Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Интериорен дизайн и изпълнение – Kак да спестим средства

Интериорен дизайн и изпълнение – Kак да спестим средства

Време е за обзавеждане на нов дом. Всеки човек би искал да премине през този процес максимално бързо и безпрепятствено, да инвестира максимално малка сума пари и да получи резултатите, за които винаги е мечтал.

Разбира се, както често се случва, очакванията ни не се препокриват с реалността. Разбира се, че един завършен и успешен проект по интериорен дизайн е напълно възможен. Разбира се, че един проект по интериорен дизайн може да се вмести в бюджета и пак да останем доволни.

Но дали това ще се случи толкова бързо и лесно, колкото ни се иска – това не е сигурно. Добрата новина е, че има начини да осигурим по-експедитивното завършване на проект по интериорен дизайн и да спестим време и средства. Нека разгледаме някои от тях по-долу.

Интериорен дизайн и изпълнение – започнете с добър план

Ако искате вашият план за дизайн и изпълнение да се изправят пред минимален брой пречки е изключително важно да започнете с планиране на проекта. Няма спор, че с колкото повече организация и ред подходите към проекта, толкова повече време и средства ще успеете да спестите.

Интериорен дизайн и изпълнение

Всичко започва с уточняване и определяне на желания от вас интериорен стил. Онлайн пространството и списанията по интериорен дизайн могат да бъдат прекрасен и богат източник на вдъхновение и идеи. Отделете достатъчно време, за да разгледате варианти, определете кои стилове харесвате най-много и кои биха били приложими към вашия проект.

След това направете списък с елементите, които бихте искали да видите в интериора на вашия мечтан дом.

Интериорен дизайн и изпълнение – започнете от малките стаи и пространства

Проект по интериорен дизайн и изпълнение на малка по размер стая или помещение е много по-лесен за планиране, отколкото такъв на голяма, особено такива стаи, които трябва да изпълняват по няколко функции.

Интериорен дизайн и изпълнение

Започнете с това, което е по лесно за планиране и изпълнение, за да натрупате достатъчно опит и увереност, когато се стигне до по-големите помещения.

Опитайте се да мислите за функционалността на всяко помещение, нека не е претрупано, а да е достатъчно удобно за ползване. Въпреки това не се лишавайте от каквато и да е декорация, нека не става твърде скучно и празно.

Интериорен дизайн и изпълнение – използвайте наличните мебели

Добър начин да спестите пари при преобзавеждане на жилището е да използвате налични вече мебели и елементи на интериора. Лесно можете да вдъхнете живот на старите мебели и вещи. Не е нужен кой знае какъв бюджет и инвестиция, за да реставрирате някои стари мебели.

Интериорен дизайн и изпълнение

Смяна на дамаската може да направи чудеса за старите дивани и кресла. Малко тебеширена боя ще освежи напълно старите мебели от дърво или вратичките на кухненските шкафове.

Всички тези проекти по съживяване на старите и изхабени мебели няма да отнемат твърде много време или средства. Те ви дават пълна свобода да проявите креативност, индивидуален стил и фантазия.

Интериорен дизайн и изпълнение – внимателно подбирайте цветовете

Всяка нова година, а дори и всеки нов сезон води със себе си нови тенденции и модерни цветове. Това не означава, че когато работим по проект за интериорен дизайн и изпълнение е задължително да се ръководим изцяло по тези тенденции.

Само защото тази година на мода може да е лилавото, не значи, че догодина то ще е все така модерно и може да се озовем в положение, в което съжаляваме за направените преди година избори. Ето защо водещи при избора на цветове за интериора трябва да бъдат преди всичко личните ви предпочитания и стил.

Интериорен дизайн и изпълнение

Ако все пак искате да се възползвате от модните тенденции, то нека не е в основни елементи на интериора. Не купувайте лилав диван. По-добре е да закупите диван в класически и базов цвят, който да разнообразите с възглавници и одеяло в лилаво.

Интериорен дизайн и изпълнение – използвайте натурални материали

Една от най-устойчивите тенденции в сферата на интериорен дизайн и изпълнение, която ще е винаги актуална е използването на повече натурални материали. Дърво, бамбук, стъкло и коноп – те не само могат да добавят интересни елементи и текстури към интериора, но и са чудесен избор, ако се стараем да създадем атмосфера на спокойствие и уют.

Интериорен дизайн и изпълнение

Декоративните елементи и мебели, които са изработени от устойчиви и натурални материали, често са и значително по-бюджетни от традиционните вещи. По този начин с неголям бюджет можете да внесете нотка креативност в дома.

Интериорен дизайн и изпълнение – работете с професионалист

За много хора заплащането за професионална услуга от интериорен дизайнер може би ще се стори като излишен разход, но това е погрешно схващане. Всъщност работата с професионалист ще ви спести не само средства, но и време.

Интериорният дизайнер ще ви спаси от покупката на множество излишни вещи. Той може да ви подскаже и ориентира от къде да закупите мебелите, които сте харесали на много по-ниска цена и какви са бюджетните алтернативи. Професионалистът ще ви подскаже кои материали са по-устойчиви и кои се износват твърде бързо.

Интериорен дизайн и изпълнение

От него ще разберете кои цветове работят най-добре за малки помещения, така че да ги правят да изглеждат визуално по-просторни и светли. Може да се възползвате и от специалните намаления, с които интериорният дизайнер пазарува като професионалист в сферата.

Професионалният интериорен дизайнер ще наглежда проекта и прогреса, ще се погрижи всеки етап да върви гладко и освен това ще общува с изпълнителите на услуги и продавачи по-успешно, защото все пак те всички са представители на една професионална сфера. Това ще ви спести много време и нерви.

Не всеки проект по изграждане на интериорен дизайн трябва да бъде трудоемък, скъп и да отнема твърде много време. Само няколко полезни трика и идеи могат да ви помогнат да постигнете желаните резултати, без да инвестирате твърде много усилия и спестявания.


Прочетете още:

Най-добрите университети за интериорен дизайн в света

Топ 10: Правила на интериорния дизайн

Идеи за акцент на стена в интериора

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *