Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Идеи за акцент на стена в интериора

Идеи за акцент на стена в интериора

Акцентната стена обикновено е стена, която се различава от другите стени с различен цвят, текстура, модел, произведение на изкуството или архитектурен елемент.  Целта на акцентната стена е да създаде фокусна точка в помещението – място, към което окото ви естествено гравитира, когато влезете в пространство или стаята. Акцентната стена може да накара стаята да изглежда по-голяма или дори да направи една голяма стая по-уютна. Стените с тъмен цвят създават илюзията за дълбочина и карат помещението да изглежда много по-голямо, отколкото е, но акцентните стени също могат да помогнат за свързването на цветове и тъкани, за да се създаде сплотен ефект в пространството. С днешната статия ние от „Interiordesigners.bg“ ви представяме 10 от най-добрите идеи за стени с акцент за вашия дом.

1. Мислете извън плътните цветове

Мислете нестандартно, когато обмисляте новата си стена с акцент. Не се ограничавайте до обикновена боя, покриваща цялата стена. Помислете за други начини за използване боя. Вашата акцентна стена може да е идеална за ивици, които ще подчертаят интериора.

2. Не забравяйте за текстурата

Акцентирането на стените е нещо повече от боядисване. Обмисляли ли сте камък или плочки за вашата акцентна стена? Обширните стелажи могат да работят и като акцентна стена в стая, в която липсват архитектурни особености и място за съхранение. Вашата стена с акцент може също да включва галерия от снимки или произведения на изкуството, или дори стена, покрита с плат. Скорошна тенденция е добавянето на монтирана на стена електрическа камина. Тайната на акцентните стени е, че те са най -гъвкавото декориращо тайно оръжие, което можете да имате.

3. Не избягвайте смелите цветове

Докато имате правилните акценти в стаята, които да се координират с новия ви цвят, можете да изберете какъвто цвят ви прави щастливи.

4. Не забравяйте за тапета

Тапетът е прекрасен избор за акцентни стени. Най-новите временни тапети могат да ви дадат дизайнерски облик без дългосрочни ангажименти. Потърсете тапет с красив дизайн и цветове за шикозен стил.

5. Добавете вградени елементи

Накарайте вашата акцентна стена да работи двойно, като създадете стена от вградени елементи. Вградените рафтове за книги са чудесен начин да добавите чар към всяка стая, но боядисването им в смел цвят добавя още по-голям акцент към цялостния вид и усещане на стаята.

6. Акцентна стена от естествено дърво

Дървена акцентна стена е чудесен начин да добавите скандинавски вид към хола си. Естественото дърво помага да се направи помещението по-топло и приветливо, което може да бъде чудесна идея в неутрално пространство.

7. Не мислете само за стени

Помислете за други начини да използвате стена като акцент. Обмисляли ли сте тавана? Една шикозна тенденция в интериорния дизайн е да добавите цвят към тавана. Този цвят на тавана може да бъде вашата акцентна стена. Акцентните тавани могат да бъдат създадени с меки или ярки цветове.

8. Акцентирайте с плочки

Веднъж преместени в работни помещения и бани, плочките могат да акцентират върху почти всяка стена поради изобилието от налични стилове и размери. В кухнята можете да създадете невероятна фокусна точка, като добавите отчетлив гръб на стена, която се простира чак до тавана.

9. Стикери за стена

Цитати, дървета и градски пейзажи доминират в този лесен и евтин избор на декор. С буквално хиляди опции за избор, както и персонализирани опции, със сигурност ще намерите нещо, което отговаря на вашия стил.

10. Естествена тухла

Естествената тухла отдавна е желан акцентен стенен материал в стари сгради и тавански помещения. Страхотната новина е, че тухленият фурнир е изминал дълъг път и се предлага в почти всеки стил от модерен до античен.

Придайте нов вид на стаите си, като използвате някои от тези 10 готини идеи за интериорен дизайн на стени с акцент.

Бонус съвет за декорация на стена

Все по-модерно е в домовете да присъства скандинавски мъх. Той може да бъде „заслан“ на цяла стена във Вашия дом, но поради високата си цена, тази опция често се избягва. Има, разбира се, и по-бюджетен вариант, който включва направата на картина от скандинавски мъх. „Mossaika.com“ е правилното решение за тези от Вас, които са фенове на „Направи си сам“ и искат да придадат зеленина и уют на дома си.

Малки плочки за кухня

Архитектура ренесансресторант градина каваци

Идеи за обзавеждане на всекидневна

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *