Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Обзавеждане по поръчка – основни насоки

Обзавеждане по поръчка – основни насоки

Ако мисълта за обзавеждане по поръчка ви причинява главоболие и навява мрачни мисли за твърде много решения за взимане, твърде много пари за плащане и твърде много време за изчакване… е, помислете пак. Възможно е някои хора да не случат на най-позитивния опит с обзавеждане по поръчка, но на фона на тях още повече хора ще споделят колко доволни са от своя избор за точно такова обзавеждане. Освен това поръчката и изработката на обзавеждане за вашия индивидуален проект не винаги е въпрос на желание. В много случаи говорим за специфично пространство, в което конвенционалните мебели от магазина просто не биха се побрали. Независимо каква е причината да се интересувате от обзавеждане по поръчка, едно е сигурно, това е страхотен начин да създадете уникален интериор, с който да се отличавате. 

В тази статия ще намерите някои ценни съвети и насоки за обзавеждане по поръчка, които ще ви помогнат да подберете елементите, които изразяват вашия личен стил по най-добър начин и работят хармонично с интериора. 

Обзавеждане по поръчка – всичко започва с план

Преди да се запътите към мебелния шоурум и да поръчате изработката на мебели, уверете се, че сте планирали всичко до последния детайл. Преди всичко трябва да мислите за спецификите на стаята или пространството, което ще обзавеждате. Говорете с изпълнителя на поръчката тогава, когато имате ясни и конкретни идеи за дизайна. Който бихте искали да видите в дома ви. Има изключителен голям избор от профили, материали, форми, дизайни и т.н. и един опитен

професионалист винаги може да ви даде насоки какво да изберете и какво ще отговаря на нуждите и желанията ви, но преди това вие вече трябва да имате ясна идея как очаквате. Доверените и опитни специалисти в областта ще могат да ви помогнат да визуализирате как всяка мебел или елемент биха изглеждали в дома ви, дали биха били функционални и удобни, ще подхождат ли на цялостната интериорна концепция на помещението и т.н.

Обзавеждане по поръчка – кога си струва

Обзавеждане по поръчка звучи като чудесна идея, защото наистина ни позволява да изградим и се насладим на интериор, който е по-различен от нещата и мебелите, които масово се продават в магазина. Но това не значи, че обзавеждането по поръчка си струва на всяка цена. Понякога то отнема доста време, за да бъде изработено, освен това може и да излезе по-скъпо като крайна цена. Ето защо е препоръчително да помислите добре кои елементи на обзавеждането да бъдат изработени по поръчка и кои просто да закупите готови от магазина, за да спестите време и пари.

Специалистите препоръчват да избирате обзавеждане по поръчка за стаи като всекидневната, трапезария или спалня. Това са ключови помещения от дома, които едва ли ще решите да преобзавеждате скоро. Което означава, че инвестицията в мебели по поръчка ще си струва. Освен това именно това са стаите в дома, които хората обичат да персонализират и обзавеждат по свой вкус, така че поръчковите мебели са чудесен избор. 

Обзавеждане по поръчка – помолете за мостри

Производителите на мебели по поръчка трябва да имат възможност и готовност да ви снабдят с мостри на различни материали. Макар че ще имате възможност да разгледате множество снимки, възможността да пипнете с ръцете си и да видите с очите си материала, неговата текстура и реален цвят е безценна. Много често снимките не позволяват да видим реалния цвят на нещо, или пък да забележим детайли като текстура на материалите. Ето защо е важно да имате възможност да видите мостри на материалите, които обмисляте да бъдат използвани за мебелите по поръчка. 

Обзавеждане по поръчка – обсъдете възможностите за връщане

В идеален свят, мебелите, които поръчаме да изработят за нас, ще изглеждат и функционират точно така, както винаги сме си мечтали и очаквали. Но светът не е идеален, получават се грешки, а и е възможно междувременно ние да променим свое решение по повод обзавеждането. Ето защо е от изключителна важност да обсъдите има ли възможност за връщане на поръчка още преди да сте поръчали изработването. Имайте предвид, че голяма част от компаниите и производителите може и да откажат такава възможност. Но е добре да знаете предварително. Някои компании и

производители са склонни на връщане на поръчката и това би било наистина голямо удобство за всеки клиент. Обърнете внимание, че в някои случаи връщането може да е придружено с такса, която трябва вие да заплатите. 

Обзавеждане по поръчка – първи стъпки при поръчка

Нека да кажем, че на този етап сте напълно убедени, че искате да поръчате изработката на обзавеждане за вашия дом. Какво следва? На първо време се уточняват основните и най-важните аспекти на проекта. Какъв ще е размерът на мебелите, какъв ще е стилът им, от какви материали да са изработени. Kакъв тип да са – вградени или свободно стоящи. Преди да се заяви поръчката на мебели е наистина важно мерките на пространството да бъдат взети с точност. Препоръчително от специалист. 

В заключение, мебелите по поръчка са чудесен начин да обзаведете пространства  с размери и форми. Където готови мебели трудно биха се вместели. Освен това, обзавеждането и мебели по поръчка позволяват повече креативност и индивидуален стил в интериора. Както и функционалност, която напълно да задоволява нуждите на вашето семейство. 


Прочетете също:

Материали за декоративни стени

Идеи за акцент на стена в интериора

Идеи за акцент на стена в интериора

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *