Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Избор и планиране на нова кухня | Стъпка по стъпка | Част 2

Избор и планиране на нова кухня | Стъпка по стъпка | Част 2

Нова кухня – мечтата на всяка жена. Всички знаем, че планирането на това помещение от нашия дом е изключително сложен и пунктуален процес. Изисква стриктно следване на етапите в изпълнението и множество навременни решения. Противното би довело до главоболия и редица непредвидени разходи.

Ето защо, ние от Interiordesigners изведохме няколко стъпки за функционално и устойчиво изграждане на мечтаната кухня.

нова кухня

Електричество и водопровод на нова кухня

Въпрос на преценка е дали е удачно и функционално да използвате съществуващия водопровод, тъй като планираме монтажа на бъдещите уреди да бъде устойчив и не се предполагат бъдещи ремонтни дейности в следващите години.

Съгласувайте преценката си с професионалист по водопровод и канализация, който да направи оценка на състоянието, разпределението и качеството на съществуващото положение. Промяната на водопровода не е лесна задача и изисква да се извърши преди всички останали ремонтни дейности.

Електричеството или по-скоро електрическата инсталация също е основно перо. Липсата на такъв тип проверка, би могла да доведе със себе си сериозни материални щети и проблеми.

Освен този основополагащ фактор сега е моментът, в който трябва да предвидите преместването на контакти или добавянето на нови такива. Уточнете къде ще бъдат  разположени уредите, големи и малки, за да сте сигурни, че имате предвидени източници, където е необходимо.

нова кухня

Осветление за нова кухня

Изборът на осветителни тела и тяхното местоположение се оказва доста пренебрегван в интериорните решения за изграждане на нов дом.

В кухнята осветеността е изключително важна, тъй като е разпределена на отделни зони. В основата си всичко се определя от фактора – източници на естествена светлина.

Местата, на които се предвижда да развихрите готварските си умения или над котлоните, изискват по-добро концентриране на светлината. Обикновено лед осветлението е подходящ избор.плочки за стена

За кухнята трябва да предвидите осветление на 2 /две/ нива. Основно и допълнително такова.

Осветителните тела, които контролират посоката си, са подходящи за приложение в кухнята.

нова кухня

Вдъхновение

Дойде време и за креативен етап от планирането на бъдещата ви кухня.

Как искате да изглежда тя? Каква емоция да носи? Какви са цветовете, материалите и тяхната комбинация?

Съберете достатъчно източници, изображения и конкретни продукти, които сте набелязали в магазина.

Съхранявайте всичко необходимо за изпълнението на Вашата идея на едно място, за да изпълните визията за помещението в реалност.

При избора на конкретни артикули си давайте свобода,, чрез подбор на алтернативни такива. Както от ценова гледна точка, така и от производители, които ги предлагат. Тази стъпка ще ви помогне да избегнете разочарованието в момента, в който ще трябва да направите компромис.

Уточнете пред себе си кое е нещото, с което сте склонни да направите компромис и с кое не. Ако искате да имате повече пространство, дали масивната семейна маса за 15 души е правилен избор?

Събирайте вдъхновение от малките неща. Възможно е парче плат и визията на чаша за кафе да са основата на много креативен и издържан проект. Не се съсредоточавайте върху стила, в който искате да бъде помещението. Съвсем скоро ще откриете това, което харесвате.

Консултация с дизайнер

Вероятно сте се питали – Защо да инвестирам в консултацията с дизайнер, като мога да спестя пари и да свърша тази работа сам?

Но идва моментът, когато само проведена консултация би могла да спести пари за неоправдани и необмислени разходи.

Функционалността на помещенията е основна задача за професионалистите. Редно е да се доверим на професионалния опит и множество планирани проекти и да признаем, че това определено е оправдана инвестиция. Техният опит и експертиза ще ви предложат много прости идеи – както и иновативни такива – които вероятно дори не сте обмисляли.

Друг фактор при избор на консултация с професионалист интериорен дизайнер е познаването на пазара. Компетенцията и всекидневната им работа налагат познаването на множество производители и доставчици на всичко за Вашия дом.

Да купя или да поръчам?

Разбира се, всичко зависи от Вас и от вида на мечтаната кухня. В много домакинства се налага поръчково производство на кухня, тъй като пространството и същствуващото положение не е подходящо за масови мебели.

От друга страна съществуват изключително много качествени мебели от вида на модулните такива, които да хармонизират във всяко пространство.

Вижте още: Защо да наемем интериорен дизайнер?

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *