Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
4 идеи за настилки за открити тераси

4 идеи за настилки за открити тераси

Подовите настилки не са само за закрито! Поставянето им във всяка външна зона или открита тераса може да бъде, както полезно, така и наслада за очите. Но с толкова много видове вероятно се чудите кои опции за външни подови настилки ще бъдат най-добри за вас.

настилки за открити тераси


Истината е, че няма един вид, който да е идеален за всички. За да задоволим вашите желания и нужди, направихме това кратко ръководство с 4 идеи за настилки за открити тераси. С този изчерпателен списък няма да имате проблеми с намирането на най-добрите опции за подови настилки на открито. Да започваме!

1 Твърда дървесина: вечното традиционно решение

Не можем да го наречем завръщане. Дървената настилка е вечната класика. Както във вътрешния интериор, така и в настилките за открити тераси и пространства. Някои от най-разпространените са: секвоя, червен кедър, кипарис.

Има и други видове дървени настилки, които се явяват по-висок клас, като например: настилки от бразилски орех и махагон. Те стоят изключително изискано и си струва да инвестирате в тях.
Преди да направите своя избор е добре да имате в предвид, че външни настилки на дървена основа трябва да бъдат третирани.

настилки за открити тераси


Дори и най-добрият дървен под ще издържи, само ако е бил правилно обработен. Обработката на дървото му помага да се противопостави на гниене и изкривяване и може да удължи живота на вашия външна настилка с течение на времето.

Специалистите споделят, че дървените настилки за открити тераси трябва да се третират преди монтаж и да се почистват и запечатват на всеки една до две години.

2 Композитни настилки

Ако идеята да правите ежегодно почистване и запечатване на дървената настилка на вашата открита тераса ви изпълва с безпокойство дали ще се справите, веднага предлагаме друго решение.

На вашето внимание – композитни настилки! Те са дълготрайната алтернатива за подове от твърда дървесина, които ще отговарят на всички ваши нужди.

Какво представлява композитната настилка и защо тя по-добра от другите опции за подови настилки на открито?

настилки за открити тераси


Композитната настилка е изкуствен материал, съставен от термопластични смоли, дървесно брашно (супер фини дървени стърготини) и дървесни влакна. Този вид настилка е твърда и няма пори, което означава, че е устойчива на гниене. Освен това е по-евтино решение от традиционната дървена настилка.

От друга страна, неговата непореста повърхност не позволява на боята или петната да се придържат добре, така че изберете своя дизайн разумно. Въпреки това, стига да изберете цвят и стил, който харесвате, тази опция за подови настилки на открито ще продължи да изглежда свежа за години напред.

3 Керамични плочки: универсални и лесни за поддръжка

Обичаме плочките по толкова много причини, че няма как да ги изброим всичките. Ако ги сравним например със дървените настилки за открити настилки, сме сигурни, че веднага ще харесате предимствата на водоустойчивите плочки.

настилки за открити тераси


По отношение на бюджета, керамичните плочки могат да бъдат по-достъпни и струват по-малко за монтаж от колкото настилките от дърво или естествен камък. И когато става дума за плочки срещу ламинат, ако търсите дълголетие, керамичните плочки са безспорният лидер.

Запомнете!

Температурните промени могат да повлияят на подовата настилка от керамични плочки. Важно е да се отбележи, че керамичните плочки имат някои ограничения.

Много ниските температури могат да причинят напукване на керамичните плочки, така че говорете с търговеца, от който закупувате настилката за откритата ви тераса дали плочките са подходящи за вашето местоположение.

Също така, не забравяйте да ги попитате за устойчивостта на приплъзване (известна още като коефициент на триене). Някои керамичните плочки могат да бъдат хлъзгави, когато са мокри, така че не са добра идея, където има деца, които обичат да тичат и играят.

4 Естествен камък

Има нещо в настилките от естествен камък, което ги прави очарователни. Този материал е изключително издръжлив и дълготраен. Можете да изберете директно рязан камък за по-равномерен външен вид или да играете на естествената вариация на камъка с неправилни форми.

настилки за открити тераси


Можете да спестите пари, като същевременно насърчавате устойчивостта, като изберете тип каменен под, който идва от местния пейзаж. В допълнение към спестяването на транспортни разходи и емисии, местният камък е опция за външна подова настилка за открити тераси, която създава естествено сплотен вид.


Препоръчваме ви още:

Фън шуй в дома

Модерно обзавеждане – 5 базови идеи за модерен дом

Обзавеждане на апартамент – какво е нужно да знаем и от какво да спестим

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *