Влез в акаунта си

Блог

Последни публикации
Дизайн на апартамент – най-добрите съвети

Дизайн на апартамент – най-добрите съвети

Има множество идеи за дизайн на апартамент, от които можем да се вдъхновим. Но истината е, че когато избираме подходящия дизайн на апартамент за нашия проек. Основният фактор, с който трябва да се съобразим са характеристиките на самото пространство и неговите особености.

Ако разполагаме с малък апартамент, ние вероятно ще искаме да направим така, че визуално да изглежда по-голям и. Ако пък разполагаме с много и големи пространства, може би целта ни ще е да осигурим максимално светлина в жилището, или пък да го украсим достатъчно умело без да прекаляваме с излишните вещи.

Ако сме в апартамент под наем, вероятно нямаме възможност да правим грандиозни промени, но не е и нужно, за да освежим пространството и да го адаптираме по нашия вкус. Дори и най-малките стъпки като смяна на цвета на стените, добавяне на нови осветителни тела или друг цвят възглавнички на дивана. Променя начина, по който виждаме и усещаме един апартамент.

Когато говорим за дизайн на апартамент, най-добрият подход е да знаем кои елементи работят най-добре в хармония и ще имат най-осезаем ефект върху начина, по който изглежда пространството. Ако сте в търсене на свежи идеи за интериора на вашия апартамент, ето малко вдъхновение от нас!

Дизайн на апартамент – създайте повече простор

Ако разполагате с ограничено пространство и живеете в малък апартамент, най-добрият вариант е да се фокусирате върху създаване на визуална илюзия за повече простор при избора на дизайн на апартамент. Един от най-лесните начини да направите така, че една стая да изглежда по-голяма е декорацията й в светли цветове.

Белите стени могат наистина да изиграят ключова роля за целта. Огледалните повърхности също помагат много като отразяват светлината и добавят дълбочина на пространството.

Повече светлина, независимо дали естествена или изкуствена, определено придава усещане за простор и лекота. Не на последно място, мебелите с крачета позволяват на погледа да премине отвъд самата мебел и по този начин визуално се създава повече пространственост.

Дизайн на апартамент – внимателно подбирайте цветове и десени

Препоръчително е да се придържате към различните нюанси на един цвят, когато избирате елементите на дизайна на апартамента. Твърде много цветове и контрасти създават визуален шум и изморяват очите.

От друга страна, придържайки се към една цветова гама, вие създавате хармония и хомогенност на интериорния стил. Още по-умно е да се придържате към същата цветова гама във всички стаи и помещения на апартамента.

Малки и хармонизиращи помежду си детайли ще придадат завършеност и цялост на целия апартамент.

Дизайн на апартамент – изберете основен акцент

Един основен акцент в апартамента, например цветен килим, библиотека в необичаен цвят или голям диван в средата на хола, ще привлича погледите към себе си.

Едновременно ще разсейва от проблематичните места, които не искаме да получават твърде много внимание.

Не е задължително основният акцент да е мебел или друг предмет, в тази роля може да влезе и стена в интересен цвят или с ефектен фототапет.

Дизайн на апартамент – умни системи за съхранение

Проявете креативност когато избирате начина, по който организирате системите за съхранение в дома си. Освен че можете да оптимизирате пространството и максимално добре да съхранявате всички вещи, вие може да използвате и системите за съхранение и организация като вид декорация.

Ако разполагате с ограничено пространство, многофункционалните и разгъващи и свиващи се мебели могат да бъдат истинско спасение. Рафтове на стените, скрити шкафове и ниши за съхранение и т.н. ще държат личните ви вещи далеч от погледа и по този начин ще можете да създадете естетично, подредено и спретнато пространство.

Дизайн на апартамент – създайте стена тип галерия

За да придадете интересен елемент и дълбочина на стаята, запълването на празните стени може да изиграе много важна роля. Запълнете празните и скучни стени с любими снимки, картини в рамки, наредени пъзели, постери, или каквито други акценти ви допадат.

Освен че можете да добавите интересен елемент към всяка стая, вие спестявате много място като оползотворявате празните стени. Вместо да запълвате всяка свободна повърхност с декоративни елементи. Една стена тип галерия ще запълни пространството с цвят и индивидуалност.

Дизайн на апартамент – освежете вградените мебели

Ако има вградени мебели и уреди в апартамента ви, вероятно не можете или не искате да ги подменяте, но не означава, че не можете да промените начина, по който изглеждат.

Можете да използвате различни аксесоари, стикери и други идеи, за да освежите вида на шкафове или да скриете видими тръби и кабели.

Дизайн на апартамент – използвайте килим за разграничаване на зоните

Ако разполагате с голямо и отворено пространство, което искате визуално да разделите на зони. И дори и да не говорим за голяма площ, а една стандартна стая, поставянето на един килим може наистина да ви помогне.

Ако поставите килим в хола, това ще създаде визуална зона за отмора и забавления. Килимът може да придаде и много уют в спалнята, създавайки зона на уединение и по-интимна атмосфера.


Прочетете още:

Таванско помещение – практични идеи за интериора

Материали за декоративни стени

Идеи за обзавеждане на малки пространства

Препоръчваме още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *