Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Стенни облицовки за коридор – 5 красиви и практични идеи

Стенни облицовки за коридор – 5 красиви и практични идеи

Противно на традиционната ламперия на коридора, типична за старинните домове, модерните идеи за стенни облицовки за коридор са чудесен начин да добавите дълбочина и текстура към тези натоварени зони в дома ви.

Коридорите често са помещения, които пренебрегваме, когато се стигне до интериор и обзавеждане. Поставяйки целия фокус върху спалнята, кухнята и хола, коридорът някак винаги остава на заден план.

А това не е необходимо, защото създаването на приветлив и практичен интериор на коридора не е нито трудоемка, нито скъпа задача. Използването на стенни облицовки за коридор определено могат да раздвижат тази зона и да я направят много по-ефектна. 

Вашият коридор е важен и дори може да дирижира останалите цветови схеми в дома ви, а като използвате тези идеи за стенни облицовки за коридор, можете да създадете пространства, богати на характер и чар.

Дървената ламперия традиционно се използва в домовете за изолация, но в съвремието се превърна и в красив декоративен елемент. Като оставим настрана декора и изолацията, различните стенни облицовки за коридор са достатъчно практични и функционални, предлагащи много по-голяма устойчивост на надраскване и удари, отколкото тапетите или боята сами по себе си.

Нека в днешната статия ви запознаем с някои страхотни идеи за стенни облицовки за коридор, които няма как да не ви вдъхновят за нов и вълнуващ проект у дома.

Геометричен дизайн | Стенни облицовки за коридор

Има набор от стилове на облицовка на коридора, от които да избирате, от класически дъски и летви до елегантни и дори изискани стилове. Но за създаването на модерен коридор, защо не използвате уникален геометричен дизайн, който да извлече максимума от вашето пространство и дори визуално да го направи да изглежда по-просторно?

Стенни облицовки за коридор

Чудесен избор за облицовка на коридор или антре са белите геометрични панели, които ще оживят пространството и много хитро могат да го направят да изглежда по-широко и високо.

Цялостният дизайн може да е много свеж и повдигащ настроението, а чрез използването на неутрална, успокояваща палитра вниманието ви е привлечено от изтънченото използване на контрастиращи геометрични форми и това придава достатъчно характер и разпознаваем стил на коридора.

Неостаряващото сиво

Сивото бързо се превръща във все по-популярен нюанс за декориране в модерния дом, като идеите за сив коридор гарантират, че може да създадете неостаряваща и дълготрайна цветова схема, която може да се координира с променящите се мебели и идеи за декор с течение на времето.

Стенни облицовки за коридор

Боядисването на ламперията във вашия коридор в неизлизащ от мода сив нюанс е фин начин да добавите съвременен привкус към традиционна характеристика на стенните дървени облицовки. Сивото може да работи като перфектен лаконичен фон и създава стилен, изискан вход към дома.

Всичко в един цвят | Стенни облицовки за коридор

За по-драматичен ефект, боядисването на панелите за стенна облицовка на коридора и стените в един цвят ще създаде подобрена, модерна схема, която поставя целия акцент върху избрания от вас цвят.

Стенни облицовки за коридор

Изборът на монохроматична цветова схема е чудесен начин да добавите съвременен привкус към традиционната стенна облицовка в пространството на коридора.

Клик-свързваща система

Клик-свързващата система е утвърден традиционен метод за облицовка на коридора. Стилът се отнася до използването на две плоски парчета дърво, монтирани едно до друго, създавайки чиста и равна повърхност.

Уютен и привлекателен като дизайн, стилът също е много практичен за пространството в коридора. Добавяйки солиден слой защита към стените – идеален в зона като коридор, която е много натоварена част от дома.

Изберете да боядисате стенните панели в топъл и приканващ нюанс, за да подобрите текстурирания вид. Създавайки уникална интериорна характеристика, която е стилна и привлекателна.

Бъдете смели с боята

Обикновен слой боя в смел. Съвременен нюанс е лесен начин да направите стенната облицовка на коридора да изглежда свежа и вдъхновяваща.

Използването на цветове и идеи за боядисване, които присъстват в останалата част от дома ви, ще създаде сплотеност на интериора в жилището и визуално преливане на стила от помещение в помещение, все пак изпълнени с индивидуалност.

Бялото винаги е добра идея

Просто, но безпроблемно ефективно, декорирането с бяло не трябва да бъде скучно – точно обратното, всъщност. Стилизирана по правилния начин, бялата стенна облицовка за коридора може да създаде освежаващ. Елегантен дизайн – страхотна възможност и за идеи за ламперия на тавана.

Стенни облицовки за коридор

Бялото е идеален избор, ако вашият коридор е с по-малък размер. Използването на боядисана в бяло ламперия или облицовка може да направи зоната да се усеща светла и просторна. Като същевременно добавя текстура и характер. Когато се съчетае с други акцентни цветове, цялостният ефект може да създаде непреходен дизайн.


Препоръчваме ви още:

4 идеи за настилки за открити тераси

Видове стенни облицовки

Топ 10: Правила на интериорния дизайн

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *