Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Таванско помещение – практични идеи за интериора

Таванско помещение – практични идеи за интериора

Пространството на тавана често се пропуска при проектирането на стаите у дома. Това е голяма грешка. Таванските стаи могат да бъдат функционално организирани – дори ако изглеждат много малки. Чудите ли се как да използвате таванско помешение? Освен очевидните идеи, като стая за вашето дете или спалня, това е перфектно пространство за интериор на вашите мечти. Ние от „Interiordesigners.bg“ събрахме за вас няколко идеи за интериора на таванско помещение. Прочетете ги и ги използвайте в собствената си къща или апартамент.

Внесете естествена светлина

Ключът към прекрасната таванска стая е много естествена светлина. Прозорците са задължителни. Планирайте да ги имате от двете страни на пространството, за да увеличите светлината през целия ден. Леглото, поставено под прозорец, е прекрасна идея, тъй като означава, че ще можете да виждате, когато легнете, като избягвате клаустрофобично чувство. Можете също така да помислите за добавяне на капандура, която не само ще разшири таванското пространство, но и ще можете да имате по-големи прозорци за светлина.

Боядисайте таванското помещение в бяло

В интериорния дизайн бялото ще направи стаята по-светла и просторна, така че в таванско помещение с ниски и наклонени тавани има смисъл стените да са бели. В допълнение това е чудесен трик, ако стаята ви няма много естествена светлина, а светлият цвят ще отразява всички лъчи. Бялото обаче не трябва да означава студено. Може да внесете по-топли тонове с възглавниците и бежов килим, за да запазите нещата неутрални, но да омекотите пространството.

Бъдете смели с декора

Ако сте били благословени с много естествена светлина на тавана си, защо да не премахнете изцяло белия вид и да не сте смели? Тъмният цвят всъщност е умен трик за дизайн, който прави малкото пространство да изглежда по-голямо, тъй като замъглява ръбовете на стаята. Понякога потъмняването може да има също толкова разширяващ пространството ефект, колкото и по-светлите цветове.

Сложете тапети на тавана

Това е чудесен хак за добавяне на височина към таванско помещение. Тапетирайте наклонените си тавани и след това пренесете тапета леко по стените. Всъщност така не може да се види къде свършва стената и започва таванът, намеквайки за по-високи тавани и правейки пространството под стрехите по-малко тясно.

Използвайте огледала

Характеристиката на стената невинаги означава боя или тапет. Стената от огледала е прекрасна алтернатива. Плюс това всички огледала само ще помогнат да се отразява повече светлина в пространството. Те добавят текстура, но тъй като всички огледала са с един и същи цвят и подобни форми, те не претрупват малкото пространство.

Използвайте гредите на тавана

Гредите присъстват в много тавански стаи, но не изпитвайте веднага необходимостта да ги скриете, като ги боядисвате. Вместо това ги оставете да бъдат характеристика на пространството. Те добавят на стаята текстура и интерес към иначе доста неутралното пространство.

Бъдете креативни с осветлението

Осветлението е наистина важна част от таванското помещение, независимо за какво планирате да използвате пространството. Този вид помещения често могат да бъдат пространства, които не получават естествена светлина или получават светлина само в определени часове на деня, а от ключово значение е да се възпроизведе тази светлина с изкуствени опции. Прожекторите са добър вариант, но алтернативно може да сложите светещи, нанизани из стаята. Изглеждат прекрасно и добавят функция към таванското помещение, но също така ефективно осветяват различни пространства.

Ако искате дизайнът на таванското помещение да бъде функционален, не забравяйте да анализирате размера на наличното пространство. По този начин по-лесно ще можете да поставите мебели и други елементи в него. Това също е добър показател, който да ви помогне да решите каква ще бъде таванската ви стая – зона за отдих, спалня, офис, библиотека или фитнес зала.

Малки плочки за кухня

Архитектура ренесансресторант градина каваци

Идеи за обзавеждане на спалнята

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *