Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Най-добрите университети за интериорен дизайн в света?

Най-добрите университети за интериорен дизайн в света?

Днес интериорните дизайнери са се превърнали в едни от най-търсените специалисти. Все повече хора оценяват колко важна е тяхната работа. Мнозина им се доверяват, за да се радват на красив, уютен и функционален дом. Изучаването на тази специалност е изключително интересно, но трудностите са свързани с това да изберете къде да учите интериорен дизайн – университет, а защо не и в училище. В света не са много местата, които предлагат тази специалност, за това сме събрали някои от най-популярните места в света.

Голяма част от учебните заведения преподават по една и съща програма. Други  създават по-различни и иновативни курсове, с които се стремят да обучат съвършени професионалисти в областта.

Ние от proektanti.bg сме подготвили класация за топ 7 на най-добрите университети за интериорен дизайн в света и с какво се отличават от останалите.

Интериорен дизайн – университет „Нюйоркска школа“

Учебното заведение е създадено през далечната 1916 г. Най-популярното и реномирано място за изучаването на моден и интериорен дизайн.

Колежът работи по няколко различни програми от бакалавър до магистър и докторант.

Ключовото му предимство е, че предлага широка гама от практически обучения и менторство. Те спомагат за по-лесна професионална реализация след дипломиране.

Школата е международно призната. Нейните завършили студенти могат да практикуват професията си от всяка точка на света.

Интериорен дизайн – Университет за изкуства и дизайн в Савана

Това е един от най-високо оценяваните колежи от специалистите в световен мащаб. Всички предлагани курсове в процеса на обучение се считат за изключително полезни.

Основният корпус на учебното заведение се намира в Савана, щата Джорджия в САЩ. То има филиали, които предлагат курсове в Атланта, Хонконг и град Лакост във Франция. Бъдещите студенти в Университета за изкуства и дизайн в Савана, които се интересуват от образование и развитие в сферата на интериорен дизайн, могат да избират между няколко специалности в тази област, включително дизайн на мебели, устойчив дизайн, управление на дизайн, реставрация, интериорен дизайн и др. Самата програма по интериорен дизайн съществува повече от четири десетилетия и е носител на множество награди и признания. Студентите в тази специалност имат възможността да научат как да инкорпорират здравословен, устойчив и стилен дизайн в частни, обществени и корпоративни проекти. Освен това учащите имат възможността да работят по реални проекти за някои от най-големите американски компании. 

Училище за интериорен дизайн в Лондон

Учебното заведение е създадено, така че да наподобява истинско студио за дизайн. По този начин студентите се потапят в реалната атмосфера на бизнеса. Това ще повлияе благоприятно на бъдещото им кариерно равитие.

През цялата програма, работата на ръка е преподчитана, пред използването на съвременните програми за интериорен дизайн.

Изготвянето на чертежи помощта на компютър разгръща повече от въображението според голяма част от преподавателите.

Интериорен дизайн – университет във Флоренция

Дизайнерската академия във Флоренция  е едно от най -добрите училища за дизайн в Европа. Учебното заведение е постоянно класирано сред най -добрите училища в света за изучаване на интериорен дизайн, графичен дизайн и индустриален дизайн.

Дизайнерската академия във Флоренция предлага един курс предназначен за студенти без предишен опит в дизайна и друг предназначен за завършили бакалавърска степен на обучение.

Училище по дизайн в Роуд Айлънд

Това е едно от най-известните и добре класирани училища за дизайн в САЩ.  По време на бакалавърската си програма студентът може да избере специализация. Специализациите са следните – Театрален дизайн, Изложбен дизайн или Дизайн на дребно.

Училището е добре познато и с високо квалифицираните художници, които дават чудесни насоки в изготвянето на различни курсови задачи и проекти.

Интериорен дизайн – университет Прат в Ню Йорк

Разположен в Ню Йорк, столицата на интериорния дизайн на САЩ, институтът Прат е частен университет, предлагащ курсове по архитектура, дизайн и свободни изкуства в бакалавърска и магистърска степен.

Програмите за интериорен дизайн в Прат на всички нива са класирани сред първите 5 в САЩ и сред първите 10 в света за последните няколко години чрез различни професионални проучвания, като DesignIntelligence, Domus, QS World University Rankings и др.

Курсовете за интериорен дизайн са архитектурно ориентирани, в които студентите могат да научат всички аспекти на интериорния дизайн – пространство, източник на светлина, материали, текстури, цветове, пропорции, отговорност към околната среда, човешка среда, култура и др.

Колеж по визуални изкуства и дизайн във Ванкувър

Колежът се намира в центъра на Ванкувър и предлага широка перспектива от програми, вариращи от интериорен дизайн до дизайн на игри.

По този начин се създава възможност за отваряне на пазара за работни места. Студентите се ръководят ментори на всяка стъпка, за да им помогнат да разработят портфолио. Изучаването на интериорен дизайн е достъпно от всяка точка на света.

Лесотехнически университет в София – Интериор и дизайн за мебели

Базиран в София, Лесотехнически университет предлага обучение в 6 различни факултета и над 30 специалности. Специалността „Интериор и дизайн за мебели“ е част от факултета по Горска промишленост и предлага отличната подготовка на студентите в над 40 дисциплини. След успешно завършване на специалността, младите професионалисти могат да се развиват кариери като интериорни и мебелни дизайнери, мениджъри на интериорни проекти, конструктори на мебели и др. Обучението по специалността позволява усвояване на редица знания и умения, сред които проектиране на интериорен дизайн за жилищни и обществени сгради, работа с различни стилове на интериорния дизайн и познания по архитектура и нейната история, запознаване с всички новости и актуални методи и техники в сферата на интериорния и мебелен дизайн, работа с различни материали и технологии, компютърно проектиране и графичен дизайн.

Нов български университет в София – Интериорен дизайн

Дисциплината „Интериорен дизайн“ може да се изучава и в друг водещ университет в страната, който е разпознаваем с иновативния си и модерен подход към учебния процес. Нов български университет в София предлага „Интериорен дизайн“ като бакалавърска програма. Завършилите успешно програмата могат да изберат да се развиват кариерно като професионални дизайнери, проектанти и консултанти в рекламни агенции, проектантски или дизайнерски бюра. Програмата стартира с две учебни години, през които се полагат по-общите основи на знанията в областта чрез изучаване на предмети, които целят опознаването на историята, психологията и естетиката, които са застъпени в интериорния дизайн. След това предстоят още две учебни години с по-тясна специализация в областта. 

Институт по дизайн в Дъблин

Институтът по дизайн в Дъблин е още едно европейско учебно заведение, което често заема топ място сред класациите за най-добри програми по интериорен дизайн. Университетът в Дъблин е предпочитан заради изключително иновативния подход и модерни технологии, които подпомагат учебния процес. Младите хора успешно се обучават и опознават сферите на графичния дизайн, модния дизайн, но преди всичко интериорният дизайн. В допълнение на бакалавърската програма в областта, учебното заведение предлага и допълнителни курсове в сферата на интериорния дизайн, които са с различна продължителност, но средно по два месеца. Институтът по дизайн в Дъблин е най-старото учебно заведение специализирано в областта на дизайна в Ирландия. 

Без значение кое учебно заведение сте избрали за придобиването на образователна квалификация, най-важното е да учите с внимание и желание към материята, за да станете един успешен интериорен дизайнер.


Прочетете също:

Идеи за акцент на стена в интериора

Как да изберем килим?

Тапет или латекс – какво да избера за дома?

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *