Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Модерни идеи за интериор на стълбище

Модерни идеи за интериор на стълбище


Стълбището е основен елемент в една къща и намирането на правилните идеи за модерния му интериор е важна задача. Стълбищата трябва да съчетават функционалност и стил. Те често са едно от първите неща, които посетителите виждат. Когато влизат в дома, и трябва да се съчетаят с дизайна на коридора, за да окажат истинско въздействие върху целия дом.

От съвременни дървени стълбища до стъклени плаващи стъпала – има толкова много модерни идеи за интериор на стълбища, че може да е трудно да се ориентирате откъде да започнете да търсите, затова ние свършихме тежката работа за вас.

Без значение дали ремонтирате съществуващо стълбище, добавяте ново, за да обновите остарял коридор, или проектирате от нулата в нов дом. Ние подбрахме най-доброто от съвременните проекти на стълбища, за да ви помогнем да намалите броя на любимите си идеи. Вижте по-долу най-добрите тенденции, стилове и структури – с няколко съвета, които ще ви помогнат да се ориентирате.

Идея №1: Увеличете светлината у дома с отворено стълбище


Едно от нещата, които не се разглеждат толкова често, колкото би трябвало, е колко светлина може да блокира едно стълбище. Поддържайте нещата леки и светли с няколко прости трика.

интериор на стълбище


Модерният стъклен парапет ще позволи на слънчевата светлина да преминава през него, а поддържането на стъпалата в бледа дървесина или боя ще насърчи наличната светлина да се отразява наоколо.
Вградените прожектори също ще помогнат в по-тъмните дни и през вечерта.

Идея №2: Осветяване на затворено стълбище


Ако все пак вашето стълбище е затворено и тъмно, включването на подходящо осветление на стълбището е от ключово значение.
Добре разположените стенни лампи или ослепителна висяща светлина ще направят пространството по-удобно без особена намеса.

интериор на стълбище


Ако при ремонта обаче се налага да пренареждате кабелите, посъветвайте се с електротехника за инсталиране на LED ленти или ниски прожектори, които да създадат ефект върху стъпалата.


Идея №3: Използване на прости подобрения за освежаване на съществуващо стълбище


Възстановяването на съществуващо стълбище е устойчиво и рентабилно решение. С малко въображение може да промените стълбището из основи.
Това може да стане чрез нов дизайн на парапета и свеж слой боя.


интериор на стълбище


Опитайте с простата палитра от тъмно, почти черно, морско синьо и естествен килим или пътека веднага подобряват иначе обикновената структура на стълбището. А вместо парапет сложете преграда, която да бъде от пода до тавана. Такъв виж стълбище не се среща често, защо не опитате да го направите у дома?

Идея №4: Създайте впечатление с добре подбрани цветове


Бъдете смели с цветовете, за да създадете впечатление, но не забравяйте да ги изберете така, че да постигнете интересна цветова схема, която изглежда добре подбрана. Ако използвате наситен цвят за стените, използвайте същия цвят за стълбищната пътека или килима.

интериор на стълбище


Естественият килим може да се съчетае безпроблемно с естествени дървени парапети и ребра, като балансира неутралните елементи с по-провокативно използване на смели цветове.


Идея №5: Привлечете вниманието със стена от снимки или картини


Стълбището е идеалното място, на което да сложите любимите си семейни снимки или картини. Изберете подходящи рамки или картини по дадена тема.

интериор на стълбище


Бялото е предпочитано цвят, но дървените рамки, които да са в един цвят с парапетът ще балансират визията. Тази модерна идея за интерирор на вашето стълбищно пространство ще привлича вниманието на всеки посетител в дома ви.


Идея №6: Изберете изчистен стил


Използването на естествено дърво на стълбите и белите стени в коридора, напомнящи скандинавската естетика ще ви накара да въздъхнете с облекчение, когато влезете през вратата след напрегнат ден.

интериор на стълбище


Добавянето на едно или две растения в саксия към вашия изчистен стил щеже да засили усещането за спокойствие. Опитайте се да сведете аксесоарите до минимум, за да може цялостното въздействие да бъде ненатрапчиво и свежо.


Идея №7: Създаване на детска зона


Друга идея, която можете да реализирате под стълбището е да направите зона за обувките и връхните дрехи на вашите деца. Включването на ниска закачалка за якета, пейка и отделни кошове или стойки за обувки и принадлежности за разходка на открито ще помогне на детето ви да подрежда нещата си и да има лесен достъп до тях.

интериор на стълбище


Направете тази зона в един интересен цвят или я разделете мислено с различни, за да знае всяко от децата ви, коя е неговата част. Тази модерна идея за интериор на вашето стълбище ще улеснява и радва децата ви всеки ден, когато се приберат у дома или искат да излязат на вън.


Идея №8: Добавяне на малък домашен офис под стълбището


Когато пространството е проблем, използването на потенциала на всеки сантиметър е от първостепенно значение. Тъй като става все по модерно хората да работят от вкъщи. Неудобното място под стълбите може да се окаже пълно с възможности.

Добавянето на идеи за съхранение на документи, книги и дори принтери под стълбището ще гарантира, че в края на деня работещият вкъщи може да затвори и да си тръгне с усещането, че работата и домашния живот са разделени.


Препоръчваме ви още:

Проект на къща – съвети от най-добрите интериорни дизайнери

Обзавеждане по поръчка – основни насоки

Как се определят цените за интериорен дизайн на квадратен метър?

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *