Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Идеи за акцент на стена в интериора

Идеи за акцент на стена в интериора

Акцентната стена обикновено е стена, която се различава от другите стени с различен цвят, текстура, модел, произведение на изкуството или архитектурен елемент.  Целта на акцентната стена е да създаде фокусна точка в помещението – място, към което окото ви естествено гравитира, когато влезете в пространство или стаята. Акцентната стена може да накара стаята да изглежда по-голяма или дори да направи една голяма стая по-уютна. Стените с тъмен цвят създават илюзията за дълбочина и карат помещението да изглежда много по-голямо, отколкото е, но акцентните стени също могат да помогнат за свързването на цветове и тъкани, за да се създаде сплотен ефект в пространството. С днешната статия ние от „Interiordesigners.bg“ ви представяме 10 от най-добрите идеи за стени с акцент за вашия дом.

1. Мислете извън плътните цветове | Акцентна стена

Мислете нестандартно, когато обмисляте новата си стена с акцент. Не се ограничавайте до обикновена боя, покриваща цялата стена. Помислете за други начини за използване боя. Вашата акцентна стена може да е идеална за ивици, които ще подчертаят интериора.

акцентна стена

2. Не забравяйте за текстурата | Акцентна стена

Акцентирането на стените е нещо повече от боядисване. Обмисляли ли сте камък или плочки за вашата акцентна стена? Обширните стелажи могат да работят и като акцентна стена в стая, в която липсват архитектурни особености и място за съхранение. Вашата стена с акцент може също да включва галерия от снимки или произведения на изкуството, или дори стена, покрита с плат. Скорошна тенденция е добавянето на монтирана на стена електрическа камина. Тайната на акцентните стени е, че те са най -гъвкавото декориращо тайно оръжие, което можете да имате.

3. Не избягвайте смелите цветове

Докато имате правилните акценти в стаята, които да се координират с новия ви цвят, можете да изберете какъвто цвят ви прави щастливи.

4. Не забравяйте за тапета | Акцентна стена

Тапетът е прекрасен избор за акцентни стени. Най-новите временни тапети могат да ви дадат дизайнерски облик без дългосрочни ангажименти. Потърсете тапет с красив дизайн и цветове за шикозен стил.

акцентна стена

5. Добавете вградени елементи | Акцентна стена

Накарайте вашата акцентна стена да работи двойно, като създадете стена от вградени елементи. Вградените рафтове за книги са чудесен начин да добавите чар към всяка стая, но боядисването им в смел цвят добавя още по-голям акцент към цялостния вид и усещане на стаята.

акцентна стена

6. Акцентна стена от естествено дърво

Дървена акцентна стена е чудесен начин да добавите скандинавски вид към хола си. Естественото дърво помага да се направи помещението по-топло и приветливо, което може да бъде чудесна идея в неутрално пространство.

акцентна стена

7. Не мислете само за стени | Акцентна стена

Помислете за други начини да използвате стена като акцент. Обмисляли ли сте тавана? Една шикозна тенденция в интериорния дизайн е да добавите цвят към тавана. Този цвят на тавана може да бъде вашата акцентна стена. Акцентните тавани могат да бъдат създадени с меки или ярки цветове.

акцентна стена

8. Акцентирайте с плочки

Веднъж преместени в работни помещения и бани, плочките могат да акцентират върху почти всяка стена поради изобилието от налични стилове и размери. В кухнята можете да създадете невероятна фокусна точка, като добавите отчетлив гръб на стена, която се простира чак до тавана.

акцентна стена

9. Стикери за стена

Цитати, дървета и градски пейзажи доминират в този лесен и евтин избор на декор. С буквално хиляди опции за избор, както и персонализирани опции, със сигурност ще намерите нещо, което отговаря на вашия стил.

акцентна стена

10. Естествена тухла

Естествената тухла отдавна е желан акцентен стенен материал в стари сгради и тавански помещения. Страхотната новина е, че тухленият фурнир е изминал дълъг път и се предлага в почти всеки стил от модерен до античен.

акцентна стена

Придайте нов вид на стаите си, като използвате някои от тези 10 готини идеи за интериорен дизайн на стени с акцент.

Бонус съвети за декорация на стена | Акцентна стена

Все по-модерно е в домовете да присъства скандинавски мъх. Той може да бъде „заслан“ на цялата стена във Вашия дом, но поради високата си цена, тази опция често се избягва. Има, разбира се, и по-бюджетен вариант, който включва направата на картина от скандинавски мъх. „MOSSaika.com“ е правилното решение за тези от Вас, които са фенове на „Направи си сам“ и искат да придадат зеленина и уют на своя дом.

Друг съвет за декориране на стена е да се създаде фокусна точка. Това може да се постигне чрез добавяне на смело произведение на изкуството, голямо огледало или забележителен елемент като уникална етажерка. Създавайки фокусна точка, вие привличате погледа към определена част от стената и я превръщате в централен елемент на стаята. Това може да спомогне за създаване на усещане за баланс и съгласуваност в пространството и да придаде на стаята по-полиран и завършен вид. Освен това можете да допълните фокусната точка с по-малки произведения на изкуството или декорация, за да създадете цялостен и визуално интересен дисплей.

картини от скандинавски мъх, скандинавски мъх, картина от скандинавски мъх, 3d картина от скандинавски мъх

Идеи за обзавеждане на всекидневна

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *