Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Мебели за обособяване на отделни пространства

Мебели за обособяване на отделни пространства

Ако живеете в едностайно или отворено пространство, като студио или таванско помещение, може да се почувствате така, сякаш живеете в спалнята и спите в хола или още по-лошо – в кухнята. Но има много начини да създадете усещане за визуално и физическо разделение между различните зони във вашия дом, за да придадете вид на отделни пространства, без да се налага да поставяте стени. А ето и няколко трика от „Interiordesigners.bg„, как да обособите отделните пространства във вашия апартамент с помощта на мебели.

Рафтове или библиотеки

Една постижима идея за разделяне на стаи е да се използват отворени мебели, като шкафове, библиотеки или рафтове, за да се създадат различни зони, без да се изключва светлината или да се направи пространството да се чувства затворено.Трябва внимателно да избирате цветовете, за да сте сигурни, че допълват добре схемата. Твърде смелият контраст между различните области ще изглежда назъбен, така че изберете палитра, която минава през двете страни на пространството с фини акценти, за да покаже промяната в настроението.

Сгъваеми паравани

Най-бързият и лесен начин за разделяне на стая е със сгъваем параван. Тапицираните сгъваеми паравани са перфектен избор, ако искате да зонирате пространство за почивка. Ако планирате да държите паравана разгънат, изберете перфориран или тъкан дизайн, за да гарантирате, че светлината влиза равномерно в стаята. Параваните са идеални за хората, които работят от вкъщи. Те осигуряват стилен фон за видео разговори, като същевременно свеждат до минимум нивата на шума.

Гардероби

Ако живеете в  микро-апартамент,  където спалнята е част от жилищното пространство, проявете креативност с големи мебели, за да накарате квадратурата да се разтегне допълнително. Вместо да държите гардероба си притиснат до стената, издърпайте го и го поставете в подножието на леглото, за да създадете многофункционално разделение между зоната за спане и хола.

Сгъваеми врати

Различни видове вътрешни врати могат да разделят пространство. Традиционните сгъваеми врати, които се отворят и затварят, когато вие искате, са идеални за обособяване на отделни стаи. Закалените стъклени врати в черна рамка са добър избор за семейни домове.

Кухненски плот

Кухненският  плот е идеалният начин да отделите „работната“ част на кухнята от зоните за хранене, домашна работа и общуване. Плотът не само осигурява централна фокусна точка в стаята, но също така служи, като осигурява фиксирано място за неформална трапезария, работно пространство и място за съхранение.

Камина

Двустранната камина е дългосрочна инвестиция, която струва няколко хиляди левове, но тя е зашеметяващ начин за разделяне на една стая. Преди да поставите камината си на място, трябва да знаете дали димоотводът ще върви вертикално. Търсенето на професионална помощ трябва да има приоритет, преди да вземете решение за дизайна и размера на вашата нова камина.

Диван

Не винаги трябва да пазарувате чисто нови мебели, за да обособите отделни пространства. Наличният ви диван може да раздели мястото ви за спане от хола или трапезарията.

Шкафове

Друг практичен начин за разделяне на големи пространства е използването на вградени шкафове, защото те са едновременно декоративни и много практични. Най-подходящото място за тях е общ хол/трапезария, където можете да ги използвате за съхранение на чаши и прибори за хранене.

Тези простички идеи за обособяване на отделни пространства ще ви помогнат да създадете уютни кътчета с ограничен бюджет. Изберете си няколко и се насладете на новия облик на вашия апартамент.

Малки плочки за кухня

Архитектура ренесансресторант градина каваци

Идеи за обзавеждане на малки пространства

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *