Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Избор и планиране на нова баня | Стъпка по стъпка | Част 2

Избор и планиране на нова баня | Стъпка по стъпка | Част 2

Нова баня – сложен и пунктуален процес, обвързан с много и разнообразни разходи.

Независимо от това, дали планирате частичен ремонт на помещение или напълно ново изграждане на баня, инвестицията е голяма. Причините за това са цената на използваните материали и цената на труда.

След като изяснихме някои от етапите по планирането на баня, ето и още някои стъпки за успешно планиране и организиране на дейностите по изграждането на нова баня.

Изберете разпределение

Може би всички видове чертежи и разпределения ви отегчават, но зад тях се крие тайната на функционалността на пространството.

Разгледайте различни варианти на проект от доказали се професионалисти. Търсете помещения, които се доближават максимално до размерите на вашето помещение и почерпете вдъхновение.

Съобразете се с това, което разполагате. Преместването на тръби и цялостно преработване на инсталацията за водопровод и канализация е изключително скъп и разточителен момент.

Ако смятате, че е крайно необходимо и функционалното разпределение е невъзможно, то инвестицията си заслужава. Все пак това е вашият дом и вие ще прекарвате времето си в него. Това е и основната причина да вложите всичко необходимо, за да внесете уют и да изградите мечтаната баня.

Съвет от Interior designers – Помислете за бъдещето. Къде ще сте след 5 /пет/ години? Дали ще имате същите нужди тогава? Банята е мястото, което не търпи основни промени във времето и трябва да е устроено по най-добрия начин.

Потърсете вдъхновение за нова баня

Изградете представите си за стила на мечтаната баня. Вдъхновете се от визията на смесители, мивки, душове и всякакъв вид оборудване.

Избирайки конкретни артикули, бързо ще откриете вашия стил и това дали сте традиционалисти или почитатели на по-модерния дизайн. Търсете вдъхновение от дизайнерските решения за банята в бутиковите хотели. Там помещенията са маломерни, но често пъти са с интересен дизайн и разпределение.

Съберете всички ваши идеи за дизайн, както и комбинациите на различни материали. Така дори и на отделни изображения ще имате възможност да създадете обща представа за стила и мечтаната визия на пространството.плочки за стена

Доверете се на опита. Съгласувайте намеренията си с приятели, които са преминали през тези етапи. Те ще ви разкажат техния опит, възможните проблеми и методи за решение.

Бъдете реалисти

Съобразявайте се на 100% с това, което разполагате. Не се изхвърляйте в представите си за мечтаното оборудване. Реално погледнато съществуват множество артикули, които са част от модерната вълна и тенденциозно спират да бъдат толкова популярни.

Доверете се на собствената си представа и идеите,  които ви вълнуват и ви карат да се чувствате добре.

Инвестирайте в продукти, които са предимно качествени и устойчиви във времето. Това е сигурен подход за добро планиране.

Вентилацията в нова баня

Голяма част от хората пренебрегват вентилацията в помещения, като банята. Това е мястото, където със сигурност влагата и кондензът взимат превес, а както знаем те са основен враг на някои материали.

Най-бързо отражение на влиянието на влагата, бихме могли да видим при баня с мебели от дърво. Тогава и прозорец в банята не е достатъчен.

Обърнете внимание на близостта на банята до другите помещения, независимо дали сте в къща или апартамент. Не бихте искали влагата  да проникне към спалнята, нали? Ето защо трябва да осигурите достатъчно проветрение и да инвестирате в такъв тип система.

Прочетете още в следващата статия: Избор и планиране на нова баня | Стъпка по стъпка | Част 3

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *