Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Съвременен интериор – вдъхновяващи идеи как да го постигнем

Съвременен интериор – вдъхновяващи идеи как да го постигнем

Във всеки съвременен интериор има непреходна красота и семплост, които му придават вечна актуалност. Модерните домове имат изчистени линии и са ненатоварващи визуално, като успоредно с това могат да бъдат много удобни и уютни.

Модернистичната естетика не се ограничава до определен стил, тъй като модерните мебели от средата на века са желани в много домове с различни стилови решения. Съвременен интериор е събирателна концепция, която приобщава множество модерни интериорни стилове.

Но всички тях могат да бъдат обединени от някои общи идеи и характеристики, които всички ние така харесваме. Гмурнете се в днешната статия и съберете някои зашеметяващи идеи съвременен интериор, за да се вдъхновите да създадете свой собствен шедьовър. Нека започваме!

Съвременен интериор и модерно изкуство

Трудно е да си представим един съвременен интериор без поне един пример за модерно изкуство. Художниците модернисти отхвърлят традиционния идеалистичен възглед за реализма и вместо това създадат изразителни произведения на изкуството в живи цветове и невероятни форми.

Абстрактното изкуство, кубизмът и фовизмът улавят същността на ранната модернистична перспектива, като реакция срещу остарелите традиции и растежа на едно индустриализирано общество.

Голямо произведение на изкуството с минимална или никаква рамка, окачено на стена, е идеално като елемент от един съвременен интериор. Изберете малка серия от произведения на изкуството върху големи и празни стени, но избягвайте да ги подредите като в галерия, защото това ще противоречи на модернистичния вид.

Съвременен интериор и неутрални стени

След богато орнаментираните викториански години на стенописи и тапети, модернистите се прехвърлят към тишината на неутралните стени. За вашия модерен и съвременен дом изберете нюанси на бяло или сиво за стените на всяка стая.

Тези светли нюанси, освен че изглеждат страхотно и наистина са неподвластни на временна мода, са и хитър начин да направите всяка стая да изглежда по-просторна и светла.

Съвременен интериор и изчистени линии

Модерните идеи за интериорен дизайн често са изградени около прости, чисти линии. Силните хоризонтални и вертикални линии в модернистичната архитектура се отразяват и в дизайна на мебелите и декора.

Съвременен интериор

Цилиндричните колони често присъстват в модерните домове – те образуват ясни вертикални линии и демонстрират революционната употреба на стоманобетон в съвременния интериор.

Съвременен интериор и елементи на индустриалния дизайн

Съвременният стил за интериор не би съществувал, ако не беше напредъкът на тежката индустрия и материали като бетона, стоманата и стъклото в строителството.

Така че, отдайте почит на историята на модернизма и модерният интериорен стил, като изберете индустриална естетика с железни или стоманени покрития и бетонни елементи.

Съвременен интериор и ред и чистота

Разчистете плотовете, стените, масичките и всички други видими зони и повърхности в къщата. Запомнянето на минималистичната мантра „по-малкото е повече“ е от съществено значение, когато създавате съвременния си модерен интериор, така че не забравяйте да организирате и приберете дрънкулките далеч от очите.

Съвременен интериор

Неоспорим факт е, че съвременните интериори са максимално изчистени и ненатоварени с визуални елементи, често минималистични.

Съвременния интериор и базови цветове

Основните цветове са във фокуса на движенията Bauhaus и De Stijl, в резултат на което модерните интериори са известни със своите смели цветове. Добавете акцентни мебели, произведения на изкуството или килими в червено, жълто, синьо, черно и бяло към интериора.

Съвременен интериор и отворена концепция

Оформлението с отворен план е задължително, когато става въпрос за съвременен интериорен дизайн на дома.

Отворената всекидневна, трапезария и кухня помагат да се премахнат ненужните структури в дома, като същевременно се насърчава свободният въздушен поток в пространството и повече лекота.

Съвремененния интериор и семпли мебели

Много модерни мебели от средата на века като столовете Barcelona на Mies van der Rohe и столовете пеперуди са станали емблематични за съвременният интериорен дизайн и желани за всеки дом.

Топ съвременните интериорни дизайнери избират мебели с прави линии и сдържана употреба на декорация. Затова използвайте мебели с обикновен плат за дамаска и избягвайте смели шарки или щампи.

Съвременен интериор без орнаментирани архитектурни елементи

Съвременен интериор

Богато украсените архитектурни елементи като корнизи със сигурност са ненужни в един модерен дом. За да запазите спокойния вид на един наистина модерен и съвременен дом, изберете по-малко орнаментирани опции, когато става въпрос за врати и шкафове. 

Интериор и големи прозорци

Красивите големи прозорци са не само невероятно модерни, но и наши любимци, когато става въпрос за дом с повече светлина. Пуснете свеж въздух, както и повече естествена светлина с този модерен фаворит. 


Препоръчваме ви още:

Цена на квадрат за интериорен дизайн – как се изчислява?

Модерни идеи за интериор на стълбище

Модерно обзавеждане – 5 базови идеи за модерен дом

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *