Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Идеи за обзавеждане на хол

Идеи за обзавеждане на хол

Холът е може би най-многофункционалното помещение в един дом. Холът може да служи по много различни начини и да се използва за много различни цели. В някои домове той е основното място за събиране на цялото семейство, други го ползват за работен офис, трети с удоволствие похапват там, канят гости, забавляват се и практикуват хобитата си и т.н. А търсите ли

Но едно е сигурно, всеки хол трябва да е максимално комфортен и функционален, за да може да служи на нуждите на всеки член от семейството, което задължително се отразява на всички избори и идеи за обзавеждане на хол, които планираме.

Въпреки че холовете в различните домове се различни, между всички тях има една свързваща линия на предизвикателства и проблеми за решаване по повод правилното обзавеждане на това пространство. За да ви спестим лутането и главоболията, днес ще ви запознаем с някои основни принципи, съвети и идеи за обзавеждане на хол, от които можете да се възползвате.

Идеи за обзавеждане на хол – основни съвети

Има някои наистина основни и фундаментални съвети, които могат да ви помогнат да аранжирате и мебелирате комфортен, уютен и красив хол. Те са в добавка на всички индивидуални идеи за обзавеждане на хол, които може би обмисляте и са универсални.

Идеи за обзавеждане на хол, обзавеждане на хол, идеи за модерен хол, обзавеждане на всекидневна


Решете къде ще е центърът на помещението и поставете там основния акцент. Около основния акцент, който може да е масичка, интересно килимче, декорация, телевизор, камина или друг елемент по ваш избор, наредете всички останали холни мебели.


Използвайте мебелите, за да създадете отделни зони, с които визуално да разделите пространството. Зоните трябва да са създадени така, че хората в различните зони да могат да общуват без да се затрудняват, т.е. без да крещят или да опъват вратове, за да чуват по-добре.


Оставете достатъчно свободно пространство за свободно придвижване из стаята, не създавайте препятствия с мебели или други предмети.
Дръжте мебелите далеч от стените. Колкото по-близо разположите холните мебели една до друга, толкова по-интимна и уютна обстановка ще можете да създадете.

Диван и канапе

Когато обмисляме различни идеи за обзавеждане на хол, диванът и канапето обикновено са първите пунктове, които ни идват наум. И не е изненадващо, че е така, защото това са най-големите и едни от най-важните мебели в хола.

Идеи за обзавеждане на хол, обзавеждане на хол, идеи за модерен хол, обзавеждане на всекидневна

Изключително важно е да подберем диванът и канапето така, че те да подхождат на пространството. Много често именно те са основните елементи, които задават тона на интериорния стил. Преди да закупите диван или канапе, задължително измерете пространството, с което разполагате.

Определено не искате да закупите мебели, които са твърде големи или твърде малки, нали? След това помислете за няколко различни варианта на разположение на дивана и канапето. Изберете този, който е най-удобен и функционален на фона на особеностите на помещението.

Идеи за обзавеждане на хол – масичка

Масичките са кафе са неизменна част от всички идеи за обзавеждане на хол. Невъзможно е да си представим хол без тяхната функционалност и удобството, което осигуряват. Традиционно тяхното място е пред дивана или в центъра на полукръг от диван, фотьойл, канапе.

Когато избирате масичка за кафе, уверете се, че на височина тя е малко по-ниска от седалката на дивана. По повод широчината или дължината на масичката, препоръчва се тя да е половината или две трети от дължината на дивана.

Ако не си падате по класиката с масичка за кафе, алтернативно можете да използвате ансамбъл от няколко малки помощни масички или дори пейка, за да постигнете същия ефект. Само се уверете, че не са твърде малки. Идеята на тези масички е да са в лесен достъп за всички хора седящи около тях.

Странични масички

Страничните масички стават все по-популярен елемент от интериора на хола и по нашите ширини. Доскоро непознати, страничните помощни масички започнаха да намират все по-широко приложение в нашите домове.

Идеи за обзавеждане на хол, обзавеждане на хол, идеи за модерен хол, обзавеждане на всекидневна

Комфортът и функционалността, която осигуряват, в никакъв случай не може да се отрече. Освен това те могат да внесат допълнителна декоративна стойност към интериора. Ако желаете да включите такива масички към интериора, препоръча се да поставите по една от двете страни на дивана, или една между двойка столове или канапета.

Идеи за обзавеждане на хол – аксесоари

Разбира се, не можем да пропуснем и аксесоарите. Чрез тях всеки един от нас може да изрази индивидуалния си стил и да създаде атмосфера, в която се чувства добре. Сред най-разпространените аксесоари за хол са пердетата и завесите на прозорците.

Идеи за обзавеждане на хол, обзавеждане на хол, идеи за модерен хол, обзавеждане на всекидневна

Освен тях хората често избират и да закачат картини, снимки, или друг вид изкуство по стените. Масичката за телевизор също може да се декорира с няколко предмета по избор, но избягвайте да е препълвате, това ще създаде чувство за неподреденост.

Аранжирането на обзавеждането на хола може да е наистина голямо предизвикателство, особено докато сте изправени пред напълно празна стая и ви е трудно да си представите как би могла да изглежда. Но това не бива да ви спира да изпробвате различни варианти, така че да откриете този, който най-много подхожда на вашия начин на живот, нужди и желания.


Прочетете още:

Топ 10: Правила на интериорния дизайн

Идеи за обзавеждане на всекидневна

Тенденции в интериорния дизайн за 2022г.

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *