Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Фън шуй в дома

Фън шуй в дома

Китайското изкуство по фън шуй произтича от идеята, че нашето жизнено пространство отразява и влияе на животa. Фън шуй ни учи как да постигнем хармония с околната среда. Думите „фън шуй“ са китайски и се превеждат като „вятър“ и „вода“. Задачата на фън шуй е да организира хармонично жилищното пространство, като спазва неговите правила. Ако и вие искате малко основни познания и няколко съвета тип „направи си сам“, продължете да четете статията на „Interiordesigners.bg„, за да направите вашия дом по-хармоничен и в стил фън шуй.

Освежете входа си

Вашият вход и входната врата представляват начина, по който сте обърнати отвън. Това светът вижда първо, така че не забравяйте да поддържате района прост и без претрупвания. Започнете да почиствате и премахвате всичко ненужно. Не казваме, че трябва да е напълно празен, а по-скоро без претрупване. Накарайте го да работи за вас. Входната врата често се пренебрегва. Избършете вратата и изтръскайте постелката. Огледайте се добре наоколо. Така ще направите входа си по-привлекателен и премахнете или добавите нещо. Това създава място за енергията, която влиза в дома ви, за да събира добра енергия.

Почистете прозорците си

Прозорците символизират очите на възрастните в дома. За децата те символизират гласа си. За да създадете добър фън шуй, поддържайте прозорците чисти. Ясните и чисти прозорци пропускат повече слънчева светлина, а тя ни зарежда и събужда. Слънчевата светлина също така ярко изобразява всички цветове и предмети, които виждаме. Следователно домовете ни стават по-обширни, жизнени и енергични, когато пропускаме повече светлина. Чистите прозорци ни събуждат, за да видим света с най-много цвят и в пълната му красота. Като бонус използвайте изцяло натурални или домашно почистващи препарати, когато е възможно.

Използвайте растения за добавяне на добра енергия

Във фън шуй растенията въплъщават жизнена енергия. Какво означава това? Живите оранжерийни растения ни свързват с природата и внасят светлина в домовете ни. Зелените растения са като прясно пресован органичен зелен сок за домовете ни – те внасят свежест и жизненост. Най-важното нещо, което трябва да запомните, е да намерите растения, за които да се грижите и са подходящи за пространството. Например, вземете предвид условията на осветление.

Разчистване на пространството

Ръка за ръка с просторността изчиствате пространството. Понякога във фън шуй наричаме това космическа благословия. Когато освобождавате пространството, опитайте да го обвържете с положителна енергия.

Изберете правилното местоположение на леглото

Едно от най-важните правила във фън шуй е командващата позиция. Не забравяйте да приложите този принцип към позицията на вашето легло, бюро и печка.

Леглото представлява вас, бюрото представлява вашата кариера, печката представлява вашето богатство. Когато сте в тези пространства трябва да можете да видите вратата, без да сте директно в съответствие с нея. Например, когато лежите в леглото, седите на бюрото си или готвите на печката, трябва да можете да виждате вратата. Често това означава, че се озовавате по диагонал или „коте-ъгъл“ от вратата. Когато сте на командваща позиция, вие командвате живота си и сте в състояние да получите положителна енергия.

Обърнете внимание на вратите си

Във фън шуй вратите представляват вашия глас и комуникация. Вратите също са портали, в които възможностите могат да дойдат в живота ви. Ето защо вратите ви заслужават малко внимание. Има две неща, които трябва да имате предвид. Първо, уверете се, че всичките ви врати могат да се отворят на 90 градуса. Когато зад врата има предмети, тя не може да се отвори докрай. Това означава, че ще получите само част от възможностите, които животът ви предлага. Второ, проверете дали всички врати работят правилно. Уверете се, че пантите не скърцат. Вижте дали вратата може да се затвори добре и без сила. Всички тези подробности влияят върху това как енергията намира своя път към вас.

Може да се изненадате колко много от тези прости фън шуй трикове могат да ви помогнат да постигнете хармония в дома си, както и да забавите темпото, и да забележите красотата на настоящия момент.

Малки плочки за кухня

Архитектура ренесанс

Осветителни тела – как да направим правилния избор за дома ни?

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *