Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Декориране на кухня – Топ идеи за малки пространства

Декориране на кухня – Топ идеи за малки пространства

Вашата кухня може и да е малка като квадратура, но това не значи, че не можете да направите голямо впечатление с нея. Всичко, което ви е нужно е иновативен подход към декориране на кухня. Разбира се, основната функция на една кухня е тя да е удобно работно място, но нека малките размери не ограничават вашата креативност.

Дори и с малък бюджет и пространство можете да създадете един ефектен и красив интериор с помощта на бързо декориране на кухня. В тази статия ще ви помогнем да създадете една по-уютна и приятна кухня с помощта на няколко наистина чудесни идеи за декориране на кухня, които са приложими както в малки, така и в големи пространства и помещения.

Ще ви помогнем да изберете правилните цветове, дизайни и шарки. Ще подберете правилните аксесоари, да усвоите изкуството на подбиране на едновременно красиви и функционални детайли.

Декориране на кухня – рафтове вместо шкафове

Когато говорим за кухни с малки размери е важно да се знае основното правило. Колкото повече мебели, шкафове и уреди се опитаме да поберем в едно малко помещение, толкова по-малко и клаустрофобично ще изглежда то.

Декориране на кухня

Ето защо вместо да натрупваме прекалено много шкафове в кухнята, по-добре би било да заменим част от тях с рафтове. Рафтовете са неизменна част от всяко декориране на кухня с малки размери. Може би смятате, че по-малкият брой шкафове означава, че ви остава твърде малко място за подреждане на вещи, но това съвсем не е така.

Рафтовете успешно заменят шкафовете в тази задача. Освен това предоставят чудесна възможност да се превърнат и в интересен декоративен елемент. Не заемайте рафтовете с ненужна декорация, наредете красива посуда, подправки или варива, които не само ползвате често, но и изглеждат красиво.

Декориране на кухня – малко килимче

Ако искате да добавите цветно петно в интериора на вашата кухня, или просто една по-различна и интригуваща текстура. Добавянето на малко килимче може да промени визията на вашата кухня без да заема каквото и да е ценно пространств

Декориране на кухня

о. Килимчетата лесно и бързо „инжектират“ доза свежест, красота и цветове в интериора на малката кухня.

Декориране на кухня – правилните аксесоари

Разбира се, аксесоарите са задължителна част, когато говорим за декориране на кухня. Въпреки това е по-добре да се въздържите от голям брой такива, защото малката кухня лесно може да изглежда претрупана с вещи.

Щом ще избираме малък брой аксесоари, то е много важно те да са правилните. Аксесоарите в една кухня не само че трябва да правят впечатление, но и да изглеждат достатъчно добре и на място.

Декориране на кухня

Така например можете да подберете няколко красиви декоративни чинии или плата, които биха изглеждали чудесно поставени на рафтовете. Рамките със снимки никога не са излишни и създават много уют.

Кулинарните книги с красиви корици също могат да се превърнат в чудесен декоративен елемент. Така и да ви напомнят по-често да ги отгръщате за повече вдъхновение и кулинарни експерименти.

Стремете се да подбирате такива аксесоари, които се придържат към основната цветове гама на вашата кухня.

Декориране на кухня – текстил

Ако пространството, с което разполагате е толкова малко, че да не позволява почти никакви аксесоари. Вие лесно можете да внесете нотка свежест и красота като за тази цел използвате текстил в интересни цветове и принтове.

Декориране на кухня

Така например в декорация лесно могат да се превърнат пердета в интересен и смел цвят, който да се превърне в основен акцент на кухнята. Съчетайте пердетата с кухненски кърпи в същата цветова гама, или пък покривка за маса.

Декориране на кухня – стилно осветление

Основният принцип при декориране на кухня с наистина малки размери е всеки функционален елемент да бъде използван и като декоративен. След като така или иначе ще има осветителни тела в кухнята, защо те да не изглеждат интересно и да не вършат двойна работа и като декорация?

Изберете интересни абажури в необичайни форми, цветове и дизайни, които ще се превърнат в красив акцент.

Декориране на кухня

Ако пространството го позволява, може да се спрете на висящо осветление на различни равнища, за да се добави интересен елемент.

И ето така, само с няколко мънички промени и добавки, без да е нужно да жертвате ценно пространство или да инвестирате твърде големи суми пари, вие лесно ще успеете напълно да преобразите интериор на една малка кухня.


Прочетете още:

Вътрешен дизайн на къща – как да превърнете къщата в дом

Как да изберем килим?

Осветителни тела – как да направим правилния избор за дома ни?

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *