки плочки за кухня

Архитектура ренесансресторант градина каваци

Заключение

В заключение, когато става въпрос за материали за декорация на стени, не липсват различни варианти. От бои и тапети до гипсокартон, дървена ламперия и камък – всеки материал има своите уникални предимства и недостатъци. Когато избирате материал за декорация на стени, е важно да вземете предвид фактори като предназначение, издръжливост, цена и естетическа стойност, както и желания цялостен стил и дизайн на помещението. Като вземете предвид тези фактори, можете да изберете материал за декорация на стени, който не само ще подобри външния вид на стаята, но и ще отговори на функционалните ви нужди. Независимо дали ще изберете смел елемент или фин, текстуриран тапет, правилният материал за декорация на стени може да помогне за превръщането на всяко пространство в красива и привлекателна среда.

Прочетете още: Избор и планиране на кухня | Стъпка по стъпка | Част I

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *