Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Тенденции в интериорния дизайн за 2022г.

Тенденции в интериорния дизайн за 2022г.

„Ако животът ти е бъркотия и имаш нужда да подредиш мислите си, най-доброто място, където може да го направиш, е у дома“ – Софи Кинсела

Този цитат, който открихме нейде из интернет пространството описва идеално това, на което трябва да наблегнем, когато обзавеждаме и подреждаме своя дом.

Интериорния дизайн на жилището ни трябва да бъде създаден, така че да се чувстваме уютно, спокойно и да живеем щастливо.

Какво всъщност са тенденциите?

Освен това всяка мебел и декорация трябва да бъдат поставени и създадени по възможно най-функционалния начин. Цялото пространство, с което разполагаме, следва да бъде използвано рационално.

Тенденциите в интериорния дизайн се променят цялостно през няколко години, като с всяка следваща се добавя по нещо ново.

Тъй като вече сме по-близо до края на 2021 г. е време да се запознаем с всички тенденции в интериорния дизайн, които ще бъдат актуални през 2022 г.

Ние от interiordesigners.bg сме подбрали част от най-актуалните тенденции.

Да се върнем към 70-те години

Всички знаем, че когато става въпрос за мода и интериорен дизайн тенденциите от миналото често се връщат в наши дни. През 2022 г. е ред да се обърнем назад към 70-те години, когато интериорните дизайнери са залагали на обзавеждане с изчистени линии.

Какво ще рече това? Това означава, че всички секции, етажерки, маси и столове трябва са с минимално количество прави ъгли.

Така пространството изглежда много по-приветливо, спокойно и лежерно. Правите ъгли и стандарните геометрични форми. Кврадрат, правоъгълник и триъгълник правят помещенията по-строги и неприветливи за разлика от изчистените линии, които внасят топлота и уют.

Друго характерно за интериора на 70-те, което ще бъде актуално през 2022 г. е използването на тъмно дърво за мебелите и ярки тапицерии, които да служат като акцент.

Използвайте ярките цветове умерено

Една от следващите тенденции в интериотния дизайн за 2022 г. е начинът, по който ще се използват актуалните цветове за годината.

Те са смарагдово зелено, лазурно синьо, лимоненожълто, червено и оранжево. Интересно, нали?плочки за стена

Цветовете трябва да се използват умерено и само като акцент на фона на неутралната палитра от стени, подова настилка, мебели и декорации.

В съвременния монохроматичен стил, повечето дизайнери избират да акцентират с конкретен цвят чрез диванът или столовете.

За не чак толкова смелите собстници на жилище, това може да се постигне само чрез декорация или цветни възглавнички.

Обърнете внимание на текстурите

В желанието си да имат конкретен акцент в дома си повечето хора мислят повечето за цветове, отколкото за текстури.

Истината е, че можете да запазите дома си изцяло в неутрална гама и в същото време да има много добре изразени акценти. Това се постига чрез използването на интересни текстури. Те могат да бъдат от кожа, косъм, мъх, велур, дърво и други. 

В случай, че предпочитате мебели с гладка и изчистена повърхност добавете акцент върху стените. Добрият интериорен дизайнер може да ви предложи отлични решения, с които да имате стени с интесна текстура, която да служи за акцент на цялото помещение.

Вдъхнете нов живот на старите мебели

През 2022 г. ще бъде изключително актуално да притежавате реставрирани мебели или аксесоари.

Не изхвърляйте стария скрин или гардероб, а помислете как можете да ги реставрирате, за да ги използвате отново. Можете да ги поправите, боядосате или облепите с фолио.

Подчертайте техните предимства или добавете нотка съвременност с нови дръжки, например. Следващата година една от водещите тенденции в интериорния дизайн е симбиозата между „старо“ и „ново“ у дома.

Тавертин в интериора

Използването на камък ще бъде една от най-актуалните тенденции в интериорния дизайн през 2022 г. За целта повечето дизайнери залагат на таверинът, тъй като освен красив и ефектен той е и много лесен обработка. Тавертинът се използва главно за кухненски плотове, тъй като имитира така моденрия мрамор, но е в пъти по-бюджетен от него. Камъкът е подходящ и за изработка на холни и трапезни маси, мивки и вази.

Прозрачност

През последните почти две години домовете ни се превърнаха и в наши офиси.

Все повече фирми напълно промениха своя режим на работа, а служителите трябваше да мислят как да обособят работен кът в своя дом. За целта изключително подходящи са прозрачните прегради от стъкло или плексиглас. Те разделят пространството без да го утежняват визуално.

Всички тенденции в интериорния дизайн за 2022 г. ще можем да виждаме бъдещи изложения и предложения в хартиени и онлайн каталози. Без значение дали ще се всушате в тях или не е важно да създадете дом, в който ще се чуствате щастливи и спокойни.

Архитектура ренесанс

Вижте още: Избор и планиране на нова баня | Стъпка по стъпка | Част 1

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *