Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Стаи за тийнейджъри – 7 съвета как да създадете идеалните кътчета

Стаи за тийнейджъри – 7 съвета как да създадете идеалните кътчета

Обзавеждане на стаи за тийнейджъри? Определено звучи като кошмар! Не защото подходящите стаи за тийнейджъри за по-специфични или изискват кой знае какво. А основно защото да се угоди на един тийнейджър е сериозно предизвикателство.

Трябва да се търси златната среда, при която всички тези стаи за тийнейджъри, за които говорим, да съчетават функция и удобство, да се връзват с останалата част от интериора на дома, да задоволяват нуждите и да отговарят на предпочитанията на самите тийнейджъри и да са съобразени с начините, по които стаите ще се използват. 

Всеки, който съжителства с млад човек у дома, добре знае, че тийнейджърите прекарват много време в стаите си. И за тях наличието на стая, която отразява техния личен стил, е важна част от това кои са.

Тяхната спалня трябва да отдава почит на юношеството им, но в същото време да е изискана и елегантна. Ето защо декорирането на стаи за тийнейджъри обикновено се превръща в ябълката на раздора на почти всеки проект по преустройство на дом.

Нека си признаем, работили сте усилено, за да изглежда останалата част от дома ви изискана и елегантна, така че е трудно да се примирите, че стаята на детето ще изглежда коренно различно от това?

За съжаление, или пък не, но точно това, което вие си представяте като перфектния интериор за стая на младеж. Обикновено не се препокрива с представата на вашето дете. 

Перфектното решение за обновяване на стаи за тийнейджъри е да започнете с дизайнерски проект на интериорен дизайнер.

Това е лесен и забавен начин да включите децата си в процеса на проектиране, без да им давате пълна свобода да реализират най-нестандартните си идеи, но все пак с достатъчно свобода, за да са доволни.

Заедно ще си сътрудничите с дружелюбен, професионален интериорен дизайнер, за да намерите най-добрите тенденции в домашния декор на момента.

И ако все пак нямате възможност да си сътрудничите с интериорен дизайнер, препоръчваме ви да хвърлите око на тези седем съвета за обзавеждане и декориране на стаи за тийнейджъри, които могат да ви помогнат и да ви вдъхновят.

Качествено легло

Когато става въпрос за обновяване на стаята на вашия тийнейджър, инвестирайте в класическа, качествена рамка за легло или табла.

Стаи за тийнейджъри

Стилната табла за легло с добро качество ще направи много за стила на стаята и безпроблемно ще съпътства вашето дете през годините, без да се износва и излиза от мода.

Добавете игриви елементи

Опитайте с висящ стол от ратан, който е едновременно функционален и игрив. Това е малко уютно местенце. Където вашето дете да се сгуши с книга, да слуша музика или да се събира с приятели. Елемент като този поддържа стаята младежка, забавна и игрива, като същевременно остава стилна.

Направете ученето по-приятно | Стаи за тийнейджъри

Стаи за тийнейджъри

Създайте пространство или кътче, където вашият тийнейджър може да си пише домашните. Бюро, лампа и удобен стол ще бъдат ключови за тези късни нощи в учене преди контролно.

Изберете непреходни стилове

Инвестирайте в елементи като скринове, шкафове или ефектно осветление, които трябва да бъдат класически като стил и достатъчно адаптивни към различни интериорни стилове, като същевременно запазват игривите и младежки елементи и усещане в стаята.

Стаи за тийнейджъри

Акцентна стена | Стаи за тийнейджъри

Младите хора обичат цветовете, така че защо не внесете малко свежарски ефект с графичен тапет или смел цвят на стената?

Не е нужно да се съсредоточавате върху всичките четири стени, вместо това просто се съсредоточете върху акцентираща стена. Ще има силно въздействие, предизвиквайки онова „уау“ при влизане в стаята.

Забавно и атрактивно спално бельо

Новото спално бельо е сигурен начин да обновите спалнята с минимални средства и усилия. Създайте цветен и забавен оазис, като съчетаете спално бельо в свежи цветове и десени с декоративни възглавници. Одеяло, а защо не и няколко плюшени играчки, които да отиват на стила на стаята.

Работете с интериорен дизайнер при обзавеждане на стаи за тийнейджъри

Разбира се, най-лесният начин да създадете прекрасна стая за тийнейджър с минимално нерви и стрес е просто да работите с професионален интериорен дизайнер или декоратор.

Това е забавен начин да споделите творческото изживяване с децата си и да ги накарате да внесат своя личен поглед в своето пространство заедно с вашия принос и одобрение.


Препоръчваме ви още:

Цена на квадрат за интериорен дизайн – как се изчислява?

Управление на интериорни проекти – насоки и идеи

Обзавеждане по поръчка – основни насоки

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *