Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Интериор за къща – как да изберем нашия стил

Интериор за къща – как да изберем нашия стил

В онлайн пространството и социалните мрежи, по страниците на списанията, а дори и в любимите ни филми и сериали – ежедневно и навсякъде около нас виждаме красиви стаи, вдъхновяващ интериор за къща.

И съвсем естествено всичко това ни кара да искаме незабавно да изхвърлим всички стари и добре познати вещи от дома и да ги сменим с нови и вълнуващи. Интериорната промяна е хубаво нещо, ако разполагаме с времето и енергията да се заемем с такава.

Тя не е задължително скъпа, нито трудоемка, нито дори изнервяща. Може да донесе много позитиви и нова енергия и вдъхновение в дома. Но винаги се стига до момента, в който трябва да изберем в какъв стил да е новият интериор.

И точно на този етап много хора се чувстват объркани и стресирани. Не че не знаят какво им харесва, напротив, харесват им твърде много стилове и идеи. Как да отсеем точно този интериорен стил, който е подходящ и достатъчно практичен за нашия дом, измежду всички стилове, които ни допадат?

Ето това е трудната задача, но ние ще се опитаме да я улесним с тези пет полезни съвета за интериор за къща и как да намерим подходящия стил.

Интериор за къща – първо погледнете с гардероба

Да, съгласни сме, интериор за къща и стил на обличане вероятно звучат като две концепции разделени от светлинни години разстояние. Но специалистите съветват добре да разгледаме гардероба си и предпочитания преди да се заемем с подбора на нова декорация.

И вероятно са прави, защото, оказва се, този съвет работи почти във всички случаи. Каква е връзката ли? Професионалните интериорни дизайнери обясняват, че в гардероба ни може да открием перфектна селекция на любими цветове, типове материи, десени и текстури.

Съвсем логично е, че ако ни харесва да носим тези елементи върху себе си, ще ни е приятно и да ги виждаме около нас. Още по-конкретен съвет е да се фокусирате върху най-любимите дрехи и аксесоари,от които имате повече от една бройка или цвят.

Интериор за къща

Помислете кои са дрехите и аксесоари, които приемате за специални и носите на специални събития. Разсъждавайте какво ви е привлякло в онази чанта, за която изсипахте цяло състояние, но и до днес не съжалявате.

Оказва се, че модните ни предпочитания много ясно могат да очертаят рамките на предпочитания от нас интериорен стил. И да дадат тласък на първите идеи за интериор за къща.

Интериор за къща – вдъхновете се от известните

Добре де, ясно е, че не можем да си позволим домът ни да изглежда като прекрасният и минималистичен замък от мрамор на Ким Кардашян. Но нищо не ни пречи да пресъздадем усещането за нейния дом в нашия и то със значително по-скромен бюджет.

Просто трябва да уловим цялостната атмосфера и основните елементи. Те определят един специфичен интериор за къща, който ни допада, а след това да се опитаме да го пресъздадем с по-достъпни материали и декорация.

Интериор за къща

Мисията е възможна, затова специалистите в брашна съветват смело да разглеждаме интериорните предпочитания на звездите, за да събираме идеи. Помислете и за хората, на които се възхищавате и как биха изглеждали техните домове.

Енергията, която ви привлича към един човек най-вероятно може да се открие и в неговия дом. От една страна действа като чудесен източник на вдъхновение за желания от вас интериор за къща.

Интериор за къща – изследвайте нови хоризонти

Кгато става дума за интериорен дизайн могат да ни вдъхновят не само хора, но и нови места. Доказано е, че пътуването е едно от най-вдъхновяващите преживявания. Често се случва от пътуванията си да носим различни декорации, които да вдъхнат нов живот на пространствата у дома. И да напомнят за дните на приключения и опознаване на нови култури и традиции.

Интериор за къща

Да, пътуването в момента може би не е така лесно осъществимо. Но интернет винаги ни е предоставял прекрасната възможност да разгледаме всяко кътче от света от удобството на собствения си дом.

Така че, последвайте съвета на специалистите, разглеждайте снимки на места, които искате да посетите, или сте посещавали и са ви харесали. Това ще ви вдъхнови и даде идеи за вашия интериор.

Интериор за къща – създайте табло с идеи

Един навик и любимо хоби от детството може много да ви помогне при избора на подходящ интериор за дума – колажите от снимки в списания.

Интериор за къща

Събирайки на едно място любими интериорни елементи на снимка, вие не само, че ще имате постоянен източник на вдъхновение, който ще ви насочва в какво да инвестирате и ще ви предпазва от импулсивни покупки. Но и ще ви покаже нагледно как се съчетават различните елементи, които ви допадат.

Интериор за къща – удобството на дигиталния свят

Ако старомодният начин с рязане на красиви снимки от списания за колаж не е занимание, което ще ви донесе удоволствие, то тогава може да изберете по-удобен вариант – правете колажи и събирайте идеи в онлайн пространството.

Интериор за къща

Уебсайтове като Pinterest вършат чудесна работа в случая. Множество приложения и уебсайтове ви дават възможността да запазвате всяко едно онлайн изображение и снимка, които ви допадат и да ги разделяте в различни папки и категории според стила.

Когато без ограничения събирате снимки на стаи и интериори, които ви харесват, дори без да следите за това всички те да са в един стил, след време ще забележите, че между всички тези снимки има някои общи елементи, което ще очертае вашите основни предпочитания и стил.

В крайна сметка, ако нито един от тези съвети не проработи – обърнете се за помощ към професионалистите. Един професионален и опитен интериорен дизайнер знае точно как да предложи интериор, който ще задоволи вашите нужди и желания. И всичко това съобразено с вашия бюджет, а и без да се губи време.


Прочетете още:

Идеи за обзавеждане на хол

Видове стенни облицовки

Вътрешен дизайн на къща – как да превърнете къщата в дом

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *