Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Направи си сам проект за кухня и покажи своята креативност

Направи си сам проект за кухня и покажи своята креативност

Един направи си сам проект за кухня може да звучи като твърде много усилие и време, но това съвсем не е така. Всъщност се оказва, че който и да е направи си сам проект за кухня идва с редица преимущества. В сравнение с други стаи в къщата, преобразяването на кухнята често може бързо да поскъпне, ако не държите под око крайния резултат. Въпреки това има много умни идеи за бюджетен направи си сам проект за кухня, които могат да ви дадат мечтана актуализация на кухнята, без да харчите хиляди за пространството.

Има много неща, които можете да направите с малко въображение, евтини материали и набор от умни идеи за кухня, от които да избирате. Боята е лесен начин за преобразяване на съществуващ кухненски модул, докато залепените нови плочки могат успешно да имитират скъп мраморен под.

Актуализиране на интериора на дома ви не е необходимо да ви струва стотици или хиляди левове. Има много начини, по които можете да проявите креативност в обновяването на пространството, като използвате умни хакове и вдъхнете втори живот на това, което вече притежавате. Всеки един направи си сам проект за кухня, освен че няма да ви струва много, ще ви даде възможност да оптимизирате наличното пространство. 

Независимо дали сте в търсене на някои прости идеи за бързо освежаване или просто се нуждаете от малко вдъхновение за това какво можете да постигнете във вашето пространство с много малък бюджет, ние сме включили всичко в тази претъпкана с идеи за направи си сам проект за кухня идеи. 

Всичко, което ви е необходимо, е малко време, усилия и креативност, за да освежите сърцето на вашия дом.

Направи си сам проект за кухня – променете дръжките на шкафовете

Актуализирането на дръжките на кухненските шкафове е чудесен начин да освежите кухнята си бързо и без да влагате твърде много средства. Дръжките са аксесоарите в кухненския свят. Мъничка промяна в тях може напълно да преобрази пространството, без да се налага да инвестирате хиляди в закупуване на нови шкафове и модули. Най-евтиният вариант е просто да закупите боя в желан от вас цвят и да боядисате дръжките. Ако сте склонни да инвестирате малко повече, просто купете нови дръжки за повече разнообразие и по-модерен вид. 

Направи си сам – винилов под

проект за кухня

Почти всеки направи си сам проект за кухня се свежда до смяна на стария под. Само че смяна на пода определено е сериозна инвестиция. Ако бюджетът ви не позволява нещо толкова мащабно, виниловият под винаги е страхотна опция. 

Винилът е изминал дълъг път от лепкавия пластмасов под, който може би си спомняте в къщата на баба ви. В наши дни се предлага в реалистични шарки на естествено дърво, камък или порцеланови плочки, които ви позволяват да се насладите на уникалния вид на тези скъпи подове без да се разорите. 

Привлекателността на виниловите подови настилки е, че са значително по-лесни и по-евтини за монтиране в сравнение с други варианти на подови настилки, тъй като се нуждаят само от лепило за поставяне. Въпреки че много опции винилови подове са идеални за бюджетни идеи за кухня, те варират в ценови диапазон, така че имайте това предвид. Но при всяко положение, този вид под ще ви излезе много по-евтино от други видове подови настилки. Освен това винилът е чудесна опция за направи си сам проект за кухня, защото можете и дами да монтирате пода.

Направи си сам проект за кухня – рафтове вместо шкафове

Отворените рафтове могат да изглеждат наистина стилно в кухнята. Умните идеи за съхранение в кухнята могат да бъдат добавени към гола стена, за да се създаде допълнително място за съхранение, за да покажете любимите си готварски книги или колекция от съдове.

Алтернативните идеи за бюджетна кухня включват просто премахване на вратата на един от вашите шкафове, за да създадете отворени рафтове, без да харчите нито стотинка. Въпреки това, ако ви е трудно да поддържате кухненските си рафтове подредени. Имайте предвид, че без врата на шкафа няма къде да се скрие бъркотията.

Направи си сам проект за кухня – рафтове от кошници

проект за кухня

Поддържайте кухненските си повърхности чисти и подредени, като окачите няколко телени кошници на стената за техните основи. Използвайте ги вместо рафтове и за показване на готварски книги. Буркани с подправки и варива, или за поддържане на прибори под ръка.

Създайте симетрия на вашите идеи за кухненски рафтове от телени кошници. Като ги окачите по двойки в групи от по две, четири или шест. За да добавите повече стил, защо не боядисате кошниците си в ярък нюанс. За да добавите повече цвят към вашата базова кухня.

Направи си сам – добавете дърво към стената

проект за кухня

Чудесен начин да подобрите кухнята си с ограничен бюджет е като използвате оцветено дърво, монтирано на стената. Като гръб, който да предпазва стената зад мивката или готварската печка. Това ще добави характер и текстура към вашето пространство и е възможно дори да използвате дърво. Останало от предишни проекти в дома ви. Изберете неутрална палитра, за да създадете уютно усещане. Плюс това ще отива с кухненските ви плотове и шкафове, независимо с какъв цвят и стил са. 


препоръчваме ви:

ПДЧ или МДФ: Какво да изберем?

Съвременен интериор – вдъхновяващи идеи как да го постигнем

Стенни облицовки за коридор – 5 красиви и практични идеи

 

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *