Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Окачен таван – предимства и недостатъци

Окачен таван – предимства и недостатъци

Окаченият таван, е допълнителен таван, който се монтира под основния. Окачените тавани са много популярни в строителството особено в офиси и търговски структури. Днес производителите на окачени тавани предлагат голямо разнообразие от тях. По вид се разграничават десет вида, включително метални, мраморни, лакови, матови, лъскави и други. Има няколко предимства и няколко недостатъка, свързани с окачените тавани и ние от „Interiordesigners.bg“ ще се опитаме да ви ги представим.

Предимства

Лесни за монтиране

 Окачените тавани се монтират лесно в дома или офиса. Много собственици на жилища с необходимите познания могат сами да закупят материалите за монтаж на тавана и да си го монтират. Въпреки това, за да поддържате безопасността на вашия дом или офис, е разумно да се консултирате с лицензиран изпълнител за съвет, преди да инсталирате окачени тавани.

Скрива тръбопроводи, тръби и проводници

Окачен таван може лесно да прикрие несъвършенства и недостатъци на действителния таван. Вместо да извършвате скъпи ремонти и боядисване, можете да инсталирате окачен таван, за да покриете тръби, канали, петна и обелена боя. Пазете се от това, преди да закупите дом с окачени тавани. Уверете се, че сте премахнали някои панели и огледайте горното пространство, за да се уверите, че няма структурни недостатъци.

Лесно се отстранява в случай на ремонт

При традиционните тавани от гипс ремонтните дейности могат да отнемат много време и да бъдат скъпи, защото трябва да разрушите тавана, за да достигнете до скритите компоненти. В случай на окачени тавани това не е проблем, тъй като необходимият брой панели могат лесно да бъдат отстранени и сглобени отново след извършване на ремонта.

По-икономичен при обновяване

Тези тавани са толкова лесни за премахване. Следователно обновяването и препроектирането са много по-бързи и лесни.

По-добра звукоизолация

Звукоизолацията между падащите панели ви позволява да подобрите поверителността на стаята си. Това е особено важно, ако мислите да инсталирате падащ таван във вашата театрална стая или спалня. Падащите панели могат да бъдат изолирани с помощта на фибростъкло, за да се подобри допълнително звукопоглъщането.

Позволява лесен монтаж на светлини

Можете лесно да инсталирате светлини, вентилатори и други надземни уреди между панели на окачен таван. Някои светлини с еднакъв размер на панелите могат също да бъдат инсталирани на редовни интервали вместо панели.

Предлага се в много материали и цветове

Окачени тавани се предлагат от дърво, пластмаса, влакна и други материали. Някои панели имат и допълнителна степен на противопожарна защита.

Недостатъци

Намалява пространството в стаята

Най-големият недостатък на окачените тавани е, че намаляват височината на помещението с няколко инча или фута. Понякога една стая може да изглежда тясна или задушена.

Не е толкова здрав, колкото традиционните тавани

В случай на земетресение или пожар, окачените тавани могат да бъдат много нестабилни. Съществува и допълнителна опасност – падащите инсталирани тела да паднат.

Влошаване на вида

Един последен недостатък на този таван е, колко бързо панелите се влошават в сравнение с други видове тавани. Това е особено вярно, ако има теч в покрива, който в резултат оцветява керемидите. Няма да можете да премахнете жълтите петна от тавана, което означава, че трябва да бъде заменен. Освен това падащите тавани с времето ще провиснат. Тези вид таван изисква подмяна на всеки 10 години.

Както казахме, окачените тавани са много популярни. Те са лесни за монтиране и демонтиране, по-евтини са и осигуряват добра звукоизолация. Но както всяко нещо, те имат и своите недостатъци, които са нищожни предвид повечето положителни качества.

Малки плочки за кухня

Архитектура ренесансресторант градина каваци

Идеи за обзавеждане на детска стая

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *