Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

Кухнята е едно от най-важните помещения в дома ви. Това е мястото, където планирате храненията, храните се като семейство и дори посрещате гости, така че не бива да се пести от дизайна му.

Независимо дали живеете в малък апартамент с ограничено пространство за съхранение, или имате мечтаната голяма кухня с голям мраморен остров, просторни шкафове и елегантни уреди, има множество креативни идеи за обзавеждане, които могат да ви накарат да се наслаждавате на кухнята си още повече.

Възможностите за дизайн са безкрайни. Трябва само да започнете да планирате как да обзаведете кухнята на мечтите си.

1. Класическо бяло

Харесвате класиката? Тогава направете кухнята си бяла. Внимавайте обаче да не стане безвкусна.

14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

Интересна идея е да вплетете естествен камък, например мрамор или кварц, заедно с дървени елементи, месинг и текстурирани аксесоари като килим или прозоречни покрития.

2. Съчетайте старо и ново

Използвайте старите си дървени мебели, за да ги използвате за врати на шкафовете си. Ако имате някоя стара маса или пък голям гардероб, попитайте мебелиста си дали би могъл да ги използва и да им вдъхне нов живот.

14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

Така кухнята ви ще носи духа на вашето детство и ще ви напомня на вашите баби и дядовци или майки и бащи.

3. Изберете плочки, които се поддръжат лесно

Не се колебайте дали да изберете трайни и достъпни материали, които не се нуждаят от всекидневно почистване с препарати. Заложете на порцеланов фаянс, който прилича на мрамор. Той е икономичен и се почиства сравнително лесно.

14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

4.Направете впечатление с цветните си шкафове

Ако сте привърженици на нестандартното мислене, забавлявайте се с цвета на шкафовете във вашата кухня.

14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

Заложете на модерната, луксозна и дори бохо естетика в обзавеждането и се възползвайте от цветове като като синьо, зелено и черно. Те не са преходни или модерни, а изпитани нюанси във времето и ако искате да внесете своята индивидуалност у дома си, заложете на този стил.

5. Окачете лампи с регулируема дължина

Причудливите плетени лампи ще се впишат добре над компактния ви дървен остров в кухнята. Те могат да бъдат позиционирани по различни начини или да се изтеглят извън рамките на острова. Интересна идея да разчупите светлината в кухнята си нали?

14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

6. Или изберете огромно осветително тяло

Ако искате да издигнете кухнята си на следващо ниво заложете на едно огромно осветително тяло. Така не само ще е светло, но и стилно и определено много различно от всичко, което сте виждали до сега.

14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

7.Направете си кът за закуска

Дори и в малките кухни мястото за събиране на хора близо до прозореца създава усещане за уют и заедност. Събирайки се в началото на деня всички заедно ще се заредите с положителната енергия на семейството си.

14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

А пък през деня можете да поканите и приятелка на кафе във вашия малък кът и да споделите вълненията си в приятна и уединена обстановка.

8. Изберете голям хладилник в ретро стил

Ако се вдъхновявате от ретро стила, създайте носталгично усещане у дома си с антична посуда и голям ретро хладилник.

14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

Изберете ги да бъдат в един цвят, например морско синьо и тази преливка между тях ще направи кухнята ви стилна и ще се почувствате така, все едно сте направили огромна промяна у дома си. Интересна идея за обзавеждане на кухня нали?

9. Оставете малки отворени пространства между шкафовете

Не е задължително всички шкафове да са с врати. Спокойно в горната част на кухнята си да оставите няколко квадратни рафта в които да сложите цветя, декоративни съдове и други интересни предмети. Така кухнята ви ще стане още по-уютна и приветлива.

14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

10. Или заложете на отворени рафтове на стената

Отворените рафтове дават възможност да покажете уменията си за обзавеждане, декориране и стилизиране.

14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

Сложете на тях всичко, което обичате, за да организиране и приготвяне на храната си по-бързо и лесно – мислете за стъклените канички, белите чинии и др.

11. Многофункционална стойка за съдове

Позволете на медните си съдове да изпъкнат на стената в кухнята ви. Монтирайте стойка, здрави метални куки и ги окачете там.

14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

Така ще създадете акцента в кухнята да са именно те и вместо плот, на който няма нищо, ще освободите ценно пространство в шкафовете си. 

12.Изберете цветни столове

Преобразете незабавно стаята си със столове (или щъркели) в ярък цвят. Можете да ги съчетаете с любимите си кухненски аксесоари – чинии, чаши, тенджери, тигани, купи, кърпи и каквото още се сетите. Сигурни сме, че с тази интересна идея ще впечатлите всеки, който дойде на гости в дома ви.

14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

13. Заложете на очарователни детайли от дърво

Ако харесвате рустикалния стил подсилете бялата си кухня с дървени акценти в различни нюанси. Въведете няколко детайла от месинг, като например висящи лампи и ще имате една завършена дизайнерска кухня.

14 интересни идеи за обзавеждане на кухня

14. Изберете дъска с тебешир

Придайте индивидуалност на пространството и зарадвайте децата в семейството си, като добавите дъска, върху която се пише с тебешир отстрани на хладилника. Това е чудесно място за записване на седмичния списък с хранителни продукти или ежедневните задачи на всеки член от семейството.


Препоръчваме ви още:

Декориране на кухня – топ идеи за малки пространства

Интериорен проект – какви са различните фази

Фън шуй в дома

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *