Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Модерно обзавеждане – 5 базови идеи за модерен дом

Модерно обзавеждане – 5 базови идеи за модерен дом

Съществува наистина голямо разнообразие от интериорни стилове, от които да подбираме при създаване на нов дом. За някои хора това не е проблем, защото те имат представа как искат да изглежда дома им. Но за други това разнообразие може да е предизвикателство. Твърде много избор и твърде много възможности правят взимането на решения наистина трудно. Въпреки това, дори и тази сложна ситуация има своето решение и то често се свежда до избора на модерен интериор.

Модерният интериор няма строго определени граници и рамки. Той може силно да бъде повлиян от личния стил и предпочитания на собственика му. Въпреки това има някои основни елементи и подходи, които отличават един модерен дом. На първо място това е изборът на модерно обзавеждане. Избирайки модерно обзавеждане, ние не само вдъхваме нов живот на интериора през един актуален и модернистичен прочит. Но и осигуряваме максимален комфорт и функционалност. Това е така, защото в днешно време модерно обзавеждане се създава не само с концепцията да изглежда добре и максимално актуално и непреходно за времето си, но и с достатъчно многофункционалност, иновативност и удобство. Нека разберем кои са петте фактора, които ще ви помогнат при избора на модерно обзавеждане.

Модерно обзавеждане – простота 

Ако има дума, която по най-добър начин описва модерното обзавеждане, то това е простота. Класическата представа за модерно обзавеждане е за семпли форми и цветове, нищо твърде натрапчиво, контрастиращо или привличащо вниманието. Затова и модерните мебели са с семпъл дизайн, изчистени линии, без нищо излишно. Разбира се, семпло не означава скучно или безлично и именно в това се крие гениалността на модерното обзавеждане. Стилът може и да е лаконичен, но все пак е много атрактивен. Със сигурност можем да твърдим, че модерното обзавеждане с неговите изчистени линии, неутрални цветове и геометрични форми е всичко друго, но не и скучно. Нито пък стерилно. Напротив, един модерен дом може да бъде изключително гостоприемен и уютен, но преди всичко невероятно стилен и елегантен. 

Модерно обзавеждане – минимализъм

До голяма степен тази концепция се препокрива с идеята за простота и семпъл стил. Но в случая с минимализма говорим за още по-голям фокус върху простотата. Отново е важно а подчертаем, че минимализъм не означава празни и стерилни пространства. Не, в никакъв случай не е нужно да имате дом в празни стени и един стол, напротив, дори и в минимализма всеки един от нас може да изрази своята индивидуалност, да експериментира и да изпробва по-нестандартни идеи. Идеята на минимализма е да се отървем от ненужните вещи и мебели и да оставим само тези, които носят някаква функция или визуална наслада. За всеки човек това означава различно количество вещи и детайли. Но имайте предвид, че колкото по-малко излишни детайли и визуален шум има в помещението, толкова повече фокусът ще пада върху красивото ви и модерно обзавеждане. 

Модерно обзавеждане – функционалност

Вече споменахме, че важно за модерните мебели е не само да изглеждат добре, но и да са много функционални и удобни за използване. С модерни мебели и обзавеждане можем да създадем стая, която е изключително функционална. Разбира се, всичко зависи много от типа стая/помещение и какви са функциите му, като това ще определи на какъв тип мебели ще се спрем. Но нека мебелите и елементите са подбрани така, че да ни служат с максимален комфорт, да са лесни са използване и поддръжка.

Модерно обзавеждане – технология

Модерната технология отдавна присъства в домовете ни, сега е ред на технологичните мебели и начина, по който модерните мебели хармонизират с технологията в дома ви. Един красив и функционален модерен дом е много повече от това да се уверим, че в дома ни има място за всички уреди, които използваме. Технологията в дома ви трябва да хармонизира с цялостната концепция за простота и изчистени линии. Добрата новина е, че в последните десетилетия се набляга много не само на техническите параметри и функционалността на всеки уред и апарат, но и на техния външен вид. Така че е все по-лесно да подберем уреди за дома, които освен всичко и изглеждат чудесно и се съчетават хармонично с модерните ни мебели.

Модерно обзавеждане – простор

Една от характеристиките на един модерен дом е просторът. Колкото повече отворени пространства, по-малко стени и по-малко излишни вещи, толкова по-добре и по-модерно. Ако искате домът ви да изглежда наистина съвременно и актуално, осигурете максимално много простор и отворени пространства. Лесно можете да създадете такова усещане и визуална илюзия с помощта на правилните мебели. Избирайки такива в светли цветове и без излишни детайли и такива с огледални повърхности, вие визуално можете да направите всяка стая да изглежда много по-голяма и просторна.  


Прочетете също:

Как да изберем килим?

Видове стенни облицовки за дома – как да изберем?

Мебели за съхранение в банята?

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *