Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Тенденции в интериорния дизайн – как да бъдем в крак с модата?

Тенденции в интериорния дизайн – как да бъдем в крак с модата?

Тенденциите в интериорния дизайн – човекът  се стреми да бъде актуален, модерен и различен, не само чрез дрехите и прическата си, но и чрез обзавеждането на собствения си дом.

Тенденциите в интериорния дизайн се сменят светкавично. Проявата на вкус винаги се оценява и демонстрира не само стил, но и начин на живот.

Днес, ние от Interiordesigners , подбрахме някои актуални акценти за тази година.

Ето най-новите тенденции, които 2021 година ни предлага:

Максимализъм | Тенденции в интериорния дизайн

За тези, които обичат цветната декорация, този стил позволява пълно развихряне на въображението. Смелото смесване на цветове, мотиви, десени, шарки и размери се забелязва не само в интериора, но и на модния подиум.

Силни акценти | Тенденции в интериорния дизайн

Прилагането на основните цветове на палитрата (червено, жълто и синьо) на монохроматичен фон, като черно, бяло и сиво дава, артистичен ефект на цялата обстановка. Освен това ярките цветове създават характер на мястото и му помагат да изпъкне.

Създай провинциална обстановка, ала “Cottagecore”-  Отличителна модна вълна, набираща популярност през близките години. Тя идеализира провинциалния живот и хармонията с природата.плочки за стена

Трендът вдъхновява фотографите, потребителите на Instagram, Tumblr, Pinterest, а напоследък и интериорният дизайнер. Заради събитията, които се отразиха на цял свят през 2020 година, носталгията към дома и комфорта, отвориха вратите на това влечение. Простите решения се декорират с малко блясък и допълнителни елементи, за да се създаде луксозен традиционен стил. За постигането на този елегантен винтидж стил са нужни малко крафт изделия, пастелни и меки тонове, дърво и растения.

Пренеси се на друго място | Тенденции в интериорния дизайн

Още един тренд, който 2020 година донесе със себе си.. Ограниченото пътуване и излизане потиска хората и ги карат да жадуват за свободните и небрежни дни, пълни с приключения и опознаване на нови дестинации. За това, какво по- хубаво от това да пренесеш хола си в тропиците. Топли и екзотични цветове, тапети, десени и цветя – нетипични за твоята среда на живот. Те ще те пренесат в нов необятен свят, изпълнен със свобода.

Вдъхнови се от цветовете на годината | Тенденции в интериорния дизайн

Повече от 20 години се провежда „Цветът на годината“ на Pantone. Събитието влияе върху разработването на продукти и решения в множество индустрии. Част от тях са модната индустрия, обзавеждането на дома и индустриалния дизайн, както и опаковките на продуктите и творенията на графичните дизайнери.

Процесът на избиране на цветовете на Pantone за годината е изключително сложен и изисква подробен анализ и проучване на всички тенденции. PANTONE 17-5104 + PANTONE 13-0647 – Това са вариации на сивия и жълтия цвят, които са определени, като най-актуалните цветове през 2021 г. PANTONE ги определя, като независими един от друг два цвята, подчертаващи и акцентиращи върху различни елементи. Когато се обединят се разглеждат, като поддържащи  един друг.

Тези цветове затоплят, носят оптимизъм и положителни емоции.

Двата цвята носят по-дълбоки чувства и обещанието за нещо слънчево и приятно. Комбинацията от сиво и жълто е амбициозна, като енергичните и смели нюанси задоволяват стремежа ни към жизненост.

  • Археологическо находище- Противоположно на максимализма обръщаме внимание на неутралната палитра, при която ако не си любител на ярките цветове, то сега е моментът да изровиш всички „археологически“ съкровища, с които разполагаш и да декорираш с тях хола си. Текстурата на предметите съчетани с натурални, светли цветове,  създава изчистена и модерна визия за дома.
  • Зеленото е новото черно – Зеленият цвят не е сред любимите на много хора, включително и на дизайнерите. Въпреки това, с настъпването на новата година, зеленото е задължителен цвят, който трябва да присъства в кухнята – дори и на стените. Науката твърди, че този цвят може да намали сърдечния ритъм и нивата на стрес. Освен това, той символизира обвързването с природата и с екологичния начин на живот. Ако все още не си привърженик на зеленото винаги можеш да декорираш с интериорна растителност или цветя.

Често не се оповаваме на тенденциите, но винаги имаме възможността да се допитаме до интериорни дизайнери от високо ниво. Прочетете допълнителна информация тук – „Защо да наемем интериорен дизайнер?“

Архитектура ренесанс

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *