Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Как интериорния дизайн е отражение на вашата личност?

Как интериорния дизайн е отражение на вашата личност?

Чувствали ли сте някога, че вашият интериорен дизайн е просто копие на всички останали? Имате ли усещането, че домът ви не изглежда така, както ви се иска или че не отговаря на Вашето светоусещане? 

Ако е така, не сте сами! Можете обаче да промените това. Ето няколко трика, които ще ви помогнат цялостния интериорен дизайн на апартамента Ви да отразява кои сте вие ​​и какво ви прави щастливи.

Най-добрият начин да направите интериорен дизайн, който отразява вашата индивидуалност, е да го съобразите с вашия личен стил 

1. Използвайте своя личен стил като ръководство, когато проектирате дома си. Това ще ви помогне да създадете дизайн, който е едновременно уникален и вечен.

2. Вземете предвид различните елементи на вашата индивидуалност, когато проектирате вашия интериор. Например, ако сте „голям фен на цветовете“, тогава помислете за използването на смели цветове в дизайна си. Ако предпочитате сиви или черно-бели дизайни, тогава се придържайте към тези стилове.

3. Използвайте текстури и шарки, за да добавите индивидуалност към дизайна си. Например, използвайте живи цветове и шарки в стените и пода, за да придадете на дома си цялостно усещане за вълнение и жизненост.

Помислете какво искате вашето пространство да казва за вас

Когато проектирате своя интериорен дизайн, вероятно искате да имате в предвид настроението, което искате да създаде вашето пространство. Това може да се постигне вниквайки във Вашата същност.  Например, ако сте креативна личност, вашето пространство може да бъде проектирано с мисъл за творчеството.

апартамент

От друга страна, сте по-практичен човек, вашият дом може да е проектиран на основата на ефективност и функционалност. Като вземете в предвид тези отправни критерии, можете да създадете цялостен интериорен дизайн на Ваши апартамент, който отразява вашата личност и стил.

Обърнете внимание на детайлите

Когато проектирате дома си, обърнете внимание на детайлите, които ще го накарат да се почувства като Ваш собствен. Уверете се, че сте избрали елементи, които отразяват вашата личност, и ги използвайте, за да подобрите цялостния интериорен дизайн.

Например, ако сте човек, който обича природата, помислете за добавяне на растения и дървета в дома си. Ако сте по-скоро градски жител, опитайте да използвате ярки цветове и стилни предмети, за да украсите вашето пространство.

апартамент

И ако предпочитате съвременните стилове, изберете такова обзавеждане. Като следвате тези съвети, можете да създадете интериорен дизайн на апартамент, който ще отразява кои сте – и да спестите много пари в процеса!

3 съвета за цялостен интериорен дизайн на апартаменти

апартамент

Има много различни начини за декориране на апартамент, така че наистина зависи от типа жилищна площ, която търсите. Въпреки това, някои съвети как да постигнете перфектния интериорен дизайн са следните:

Изберете стил, който е едновременно удобен и функционален

Ако искате да освежите апартамента си с малко усет, има няколко неща, които можете да направите, за да помогнете. Първо, помислете за закупуване на мебели, които са едновременно стилни, удобни и функционални.

Например спестете от пространството на апартамента с окачена спалня над активна работна зона с модерни мебели. Това определено е запомнящо се интериорно решение за по-ограничени пространства. 

Придайте цветен колорит в спалнята

Ако сте творческа натура, експериментирайте с цветовете! Например можете да боядисате стените в две тоналности.  Как ви звучи това? Успяхме ли да привлечем вниманието Ви? 

Боядисването на стаите на полуетаж със стилни и характерни стенни акценти, които визуално разделят помещенията, създава усещането, че зоната за спане е цял отделен свят. Интересно решение е за двойственост на пространството са дълбоки наситено зелени стени, които подчертават таванната половина на пространството и отделят спалнята от останалата част със зелена стена от растителна селекция.

апартамент

Не забравяйте  да помислите за осветлението

Използвайте комбинация от източници на светлина, за да създадете топло и привлекателно пространство.

Когато става въпрос за осветление на вашия дом, важно е да създадете ефект на пластове. Това може да се постигне чрез използване на комбинация от различни източници на светлина, като горно осветление, лампи и свещи. Чрез наслояване на светлината ще можете да създадете топло и привлекателно пространство, което се чувства комфортно и приветливо.

В допълнение към общото осветление е важно също така да се вземе предвид осветлението за кухнята и банята. Този тип осветление е предназначено да ви помогне да виждате по-добре, когато изпълнявате специфични задачи, като готвене или нанасяне на грим. Работното осветление може да се постигне с комбинация от горни светлини и светлини под шкафа.


Препоръчваме ви още:

Идеи за акцент на стена в интериора

Идеи за обзавеждане на малки пространства

Тенденции в интериорния дизайн за 2022г.

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *